Αν. Βασιλόπουλος: Η προστασία του περιβάλλοντος ως μοχλός ανάπτυξης

0 7

H προστασία και η ανάδειξη του περιβάλλοντος είναι θέμα ωριμότητας και συνείδησης της κοινωνίας, για αυτό και οι όποιες νομοθετικές ή άλλες πρωτοβουλίες έχουν περιορισμένο αποτέλεσμα εάν δεν απευθύνονται σε ανθρώπους με αναπτυγμένη συνείδηση προστασίας.
Με βάση τη παραπάνω διαπίστωση ο πρόεδρος του Ομίλου AVMap, κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, μίλησε στην FM Voice.gr και στην εκπομπή “Ώρα Ευθύνης” για την πρόσφατη εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην κεντρική παραλία της Ραφήνας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στην προστασία του περιβάλλοντος και την αξία της ανακύκλωσης. Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που αποκτούν από μικρή ηλικία οικολογική συνείδηση μεγαλώνουν υιοθετώντας υπεύθυνες περιβαλλοντικά συμπεριφορές.

Η εκδήλωση αυτή όπως εξήγησε ο κ. Βασιλόπουλος ήταν το εκπαιδευτικό κομμάτι μιας ευρύτερης παρέμβασης στη περιοχή του πευκοδάσους του Σχοινιά με στόχο τη λειτουργία των προστατευόμενων περιοχών ως μοχλούς ανάπτυξης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλόπουλος η Ευρωπαϊκή εμπειρία έχει δείξει ότι οι προστατευόμενες περιοχές μπορούν να λειτουργήσουν ως κέντρα ανάπτυξης αρκεί οι όποιες παρεμβάσεις να είναι μελετημένες και οργανωμένες, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει αυτές τις περιοχές ως ασύμβατες με την έννοια της ανάπτυξης.

Η AVMap ξεκίνησε από το χώρο της πληροφορικής και από το 2003 επεκτάθηκε στα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (ηλεκτρονικοί χάρτες), σε συνεργασίες με τους Δήμους (μετρώντας ήδη περισσότερες από 300 συνεργασίες με αντίστοιχο αριθμό δήμων) και σε μια σειρά δραστηριοτήτων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εποχή μας.

Μεταξύ αυτών ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε τη βιομηχανική μονάδα στη Βουλγαρία για παραγωγή λαμπτήρων οικονομίας Led, τη δημιουργία γραφείου ευρέσεως εργασίας, την εφημερίδα “Ακαδημαϊκός Λόγος” που πηγαίνει στα Πανεπιστήμια αλλά και το εξειδικευμένο γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που λειτουργεί στην εταιρεία και υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους δήμους αλλά και εταιρείες ώστε να μην χάνουμε πόρους που στη σημερινή εποχή είναι απολύτως απαραίτητοι.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More