fbpx

Fraport Greece: Στα 260,8 εκατ. τα έσοδα το 2017 – Στα 21,8 εκατ. τα κέρδη προ φόρων

Για ένα κερδοφόρο 2018 προετοιμάζεται η Fraport Greece μέσα από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της περασμένης χρονιάς των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όπου παρουσιάζονται αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία, η πρόοδος των εργασιών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και οι μελλοντικές επενδύσεις και προοπτικές της εταιρίας.

Αναλυτικά, για την Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας «Α» AE

Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 128.9 εκατ. ευρώ Τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στο ποσό των 77.5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των αποσβέσεων χρήσεως), τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε 32.6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων 18.8 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη χρήση στην οποία η Εταιρεία άρχισε την εμπορική δραστηριότητά της, δεν υπάρχουν συγκρίσιμα αποτελέσματα για την προηγούμενη χρήση. Παρά ταύτα, η επίδοση της Εταιρείας κυμάνθηκε στα προϋπολογισμένα επίπεδα.

Στα πλαίσια της σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος η Fraport Greece υλοποιεί μια επένδυση που ανέρχεται σε περίπου 224 εκατ. ευρώ, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και των 7 αεροδρομίων και αφορά στην κατασκευή καινούργιων εγκαταστάσεων, στην αναβάθμιση, στην επέκταση και στον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών. Πιο συγκεκριμένα, νέοι τερματικοί σταθμοί θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Κεφαλονιά, ενώ το αεροδρόμιο στο Άκτιο, θα επεκταθεί και θα αναβαθμιστεί. Παράλληλα τα αεροδρόμια της Καβάλας, της Ζακύνθου και των Χανίων θα αναδιαμορφωθούν εσωτερικά ώστε να καταστούν πιο λειτουργικά και φιλικά για τους επιβάτες. Την ίδια ώρα, όλοι οι διάδρομοι από-προσγείωσης ανακαινίζονται έτσι ώστε να είναι έτοιμοι κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου το 2018.

Η πρώτη φάση των κατασκευαστικών έργων, θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το 2021. Συνοπτικά τα έργα που υλοποιούνται από τις αρχές του 2018 ανα αεροδρόμιο περιλαμβάνουν:

Άκτιο

Εργασίες ανακαίνισης στον τερματικό σταθμό (επισκευή και βαφή σκυροδέματος, αναβάθμιση WC, αντικατάσταση υπαίθριων πινακίδων, στεγανοποίηση οροφών στο κεντρικό τερματικό σταθμό, καθαρισμός τάφρων. Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης (εκτεταμένες κατεδαφίσεις, προπαρασκευαστικές εργασίες για τη σταδιακή και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, κατασκευή συστήματος αποσκευών κλπ)

Ζάκυνθος

Τρέχουσες εργασίες ανακαίνισης στον τερματικό σταθμό (αποκατάσταση και βαφή σκυροδέματος, επισκευή κλιματισμού, εργασίες στεγάνωσης, αναβάθμιση WC, νέα σήμανση) Ξεκίνησαν εργασίες επέκτασης και εγκατάσταση συστήματος αποσκευών, κατασκευή νέων τουαλετών.

Καβάλα

Aνακαίνιση του τερματικού σταθμού (επιδιόρθωση τοιχοποιίας, αποκατάσταση και βαφή σκυροδέματος, αναβάθμιση WC, στεγανοποίηση οροφών στο κεντρικό τερματικό σταθμό, πύργο, σήμανση, αποκατάσταση πεζοδρομίων στο αεροδρόμιο. Ξεκίνησαν εργασίες επέκτασης (εκτεταμένες κατεδαφίσεις στον τερματικό σταθμό, κατασκευή προσωρινών WC, προετοιμασία νέων εμπορικών περιοχών , κατασκευή νέου συστήματος διαχείρισης αποσκευών κλπ)

Θεσσαλονίκη

Εκκαθάριση του χώρου νέου τερματικού σταθμού (απομάκρυνση παλαιών αεροπλάνων, Συνεχιζόμενες εργασίες ανακαίνισης (μόνωση στέγης, επισκευές κτιρίων, ανακαίνιση W.C). Εμπορικοί χώροι ανακατασκευάζονται

Κέρκυρα

Εργασίες ανακαίνισης σε εξέλιξη (στεγανοποίηση στέγης, αναβάθμιση WC , Αποκατάσταση των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων στο αεροδρόμιο Έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού την άνοιξη του 2018

