fbpx

Δεκαπλασίασε τα κέρδη της η Υδρόγειος Ασφαλιστική

0 38

Σημαντική αύξηση των κερδών κατέγραψε η Υδρόγειος Ασφαλιστική τη χρονιά που πέρασε, καθώς τα καθαρά κέρδη προ φόρων εκτιμώνται στα €2,6 εκατ. (έναντι €272.000 στις 31/12/2009), εκ των οποίων πλέον του 80% θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της εταιρείας. Σημαντική αύξηση των κερδών κατέγραψε η Υδρόγειος Ασφαλιστική τη χρονιά που πέρασε, καθώς τα καθαρά κέρδη προ φόρων εκτιμώνται στα €2,6 εκατ. (έναντι €272.000 στις 31/12/2009), εκ των οποίων πλέον του 80% θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, στο πλαίσιο απολογισμού της δράσης & των πιο πρόσφατων αποτελεσμάτων της εταιρείας δήλωσε σχετικά: ‘Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών πέτυχε η ΄Υδρόγειος΄ μέσα στο 2010, γεγονός που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της εταιρείας μεταξύ των ηγετών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς’. Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η λήξη της οικονομικής χρήσης του 2010 βρίσκει την εταιρεία να καταγράφει υψηλή κερδοφορία επιτυγχάνοντας, ταυτόχρονα, εντυπωσιακή αύξηση των αποθεμάτων και επενδύσεών της.

Επισημαίνεται ότι η Υδρόγειος αποτελεί ένα από τους δυναμικότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς ασφαλιστικούς ομίλους, ενώ συμπληρώνει φέτος 38 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία συγκαταλέγεται σταθερά μεταξύ των 5 πρώτων εταιρειών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα, ενώ, τα τελευταία 7 χρόνια, έχει αποκτήσει δυναμική παρουσία και στην αγορά της Κύπρου, με την ίδρυση της θυγατρικής «Υδρόγειος Ασφαλιστική Εταιρεία Κύπρου».

Ειδικότερα η σύνοψη των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2010 έχει ως εξής:

Επενδύσεις – Το σύνολο της αξίας των επενδύσεων της εταιρείας ανήλθε στα €162εκατ., μία αύξηση της τάξεως του 7% σε σχέση με το 2009 και 100% σε σχέση με το 2006. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα μεγέθη αυτά, αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερα δυναμικού προγράμματος επενδύσεων που υλοποίησε η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, κατατάσσουν την «Υδρόγειο» ανάμεσα στις πρώτες, σε επενδύσεις, εταιρείες γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εστιάζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε προθεσμιακές καταθέσεις, ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και ακίνητα.

Αποθέματα – Η εταιρεία έχει μέσα στην τελευταία τετραετία αυξήσει κατά 80% τα αποθέματά της, τα οποία στο τέλος της οικονομικής χρήσης του 2010 προβλέπονται στα €158εκατ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το γεγονός αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν συνεκτιμηθεί ότι ο σχηματισμός των νέων αποθεμάτων επετεύχθη χωρίς την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και είναι κυρίως αποτέλεσμα της στρατηγικής ανάπτυξης και της οικονομικής διαχείρισης της εταιρείας. Επιπλέον, η «Υδρόγειος» βελτίωσε τους δείκτες αποθεματοποίησής της στο 142% ως ποσοστό επί των καθαρών ασφαλίστρων στο σύνολο της παραγωγής και στο 205% στον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων (από 129% & 187% την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

Παραγωγή: Η παραγωγή ασφαλίστρων για το 2010 ανήλθε στα €142,5 εκατ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαχρονικά εφαρμόζει μία στρατηγική ποιοτικής ανάπτυξης της παραγωγής, με βασικό κριτήριο την κατανομή της σε περιοχές με χαμηλούς δείκτες ζημιών. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στο σύνολο της παραγωγής της μόνο το 18% προέρχεται από τα αστικά κέντρα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης -το υπόλοιπο 82% είναι κατανεμημένο στην ελληνική περιφέρεια.

Αποζημιώσεις: Μέσα στο 2010 η Υδρόγειος κατέβαλε αποζημιώσεις ύψους €65 εκατ. Στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης ότι, μέσα στην τελευταία τετραετία, η εταιρεία έχει καταβάλει αποζημιώσεις ύψους €276 εκατ., σε 203.000 δικαιούχους, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις 4 εταιρείες με τον υψηλότερο δείκτη πληρωμών προς παραγωγή για τον κλάδο Αστικής Ευθύνης οχημάτων. Η εταιρεία επίσης συγκαταλέγεται σταθερά ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που συμμετέχουν στο σύστημα Άμεσης Πληρωμής Ζημιών (Φιλικός Διακανονισμός).

‘Οι θετικές μας επιδόσεις δεν μας εφησυχάζουν» δηλώνει σχετικά ο κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, συνεχίζοντας «Για την επόμενη μέρα, οι στόχοι μας εξακολουθούν να θέτουν τον πήχη ψηλά. Στις στρατηγικές μας προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται: η ανάπτυξη της παραγωγής μας, πάντα με ποιοτικά κριτήρια, η ενίσχυση της πρότασης αξίας προς τους πελάτες και συνεργάτες μας μέσα από αναβαθμισμένες υπηρεσίες, η προετοιμασία μας για την εναρμόνιση με το πλαίσιο Solvency ΙΙ μέσω της περαιτέρω βελτίωσης των οργανωτικών δομών, της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού μας και της συνεχούς ενίσχυσης των οικονομικών μας μεγεθών.’

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More