Βιολογικό μικροζυθοποιείο στην Ξάνθη
Μια μικρή ομάδα ζυθοποιών έφτιαξε ένα ηλιακό μικροζυθοποιείο στην Ξάνθη το οποίο δεν παράγει απόβλητα και ρύπους. Η ομάδα ξεκίνησε να φτιάχνει σπιτικές μπύρες αλλά μετά από παρότρυνση φίλων και ειδικών αποφάσισε να κατασκευάσει το μικροζυθοποιείο.
Ο στόχος του μικροζυθοποιείου είναι να εξαλείψει τα απόβλητα και τους ρύπους μετατρέποντας τα υπολείμματα της διαδικασίας ζυθοποίησης σε χρήσιμο προϊόντα.
Η ιδέα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
Προμήθεια βιολογικού κριθαριού που βυνοποιείται στην Ξάνθη.
Θέρμανση του νερού για την παραγωγή της μπύρας με ηλιακούς συλλέκτες με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πάνω από το 90% της ενέργειας που απαιτείται στην παραγωγή και τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Μετέπειτα χρήση κάθε είδους απόβλητου ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ενός άλλου προϊόντος…