Κεφαλονιά

Εργασίες ανακαίνισης Πύργου, εργασίες στεγάνωσης, ανακαίνιση WC, χώρους γραφείων), Αναβαθμίσεις συστήματος IT. Ξεκίνησαν εργασίες επέκτασης για το νέο τερματικό σταθμό

Χανιά

Eργασίες ανακαίνισης στις εμπορικές περιοχές

Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε στον τομέα των εμπορικών μισθώσεων όπου η Eταιρεία σύναψε συνεργασία με το σύνολο των εμπορικών της συνεργατών, με αποκορύφωμα τη σύμβαση με τη θυγατρική της «Dufry Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών». Τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, θυγατρική της Dufry θα έχουν την αποκλειστικότητα στη δραστηριότητα λιανικού εμπορίου στους ελεγχόμενους χώρους εντός των αεροδρομίων και δεσμεύεται να παρέχει εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στους Έλληνες όσο και στους Διεθνείς επιβάτες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την «Dufry Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών», οι χώροι αφορολογήτων ειδών στα αεροδρόμια Ζακύνθου, Χανίων και Καβάλας θα έχουν πλήρως αναβαθμιστεί μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Τα 7 αεροδρόμια της Fraport Greece σημείωσαν το 2017 σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση.

Προβλεπόμενη πορεία της Εταιρείας

Οι προοπτικές για το 2018 είναι θετικές. Σε μια εποχή, που ο ελληνικός τουρισμός διαγράφει μια ιδιαίτερα δυναμική πορεία, τα 7 αεροδρόμια της Fraport Greece αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω αύξηση στην επιβατική κίνηση. Η Fraport Greece πιστεύει ότι η σημαντική αναβάθμιση των 7 αεροδρομίων θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του θετικού πρόσημου για τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας. Αυτή είναι η αποστολή αλλά και συνεισφορά. Η Εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει την κερδοφόρα πορεία της με αύξηση εσόδων που θα συμβαδίζει με την επιβατική κίνηση.

Το 2018, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο αεροδρόμιο Ζακύνθου. Τα έργα στο αεροδρόμιο «Δ. Σολωμός» αφορούν στον εκσυγχρονισμό του και περιλαμβάνουν την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, την αύξηση των θέσεων στάθμευσης και την αναβάθμιση της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού. Ακόμη, θα κατασκευαστεί νέος πυροσβεστικός σταθμός και θα εγκατασταθεί ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών.

Το 2018, είναι η χρονιά των έργων για την κατασκευή των ολοκαίνουριων τερματικών σταθμών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Οι νέοι τερματικοί σταθμοί, θα εξυπηρετούν τόσο τις ανάγκες των επιβατών, όσο και των εργαζομένων στα αεροδρόμια ενώ θα προσφέρουν μεγάλες ανέσεις στους ταξιδιώτες με περισσότερα σημεία «check-in», περισσότερα σημεία ελέγχου επιβατών, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα διαχείρισης αποσκευών, άνετες αίθουσες αναμονής, ταχύτατο ασύρματο δίκτυο και ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τις οικογένειες.

Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας «Β» AE

Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 104.4 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στο ποσό των 33.9 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των αποσβέσεων χρήσεως), τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε 32.3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων 1.6 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη χρήση στην οποία η Εταιρεία άρχισε την εμπορική δραστηριότητά της δεν υπάρχουν συγκρίσιμα αποτελέσματα για την προηγούμενη χρήση. Παρά ταύτα, η επίδοση της Εταιρείας κυμάνθηκε στα προϋπολογισμένα επίπεδα. Οι επιδόσεις της Εταιρείας κρίνονται γενικά ικανοποιητικές, μέσα στο πλαίσιο που προαναφέρθηκε.

Στα πλαίσια της σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος η Εταιρεία υλοποιεί μια επένδυση που ανέρχεται σε περίπου 191 εκατ. ευρώ, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και των 7 αεροδρομίων και αφορά στην κατασκευή καινούργιων εγκαταστάσεων, στην αναβάθμιση, στην επέκταση και στον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών. Πιο συγκεκριμένα, νέοι τερματικοί σταθμοί θα κατασκευαστούν στην Κω και στην Μυτιλήνη, ενώ τα αεροδρόμια σε Σκιάθο, Μύκονο, Σάμο και Σαντορίνη θα επεκταθούν και θα αναβαθμιστούν. Παράλληλα το αεροδρόμιο της Ρόδου θα αναδιαμορφωθεί εσωτερικά ώστε να καταστεί πιο λειτουργικό και φιλικό για τους επιβάτες. Την ίδια ώρα, όλοι οι διάδρομοι από-προσγείωσης ανακαινίζονται έτσι ώστε να είναι έτοιμοι κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου το 2018. Η πρώτη φάση των κατασκευαστικών έργων, θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το 2021.

