fbpx

ΕΤΕ: Χορηγία 30 εκατ. ευρώ στον Ευαγγελισμό

0 66

Η τελετή υπογραφής της χορηγικής σύμβασης μεταξύ της Τράπεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας. Η τελετή υπογραφής της χορηγικής σύμβασης μεταξύ της Τράπεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας.

Η Εθνική Τράπεζα θα καταβάλλει ποσό έως 30 εκατ. ευρώ για την ανέγερση της νέας πτέρυγας χειρουργείων και των συνοδών μονάδων του «Ευαγγελισμού». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απ. Ταμβακάκης, οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας κ. Α. Λοβέρδος και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μιχ. Θεοδώρου .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, Απ. Ταμβακάκης, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, η Εθνική Τράπεζα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» το 2008, αναλαμβάνοντας να χρηματοδοτήσει με έως 30 εκατ. ευρώ την ανέγερση της νέας πτέρυγας χειρουργείων και των συνοδών μονάδων ανάνηψης και εντατικής θεραπείας του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Το κτίριο των 12.700 τετραγωνικών μέτρων που θα ανεγερθεί, εκτός από 22 χειρουργεία με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, θα περιλαμβάνει δύο ειδικές μονάδες μετεγχειρητικής εντατικής θεραπείας καρδιοχειρουργικών και νευροχειρουργικών περιστατικών, αιμοδυναμικό τμήμα τριών αγγειογράφων, μονάδα κεντρικής αποστείρωσης για την αποφυγή ενδονοσοκομειακών μολύνσεων καθώς και όλα τα απαραίτητα τμήματα σε άρτια λειτουργική διάταξη.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Τράπεζας αγκαλιάσαμε αυτήν την πρωτοβουλία, έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο απαραίτητη είναι η αναβάθμιση των χειρουργείων του Ευαγγελισμού στα υψηλά επίπεδα που προσδιορίζει η σύγχρονη τεχνολογία, ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου νοσηλευτικές υπηρεσίες. Οι πολλές και επίμονες προσπάθειές μας να κινητοποιήσουμε τον γραφειοκρατικό μηχανισμό του Δημοσίου ώστε να γίνει πράξη αυτή η πρωτοβουλία, είχαν θετικά αποτελέσματα. Και σήμερα αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που υπογράφουμε τη σχετική χορηγική σύμβαση. Αισιοδοξούμε ότι, πλέον, η προσπάθεια θα προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς, ώστε αυτό το σημαντικό έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Οι εργασίες κατασκευής πρόκειται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2011 και θα έχουν ολοκληρωθεί εντός τριάντα μηνών. Πρόκειται πραγματικά για ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο που, όμως, με την ολοκλήρωσή του θα αυξήσει κατακόρυφα την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Είναι γεγονός ότι, ιδιαίτερα στη σημερινή τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, για να πραγματοποιηθούν τέτοια μεγάλα έργα πρέπει να έχουν την οικονομική στήριξη και της επιχειρηματικής κοινότητας. Στην Εθνική πιστεύουμε ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει σύνθετα, οξυμένα και σήμερα ειδικά, πρωτόγνωρα προβλήματα. Ότι, αντιθέτως, οι επιχειρήσεις οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των ευρύτερων κοινωνικών προβλημάτων, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου. Αν η δημιουργική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία, είναι επίσης σωστό και ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κοινωνική ευημερία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η Εθνική Τράπεζα, όπως γνωρίζετε, σε μια ιστορική διαδρομή σχεδόν 170 χρόνων, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και θεσμικό ρόλο στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας, αναλαμβάνοντας πάντα σημαντικές πρωτοβουλίες σε δύσκολες περιόδους. Αυτό, μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει το μέγεθος της σημερινής ευθύνης της Τράπεζας προς την ελληνική κοινωνία. Η Εθνική Τράπεζα έχει βοηθήσει καταλυτικά στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας πολλές φορές στο παρελθόν. Σήμερα, από μόνη της η Εθνική ίσως δεν μπορεί να πράξει το ίδιο ακριβώς, καθώς τα μεγέθη του προβλήματος της χώρας είναι εξαιρετικά μεγάλα. Ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και με πολλούς τρόπους στην απαιτούμενη τιτάνια εθνική προσπάθεια. Αυτό επιχειρούμε, και για αυτό εργαζόμαστε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Η Εθνική έχει ήδη να επιδείξει πρωτοβουλίες και ενέργειες σε αυτήν την κατεύθυνση τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Στο επίπεδο της οικονομίας, γνωρίζετε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και κάνει σοβαρές, τολμηρές αλλά μελετημένες προσπάθειες ώστε να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Στο επίπεδο της κοινωνίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, την καταπολέμηση των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού, την υποστήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών αποτυπώνονται στην εμπιστοσύνη και στην αγάπη που δείχνουν για την Τράπεζα οι Έλληνες πολίτες και οι μέτοχοί της. Αυτό, για μας είναι η μεγαλύτερη, η πιο ακριβή και πολύτιμη ανταπόδοση.

