fbpx

Star Sleep: Η ελληνική startup που μας ταξιδεύει στα αστέρια!

0

Συνέντευξη στη Φιλίππα Ταμπάρη

Έχετε σκεφτεί πως, τα τελευταία τρία χρόνια, οι περισσότεροι έχουμε αλλάξει; Μπορεί να οφείλεται στον εγκλεισμό που βιώσαμε λόγω Covid και σε ό,τι αυτός έφερε ή ακόμα και στην ανάγκη του ανθρώπου που ζει σε μεγαλούπολη, να αφουγκραστεί τον εαυτό του, να ζήσει στην φύση και να μάθει από αυτήν.  

Δυστυχώς, διανύουμε εποχές που συμφέροντα προσπαθούν να νεκρώσουν ό,τι ωραίο έχει απομείνει… Σήμερα, όμως, επειδή εμείς πάντα βλέπουμε τα πράγματα από άλλη οπτική, θα σας παρουσιάσω ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον εγχείρημα. Το Star Sleep, αγαπημένοι μου αναγνώστες, είναι μία πρωτοπόρα startup που έχει ως σκοπό να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Πάμε, λοιπόν, να ζήσουμε μια νύχτα κάτω από τα άστρα!

Τι είναι το Star Sleep;

Το Star Sleep είναι μια πρωτοπόρα startup, που ξεκίνησε από την Κρήτη, η οποία στόχο έχει να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στον τουρισμό και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται με τη φύση. Μέσω της πλατφόρμας (marketplace) του starsleep.gr, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες ύπνου κάτω από τα αστέρια, σε πολυτελή κρεβάτια που εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο, σε διάφορα γεωγραφικά σημεία, ενώ οι hosts έχουν την ευκαιρία να καταχωρίσουν και να αξιοποιήσουν τους ανεκμετάλλευτους πράσινους χώρους τους και να έχουν επιπλέον έσοδα από τις κρατήσεις. 

Μέσω αυτού του μοντέλου  δημιουργείται μία περισσότερο «προσβάσιμη» επιχειρηματικότητα δίνοντας τη δυνατότητα της συμμετοχής στον κλάδο του τουρισμού, αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο του κάθε τόπου.

To «starsleep.gr» κατατάσσεται στον τομέα του Βιώσιμου Τουρισμού (Sustainable Tourism) και αφορά το rural innovation δεδομένου ότι, μέσω μιας καινοτόμας ιδέας εισάγει ένα νέο είδος εμπειρίας τουρισμού, συνδυάζοντας την τεχνολογία, τη διατήρηση του φυσικού τοπίου χωρίς παρεμβάσεις και τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Πώς φτάσατε στη σύλληψη αυτής της καινοτόμου ιδέας;  Αντιληφθήκατε την ανάγκη του ανθρώπου να έρθει κοντά στν φύση; Αυτό προέκυψε από έρευνες που έγιναν;

Η ιδέα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2022, όταν έκανα κάμπινγκ και αναρρίχηση στη Νότια Κρήτη, ενώ το βράδυ θαύμαζα τον έναστρο ουρανό. Το πρωινό, όμως, με βρήκε με πόνους στη μέση από χαμηλό, μικρό και κακής ποιότητας στρώμα. Έτσι, ήρθε η έμπνευση της ιδέας για «κρεβάτια πολυτελείας κάτω από τον έναστρο ουρανό». Έπειτα ήρθαν και τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη, η Άννα Μαρία Αλογδιανάκη και ο Νίκος Μαντσάκος και ιδρύθηκε η εταιρία το 2024.

Έπειτα, έγιναν οι απαραίτητες έρευνες και διαπιστώσαμε ότι, μετά τον Covid, το 76% των ταξιδιωτών παγκόσμια επιθυμούν επαφή με την φύση και ότι, ο οικο-τουρισμός είναι μία αγορά 185 δισ. ανά τον κόσμο.

Δεν μπορώ να μην σκεφτώ, όμως, τι γίνεται με τα κουνούπια, την τουαλέτα και τη βροχή;

Πολύ λογική ερώτηση. Τα έχουμε σκεφτεί όλα και είναι από τα πρώτα πράγματα που λύσαμε!  Αρχικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Star Sleep είναι μία εμπειρία (experience) έξω, στη φύση, χωρίς να υποκαθιστά ένα κατάλυμα. Τις περισσότερες φορές λειτουργεί συνδυαστικά, ενώ τείνει να είναι «must have» για τα ζευγάρια! Γι’ αυτό και προτείνεται η εμπειρία να είναι συνήθως διάρκειας 1-2 ημερών σε κάθε σημείο.

