fbpx

14ο Συνέδριο ΝΔ: Ξεκίνησε και επισήμως η προεκλογική περίοδος

0 101

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου κήρυξε ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική του εισήγηση στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, κάνοντας λόγο για “Συνέδριο 12μηνης δράσης μέχρι το τέλος του “εκλογικού κύκλου” και τονιζοντας το στόχο του για “Δυνατή ΝΔ που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα” και ότι “Η νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση παύει να γίνεται παραταξιακός στόχος, προκύπτει πλέον ως αντικειμενική αναγκαιότητα”.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αναλώθηκε σε μια αναλυτική απαρίθμηση των πρωτοβουλιών και πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης επί 33 μήνες, καλώντας τους πολίτες ενόψει των εκλογών σε ένα χρόνο να σκεφτούν και να συγκρίνουν σε σχέση με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα 3 “Σ”, δηλαδή τη Σταθερότητα, τη Συνέχεια και τη Συνέπεια της κυβέρνησης του σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες, το κυβερνητικό έργο και το μέλλον της χώρας.

“Δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας” είπε χαρακτηριστικά και περιγράφοντας ποι είναι η ΝΔ του σήμερα έκανε λόγο για ένα κόμμα που κάνει πράξη την πρόοδο, ένα κόμμα της πατριωτικής ευθύνης και του ρεαλισμού και ένας κόμμα που εκπροσωπεί “μια μεγάλη λαϊκή παράταξη με φιλελεύθερη σκέψη, που την θωρακίζει από τον λαϊκισμό”.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος να εντείνουν δράσης τους, μακριά από “κυβερνητισμό, έπαρση και παραγοντισμό” και αναφερόμενος στο “καταλυτικό” δίλημμα των εκλογών είπε “Τότε οι πολίτες θα έχουν μπροστά τους την αλήθεια μιας Ελλάδας που παρά τις δυσκολίες αλλάζει και γίνεται πιο δυνατή. Που οι αντοχές της είναι ισχυρές ώστε να συνεχίζει την πορεία της ακόμα και μέσα σε αλλεπάλληλους διεθνείς σεισμούς. Και έχοντας νωπή στη μνήμη τους το τι έζησαν από το 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 θα μπορούν να συγκρίνουν βλέποντας τι έγινε πριν και τι έγινε μετά. Και βάζοντας με το μυαλό τους τους παλιούς πρωταγωνιστές που όλοι γνωρίσαμε στη θέση των νέων προκλήσεων που ζήσαμε. Αλλά και στη θέση εκείνων που μπορεί να ζήσουμε στο μέλλον. Παράλληλα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ποια δύναμη εξελίσσεται και ποια μένει δέσμια του παρελθόντος. Να ζυγίσουν αν αυτή η αναγέννηση αξίζει να συνεχιστεί ή αν ο τόπος θα ξανακυλήσει στο βάλτο τον οποίο όλοι γνωρίσαμε. Και να αξιολογήσουν, τέλος, ποιο κόμμα μπορεί να εκλέγεται για να κυβερνά μόνο του αλλά ξέρει να διοικεί ενωτικά και να απευθύνεται χωρίς παρωπίδες σε όλους”.

“Χτίζουμε τη νέα 4ετία και έχουμε όραμα 10ετίας” είπε και αναφέρθηκε στους “άμεσους στόχους” της κυβέρνησης το επόμενο 12μηνο στη βάση και του συνθήματος του Συνεδρίου “Δίπλα σε κάθε πολίτη”:

1. Η ένταξή μας στην επενδυτική βαθμίδα, η οποία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της πατρίδας μας. “Είναι στόχος εφικτός, ύστερα και από τις δύο αναβαθμίσεις που είχε πρόσφατα η οικονομία μας. Θα γίνει «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι κοινωνικές πολιτικές που θε “μελιώσαμε αυτούς τους 33 μήνες” είπε

2. Θα μπούμε στην τελική φάση του Μετρό της Θεσσαλονίκης,

3. Θα προχωρήσουν τα πολλά έργα διαχείρισης απορριμμάτων,

4. Θα προχωρήσει ο άξονας Πάτρα-Πύργος και ο Ε65, σημαντικά αναπτυξιακά έργα οδικών υποδομών για την Πελοπόννησο, για τη Θεσσαλία, για τη Δυτική Μακεδονία.

5. Θα ξεκινήσει -και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση- εντός αυτού του χρόνου, επιτέλους, ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης.

6. Θα ξεκινήσει η αξιοποίηση 10 λιμανιών,

7. Θα ολοκληρωθεί το έργο της «Μεγάλης Κρήτης», η δεύτερη δηλαδή, ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα. “Αυτό θα φέρει για όλους μας -προσέξτε- φτηνότερους λογαριασμούς κατά 400 εκατομμύρια ετησίως και φυσικά για το νησί μας απαλλαγή από τους ρύπους των μονάδων πετρελαίων” τόνισε

8. Το “Δίπλα σε κάθε Πολίτη” σημαίνει ότι συνεχίζεται η ψηφιοποίηση του κράτους. Πολλές νέες υπηρεσίες θα ενταχθούν στο gov.gr. “Οι οπτικές ίνες για γρήγορο Internet θα φτάσουν παντού στη χώρα. 2.500 σημεία σε όλη την επικράτεια θα διαθέτουν δωρεάν, μόνιμο WiFi για τους πολίτες” ανέφερε.

9. Η Πρωτοβάθμια Υγεία είναι μία βασική προτεραιότητα για τους επόμενους μήνες. “Θέλω να δρομολογήσουμε ένα μοντέλο το οποίο ξεπερνά τις παθογένειες του παρελθόντος” δήλωσε

Όσον αφορά τέλος τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους Έλληνες “Να διαπιστώσουν ποια δύναμη εξελίσσεται και ποια μένει δέσμια του παρελθόντος. Να ζυγίσουν αν αυτή η αναγέννηση αξίζει να συνεχιστεί ή αν ο τόπος θα ξανακυλίσει στον βάλτο που όλοι γνωρίσαμε την περίοδο 2015-2019. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πισωγυρίσει στην υπανάπτυξη, στον διχασμό, στη μίζερη εθνική περιθωριοποίηση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More