Κυρίες και κύριοι, η σκληρή δοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας από την οικονομική κρίση, θέτει νέες προκλήσεις και διλήμματα σε όλους. Και όλοι καλούμαστε, μαζί κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά μας, με σύνεση, σχέδιο, αποφασιστικότητα και διάθεση συνεννόησης και συναίνεσης. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις επερχόμενες γενιές. Δεν υπάρχει αμφιβολία: Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να αρθούμε στο ύψος των απαιτήσεων που επιβάλλει η συγκυρία».

Από την πλευρά του , ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος , χαρακτήρισε τη χορηγία της Τράπεζας «απόδειξη κοινωνικής ευθύνης» και «κορυφαία κίνηση» . Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία η οποία «καθήλωσε» επί τρία χρόνια τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας και αναφέρθηκε στη συμβολή του καθηγητή Χαρ. Ρούσου, προέδρου του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, ο οποίος διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο για την άρση των διαδικαστικών εμποδίων.

«Η Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι κενό γράμμα αλλά πράξεις συγκεκριμένες όπως αυτή της Εθνικής Τράπεζας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι η κυβέρνηση , παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η χορηγία της Εθνικής Τράπεζας. Επεσήμανε προσθέτοντας ότι «το τραπεζικό σύστημα θα μετασχηματιστεί αρκετά τα επόμενα χρόνια» και ότι «η ΕΤΕ θα έχει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις».

Τη συμβολή του υπουργείου Περιβάλλοντος στην ταχεία περαίωση της χορηγικής σύμβασης της Εθνικής Τράπεζας προς το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αναφέρθηκε, από την πλευρά του , ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν . Σηφουνάκης. Είπε ότι παράλληλα με την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, δημιουργείται ένα σύγχρονο κτίριο εναρμονισμένο με την αρχιτεκτονική του Ευαγγελισμού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μιχ. Θεοδώρου , αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο κτίριο το οποίο θα έχει επιφάνεια 12.700 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει 3 αίθουσες Στεφανιογραφιών και Ηλεκτροφυσιολογίας και 20 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για Καρδιοχειρουργικά, Νευροχειρουργικά και Θωρακοχειρουργικά περιστατικά, καθώς και νέα σύγχρονη κεντρική αποστείρωση. Το έργο αυτό , θα αντικαταστήσει τα ,ηλικίας 37 ετών, χειρουργεία του «Ευαγγελισμού», αυξάνοντας τις χειρουργικές αίθουσες από 13 που είναι σήμερα σε 22 γεγονός που θα συμβάλλει στην κατάργηση του χρόνου αναμονής για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απόστολος Ταμβακάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση της Εθνικής «ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει σύνθετα, οξυμένα και, σήμερα ειδικά, πρωτόγνωρα προβλήματα» και υπενθύμισε ότι «η Εθνική Τράπεζα, σε μια ιστορική διαδρομή σχεδόν 170 ετών, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και θεσμικό ρόλο στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας, αναλαμβάνοντας πάντα σημαντικές πρωτοβουλίες σε δύσκολες περιόδους».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Β. Ράπανος και οι νέοι αναπληρωτές Διεύθυνοντες Σύμβουλοι κ.κ. Αλεξ. Τουρκολιάς, Άνθιμος Θωμόπουλος και Λεωνίδας Θεόκλητος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ κ. Χαρ. Ρούσος, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More