Σε όλα μας τα σημεία υπάρχουν κουνουπιέρες, ειδικές εντομοαπωθητικές λάμπες και άλλα, ώστε να κοιμηθούν οι επισκέπτες-τριες μας ήρεμοι-ες. Επίσης, υπάρχει φορητή χημική τουαλέτα και ένα μικρό βρυσάκι με νερό, για το πρωινό πλύσιμο προσώπου και βούρτσισμα των δοντιών. Σχετικά με τον καιρό, όπως σε κάθε outdoor experience, πρώτα ελέγχουμε τις καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση βροχόπτωσης υπάρχει πλήρης αποζημίωση. 

Βέβαια, είναι σημαντικό ότι, το Star Sleep kit περιλαμβάνει αδιαβροχοποιημένο κρεβάτι με ανοιγόμενο ουρανό και αδιάβροχες κουρτίνες. Πάντα υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες μας ότι, βρισκόμαστε στη φύση και επιθυμούμε να προσφέρουμε μια εμπειρία που συνδυάζει την επαφή με το φυσικό. 

Πού απευθύνεστε; 

Το Star Sleep απευθύνεται σε όσες-ους επιθυμούν να βιώσουν μία διαφορετική εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα. Σε όσες-ους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση αλλά με έναν οργανωμένο τρόπο και έναν άνετο και πολυτελή ύπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό. Σε ό,τι αφορά τους/τις επισκέπτες-τριες, το κοινό μας είναι ζευγάρια, ενώ συνηθίζεται ως έκπληξη για τον/την σύντροφο ή ακόμα και ως δώρο επετείου/γάμου, γεγονός που μας χαροποιεί πολύ. 

Παράλληλα, κοινό μας είναι και οι host (οικοδεσπότες) μας, είτε ιδιώτες είτε επαγγελματίες, με τους/τις οποίους-ες συνεργαζόμαστε ώστε να προσθέσουμε νέες τοποθεσίες για Star Sleep-ing. 

«Cozy night under the stars». Ωραίο μότο! Τελικά, ο ύπνος και το πού θα επιλέξουμε και πώς θα περάσουμε αυτές τις λίγες ώρες χαλάρωσης είναι σημαντικό; Υπάρχουν συγκεκριμένα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος από την εμπειρία μέσω του Star Sleep;

Ευχαριστούμε, πράγματι ακούμε πολύ θετικά σχόλια για το μότο μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθότι ο κόσμος μόλις το διαβάζει, σταματάει και χαμογελάει. 

Η εμπειρία μέσω του Star Sleep προσφέρει πολυάριθμα οφέλη καθότι προάγει τον οικο-τουρισμό (eco-tourism). Πρώτα απ’ όλα, η έξοδος από τους ρυθμούς της καθημερινότητας σε συνδυασμό με τη φύση μπορεί να τονώσει την ψυχολογία. Η εμπειρία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το wellness και το wellbeing των επισκεπτών. 

Άλλωστε, ο ύπνος στην ύπαιθρο έχει αποδειχτεί ότι, έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία, όπως την αίσθηση ηρεμίας, τη μείωση του άγχους και τη συνολική βελτίωση της υγείας και της ευτυχίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον σύμβουλο ακουστικής που διαθέτει η ομάδα του Star Sleep, ακόμα και οι εξωτερικοί ήχοι (πουλιά, θρόισμα φύλλων κ.ά.) επιδρούν σημαντικά στην υγεία των επισκεπτών. Σημαντικό να έχουμε στα υπόψη και τη νέα τάση, η οποία συνεχώς κερδίζει έδαφος το «sleep tourism» (τουρισμός ύπνου). Βάσει αυτού ο/η επισκέπτης-τρια δεν επιλέγει πλέον «απλώς ένα κρεβάτι», όπως στο παρελθόν, ούτε επιλέγει την ξεκούρασή του βάσει του παλιάς φράσης «έναν ύπνο θα κάνω». Αλλά, αντιθέτως, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα ύπνου που θα έχει και πού θα κοιμηθεί ώστε να ξεκουραστεί ουσιαστικά κατά την διάρκεια των διακοπών του/της. 

Συν τοις άλλοις, η εμπειρία του Star Sleep είναι ιδανική για επιπλέον συνδυαστικές δραστηριότητες όπως η πεζοπορία σε κοντινές περιοχές, η αστροπαρατήρηση με ξενάγηση και τηλεσκόπιο στην τοποθεσία, η γιόγκα, παρέχοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βρουν ηρεμία και σύνδεση με τη φύση, κάνοντας τη διαμονή τους ακόμα πιο ξεχωριστή και ευεργετική. Τέλος, είναι pet friendly, επιτρέποντας στους επισκέπτες να φέρουν μαζί τους τα κατοικίδιά τους, να παίξουν μαζί τους, να απολαύσουν τη φύση και να εκτονωθούν.