Συνοπτικά τα έργα που υλοποιούνται από τις αρχές του 2018 ανα αεροδρόμιο περιλαμβάνουν:

Κως

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του διαδρόμου. Ανακαίνιση και επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος.

Μύκονος

Ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση του διαδρόμου. Τρέχουσα ανακαίνιση, επισκευή και αναβάθμιση του κύριου κτιρίου

Μυτιλήνη

Τρέχουσα ανακαίνιση και επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος και των συστημάτων κτιρίων

Ρόδος

Αναβάθμιση διαδρόμου ολοκληρώθηκε. Τρέχουσα ανακαίνιση, επισκευή και αναβάθμιση του κύριου κτιρίου, προετοιμασία για νέους εμπορικούς χώρους.

Σκιάθος

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση χώρου στάθμευσης αεροσκαφών. Τρέχουσα ανακαίνιση, επισκευή και αναβάθμιση του κεντρικού κτιρίου τερματικού σταθμού

Σάμος

Ανακαίνιση χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και ανακαίνιση, επισκευή κτιρίου

Σαντορίνη

Ανακαίνιση του διαδρόμου, επισκευή του κτιριακού συγκροτήματος και των συστημάτων κτιρίων

Οι προοπτικές για το 2018 είναι θετικές. Σε μια εποχή, που ο ελληνικός τουρισμός διαγράφει μια ιδιαίτερα δυναμική πορεία, τα 7 αεροδρόμια της Fraport Greece αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω αύξηση στην επιβατική κίνηση. Η Fraport Greece πιστεύει ότι η σημαντική αναβάθμιση των 7 αεροδρομίων θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του θετικού προσήμου για τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας. Αυτή είναι η αποστολή αλλά και συνεισφορά της. Η Εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει την κερδοφόρα πορεία της με αύξηση εσόδων που θα συμβαδίζει με την επιβατική κίνηση.

Το 2018, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο αεροδρόμιο Κω. Οι εργασίες αφορούν στην ασφάλεια του αεροδρομίου και συγκεκριμένα σε εργασίες αποκατάστασης φθορών και ανακατασκευής του διαδρόμου από-προσγείωσης και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Στην Κω αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, έκτασης 23.106 τ.μ., που θα αντικαταστήσει το υπάρχον – κατά πολύ μικρότερο – κτήριο.

Fraport Εταιρεία Διαχειρίσεως των Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας AE

Η κανονική λειτουργία της Εταιρείας, η οποία εξαρτάται από την επιχειρησιακή ανάληψη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τις «Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Α ΑΕ» και «Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Β ΑΕ» άρχισε μέσα στο έτος.

Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 27,5 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν στο ποσό των 26,1 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των αποσβέσεων χρήσεως). Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε 40,3 χιλιάδες ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων 1,4 εκατ. ευρώ.

Προβλεπόμενη πορεία της Εταιρείας:

Οι προοπτικές για το 2018 είναι θετικές. Στις 11 Απριλίου 2017 οι εταιρείες «Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Α ΑΕ» και «Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Β ΑΕ». κατέβαλαν στο ελληνικό δημόσιο το συνολικό προκαταβολικό ποσό ύψους 1,234 δις. ευρώ, ξεκινώντας έτσι τη 40-ετη παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σηματοδοτώντας μία τεράστια επένδυση στις υποδομές της χώρας και στο ζωτικό για την ελληνική οικονομία τομέα του τουρισμού. Με την έναρξη της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ξεκίνησε και η ουσιαστική δραστηριότητα της Εταιρείας που είναι παροχή υπηρεσιών Διοίκησης στις παραπάνω εταιρείες. Τα έσοδα της Εταιρείας αναμένεται να αυξηθούν και η χρήση 2018 να είναι κερδοφόρα. Η δημιουργία εισοδημάτων και η σταδιακή δημιουργία κερδών θα επιτρέψουν στην Εταιρεία να πραγματοποιήσει τα σχέδια ανάπτυξης της που περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και/ή την επέκταση της υποδομής των αεροδρομίων.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra