Τη θλίψη τους για την απώλεια του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και ο ΣΕΒ.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η Συνομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής αλλά ιδιαιτέρως ως ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ τίμησε πολλάκις με την παρουσία του τα Συνέδρια της ΓΣΕΕ.

Την εποχή των μνημονίων μάλιστα με δημόσιες παρεμβάσεις του είχε υποστηρίξει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα και αναφερόταν συχνά στην ανάγκη αντιμετώπισης της  ανεργίας κυρίως των νέων και των γυναικών.
Ο Κάρολος Παπούλιας έφυγε πλήρης ημερών και έργων αφήνοντας το δικό του στίγμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, σε ηλικία 92 ετών.

Ο Κάρολος Παπούλιας γεννήθηκε στο χωριό Μολυβδοσκέπαστο των Ιωαννίνων το 1929 κι ανέπτυξε έντονη πολιτική κι αντιστασιακή δράση από πολύ νέος. Στη διάρκεια της δικτατορίας 1967-1974 πήρε μέρος στην αντίσταση κατά της Χούντας. Μετά τη μεταπολίτευση εκλεγόταν βουλευτής από το 1977 ως το 2004. Διετέλεσε  υπουργός Εξωτερικών από το 1981 ως το 1989 κι από το 1993 ως το 1996.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με δύο συνεχόμενες θητείες (2005-2015), ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Τίμησε το θεσμό με την ευπρέπεια, τη μετριοπάθεια και το ήθος του, καθώς και την άριστη γνώση της διεθνούς πολιτικής και εδραίωσε το ρόλο του στην πολιτική σκηνή και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η ανακοίνωση του ΣΕΒ

«Η διοίκηση του ΣΕΒ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια ενός σπουδαίου Έλληνα, του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Με αίσθημα ανεπιτήδευτης πατριωτικής ευθύνης και προσφοράς, τίμησε το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και συνολικά τη δημόσια ζωή του τόπου μας.  Πολιτικός σεμνός, ανθρώπινος και διορατικός, υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές της κοινωνικής και εθνικής συμφιλίωσης, του δημοκρατικού διαλόγου και της προσήλωσης στην ευρωπαϊκή ιδέα.

Κοσμοπολίτης, με  πνεύμα ανοικτό και συνθετικό, πίστευε στον ρόλο της επιχειρηματικότητας ως συντελεστή ανάπτυξης και γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των κρατών, και στήριξε ενεργά δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικής εξωστρέφειας. Στους οικείους και στους συνεργάτες του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».