Κάνοντας κάτι τόσο καινοτόμο, τι σας λέει ο κόσμος; Πώς του φαίνεται η ιδέα αυτή;

Πραγματικά, η τόσο θετική ανταπόκριση του κόσμου μας ενθουσιάζει! Το κοινό, επαγγελματίες και ιδιώτες, σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις που έχουμε συμμετάσχει, από τα Χανιά, τη Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, την Xenia στην Αθήνα, την Hotel Show, ως και την παγκόσμια έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρεί την ιδέα μας πολύ πρωτότυπη. Συχνά βλέπουμε χαμόγελα στα πρόσωπα μόνο στο άκουσμα του Star Sleep concept και σχόλια όπως «Επιτέλους, και κάτι διαφορετικό!». 

Πιστεύετε πως οι Έλληνες ως λαός, έχουν μάθει να κάνουν διακοπές στη φύση με πιο εναλλακτικούς τρόπους;  

Η αλήθεια είναι πως ως λαός ακόμα μαθαίνουμε και τώρα αρχίζουμε να ερχόμαστε περισσότερο σε επαφή με τη φύση και να καταλαβαίνουμε την αξία της. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο σε ότι αφορά τον οικο-τουρισμό, τον εναλλακτικό τουρισμό, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τις διακοπές στη φύση. Ίσως, γιατί πολλοί-ές από εμάς μεγάλωσαν θεωρώντας ως δεδομένη την επαφή. Όπως λέμε «ολοι-ες είμαστε από ένα χωριό». Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρούμε ότι, ο αγροτουρισμός και οι δραστηριότητες στη φύση ανεβαίνουν όλο και περισσότερο. Πλέον, υπάρχουν δραστηριότητες επί πληρωμή, όπως cooking classes (μαθήματα μαγειρικής της τοπικής κουζίνας), μάζεμα ελιών ή ακόμα και άρμεγμα ή τυροκομία! Αποδεικνύεται δηλαδή ότι, πράγματα που για εμάς είναι αυτονόητα και καθημερινά, για ανθρώπους που ζουν στον αστικό ιστό και ειδικά τουρίστες οι οποίοι δεν έχουν επαφή με τη φύση ή την αυθεντικότητα ενός τόπου, όλα αυτά είναι θησαυρός! Ακριβώς πάνω σε αυτή την ανάγκη, αλλά και τάση, βασίζεται και η ιδέα του Star Sleep. Αξίζει βέβαια να θυμηθούμε ότι, στα παλαιότερα χρόνια, όταν ακόμα δεν είχαμε κλιματισμό ή ανεμιστήρες, «οι παλιοί-ές» το βράδυ κοιμόντουσαν στις ταράτσες, στα μπαλκόνια και στις παραλίες. Ιστορίες που μας τις μεταφέρουν ακόμα και σήμερα οι γενιές των γονιών μας που τις έζησαν ή μας τις διηγούνται επισκέπτες μας στις εκθέσεις. Πρόσφατα μας διηγήθηκαν πως το καλοκαίρι, στις ζεστές μέρες, όλο το χωριό μαζί έστρωνε στην παραλία και κοιμόταν, τα αστεία και τα πειράγματα που γίνονταν εκείνα τα χρόνια και την έννοια της κοινότητας που υπήρχε. Υπο αυτό το πρίσμα, ο ύπνος κάτω από τα αστέρια υπήρχε σαν εμπειρία, έχοντας δημιουργήσει αναμνήσεις ζωής. 

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες που προσφέρετε; 

