Ελβετικό φράγκο: Δεν ήρθε και η… συντέλεια
Δεν είναι δεσμευτική για τις υπόλοιπες υποθέσεις η απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία δικαιώνεται τράπεζα για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, αφού όπως υποστηρίζουν νομικοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, το δικόγραφο της αναίρεσης πρόβαλε μόνο ένα νομικό επιχείρημα, που σχετιζόταν με την καταχρηστικότητα.
Όπως αναφέρουν, κάθε διάδικος έχει δικαίωμα να προσφύγει στον Αρείο Πάγο, για να εξαντλήσει όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, προκειμένου να δικαιωθεί. Επομένως, όλες οι ατομικές αγωγές που έχουν κατατεθεί και κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, μπορούν να κριθούν και από τον Α.Π., όπως και η συγκεκριμένη ατομική αγωγή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν θετικές και αρνητικές για τους δανειολήπτες, αποφάσεις από τους δικαστές του Αρείου Πάγου.
Τον Μάιο επρόκειτο να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η συλλογική αγωγή των δανειοληπτών κατά της Eurobank. Η απόφαση αυτή είναι πιο σημαντική για τους δανειολήπτες, καθώς αφορά το γενικό πλαίσιο μιας σύμβασης σε ελβετικό φράγκο κι όχι την κάθε μία σύμβαση του διαδίκου, που προσφεύγει με ατομική αγωγή. Η συζήτηση δεν έγινε λόγω των εκλογών κι αναμένεται νέα ημερομηνία για την εν λόγω αναίρεση.
Αυτή θα είναι και η «μητέρα των μαχών», επομένως οι δανειολήπτες ας μην κάνουν βεβιασμένες κινήσεις.