Η δυναμική μας είναι επικεντρωμένη στην Κρήτη προς το παρόν, τα περισσότερα σημεία μας είναι οπωρώνες, ελαιώνες και αμπελώνες. Για την επόμενη σεζόν, σχεδιάζουμε να προσθέσουμε νέα σημεία στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και πιο «πρωτότυπα». Παράλληλα, ετοιμάζουμε νέες συνεργασίες με resort ξενοδοχεία και επισκέψιμα οινοποιεία, στις εγκαταστάσεις πρασίνου που διαθέτουν. Για τα ξενοδοχεία και οινοποιεία είναι μία έξτρα χρεώσιμη υπηρεσία και ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους ήδη υπάρχοντες πελάτες τους, αυξάνοντας το ποσοστό ικανοποίησης. Κάθε τοποθεσία προσφέρει κάτι διαφορετικό. Μερικά σημεία έχουν φανταστική θέα στο βουνό, άλλα είναι κοντά στη θάλασσα, ενώ άλλα βρίσκονται κοντά σε χωριά και άλλα προσφέρουν πλήρη απομόνωση. Επομένως, άλλη τοποθεσία σου δίνει την αίσθηση μιας πιο αυθεντικής εμπειρίας στην φύση, άλλη έχει περισσότερες τεχνολογικές ανέσεις. Εξαρτάται τι επιθυμεί ο/η επισκέπτης-τρια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, θα απολαύσουν έναν ξεκούραστο και άνετο ύπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό!

Θα θέλατε να μας αναφέρετε κάποιους συνεργάτες σας που, ήδη, αγκάλιασαν την ιδέα σας; 

Από την αρχή, η ιδέα του Star Sleep έλαβε θερμή ανταπόκριση, τόσο από εταιρίες, από ιδιώτες, όσο και φορείς όπως το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, τα accelerators (επιταχυντές) CapsuleT του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και ΘΕΑ του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Παρατηρητήριο Καινοτομίας Κρήτης, το Elevate Greece και τα media, όπως και εσείς, η One Voice. Σημαντικοί συνεργάτες, όπως η Sky Express, η Bikouvarakis για την κατασκευή Star Sleep εξοπλισμού, η Madam Sousou, η Triantafillia Photography, o Kikakis Photography και το Emporio Kakepaki, η Go Active, ενστερνίστηκαν το όραμά μας και υποστήριξαν την ιδέα μας από την πρώτη στιγμή. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με τις πιο γνωστές πλατφόρμες, όπως Airbnb, Booking, GetYourGuide, και Tourmie. Είμαστε ευγνώμονες για την κοινότητα που δημιουργούμε και για όλους τους hosts που πιστεύουν στην ιδέα μας και συμμετέχουν στο όραμά μας.

Πώς επιλέγετε τους χώρους στους οποίους θα εγκαταστήσετε τα πολυτελή κρεβάτια σας;

Όταν επιλέγουμε τους χώρους για τα πολυτελή Star Sleep κρεβάτια μας, μας ενδιαφέρει να προσφέρουν την γαλήνη και ομορφιά της φύσης, να είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο, κοντά σε κατοικημένες περιοχές και αν είναι δυνατόν, περιφραγμένα. Αυτές οι προδιαγραφές εξασφαλίζουν ότι, οι επισκέπτες μας θα έχουν μια αξέχαστη και ασφαλή εμπειρία. Κάποιες φορές το απλό είναι και πολύτιμο. Τα χωράφια μας, που εμείς θεωρούμε δεδομένα, για τους επισκέπτες είναι «μικρές οάσεις». 

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος host και να συνεργαστεί μαζί σας;  

Οικοδεσπότες μπορούν να είναι είτε α) ιδιώτες που κατέχουν γη, είτε β) επισκέψιμα ελαιοτριβεία, γ) οινοποιεία, δ) ξενοδοχεία και ε) βίλες, που μπορούν να καταχωρήσουν τον ανεκμετάλλευτο πράσινο χώρο που διαθέτουν (αυλή, κήπο, ταράτσα, χωράφι). 

Υπάρχουν δύο επιλογές για να γίνει κάποιος ενδιαφερόμενος οικοδεσπότης (host) μας: α) Exclusive hosts και β) DIY (Do it Yourself) hosts. Οι Exclusive hosts αποκτούν, με αγορά από το Star Sleep, εγκεκριμένο εξ ολοκλήρου εξοπλισμό με προδιαγραφές εξωτερικού χώρου και 10 χρόνια εγγύηση και επωφελούνται από υψηλότερη κατάταξη στην πλατφόρμα. Οι DIY Hosts έχουν την ευελιξία να αξιοποιήσουν το χωράφι τους και ένα δικό τους διπλό κρεβάτι, σύμφωνα με τον δικό τους προϋπολογισμό, χωρίς κανένα περιορισμό. Μπορούν να αγοράσουν ό,τι εξοπλισμό θέλουν, από όπου επιλέξουν. Αυτή η επιλογή καθιστά το μοντέλο πιο προσιτό για όλες-ους. 

Ανυπομονώ να ζήσω αυτή την εμπειρία! Πως μπορεί ο/η επισκέπτης-τρια να κλείσει μια εμπειρία Star Sleep;

Χαιρόμαστε που σου αρέσει! Για να κλείσει κάποιος-α μια εμπειρία Star Sleep, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας στο starsleep.gr. Εκεί, μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στα διαθέσιμα σημεία που προσφέρονται από τους hosts μας, με θέα θάλασσα ή και βουνό και σε διαφορετικές τοποθεσίες, σε ελαιώνες, οπωρώνες ή ακόμα και σε σημείο μας με ιδιωτική πισίνα! Επιλέγει την ημερομηνία που τον/την ενδιαφέρει και μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία κράτησης, όπως και σε άλλες γνωστές πλατφόρμες κρατήσεων. 

Παράλληλα, μπορεί να έχει κατά νου ότι, μπορεί να το συνδυάσει και με επιπλέον δραστηριότητες, όπως αναφέραμε ή αναλόγως το σημείο, να έχει δυνατότητα για πρωινό, βραδινό ή και πικ νικ. 

Επειδή όλα αυτά άπτονται ενός σωστού και πάντα βιώσιμου τουρισμού, πώς είδατε φέτος την κατάσταση όσον αφορά τον τουρισμό στη χώρα μας; 

Η αλήθεια είναι πως, δεδομένου ότι το Star Sleep ξεκινάει από την Κρήτη, μας έχει ευνοήσει πολύ καθότι ο τουρισμός στο νησί ευδοκιμεί. Ένα από τα ζητήματα που εγείρονται είναι κατά πόσον ο τουρισμός ξεφεύγει από τον μαζικό «κονσερβοποιημένο» τουρισμό και αναζητεί το διαφορετικό. Γενικότερα, παρατηρούμε ότι, αυτή η επιθυμία συνεχώς και διευρύνεται, αλλά σίγουρα τα υψηλά νούμερα του εισερχόμενου τουρισμού δεν καθρεφτίζουν ακόμα τον/την επισκέπτη/τρια που θα επιλέξει να κινηθεί εκτός ξενοδοχείου και να αφήσει χρήματα στην τοπική αγορά.  

Η κατάσταση στον τουρισμό φέτος δείχνει μια σαφή στροφή προς βιώσιμες και αυθεντικές εμπειρίες, μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Ωστόσο, παρατηρείται μια έντονη ανησυχία για το φαινόμενο του υπερτουρισμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το Star Sleep, με την καινοτόμο προσέγγισή του, δεν καταλαμβάνει ζωτικό χώρο, παρεμβαίνοντας στη φύση ή σε διαθέσιμα κτήρια. Αντίθετα, προσφέρει μια εμπειρία που σέβεται το περιβάλλον και την κοινωνία, δημιουργώντας βιώσιμες λύσεις για την τοπική οικονομία και κοινότητα.

Η ομάδα σας τι έχει καταφέρει έως τώρα;

Το τελευταίο ενάμισι χρόνο, το Star Sleep έχει φέρει εις πέρας σημαντικά ορόσημα. Ολοκληρώσαμε πέρυσι επιτυχώς το Accelerator CapsuleT, υπό την αιγίδα του ΞΕΕ, τον καλύτερο επιταχυντή στη Νότια Ευρώπη, και τον Οκτώβριο του 2023 παρουσιάσαμε την πρωτοποριακή μας ιδέα σε angel investors στο EBAN (European Business Angels Network) στις Βρυξέλλες. Το Νοέμβριο του 2024, το Star Sleep συμμετείχε ως εκθέτης υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού WTM London, όπου παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική βιώσιμου τουρισμού της χώρας μας, στον βρετανικό Τύπο. Επιπλέον, επιλέχθηκε στο Alpha Program του παγκόσμιου Web Summit στη Λισαβόνα και έγινε δεκτό στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων InvestEU. Πρόσφατα, εντάχθηκε στο Elevate Greece, το επίσημο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ως μόνη γυναικεία startup από την Περιφέρεια της Κρήτης στον κλάδο του τουρισμού, καθώς και στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας (π.χ. νέες υπηρεσίες, νέες αγορές);

Στα επόμενα άμεσα σχέδιά μας είναι η εδραίωση του Star Sleep σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και οικοδεσπότες, προσφέροντας πάντα αξέχαστες και βιώσιμες εμπειρίες ύπνου στη φύση. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στόχος είναι η επέκταση και σε άλλες μεσογειακές χώρες. Ενώ σε αυτή την περίοδο αναζητούμε μία χρηματοδότηση 120k από angel investors, με τους/τις οποίους-ες βρισκόμαστε σε επαφή, η οποία θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και εξελιχθούμε ακόμα πιο γρήγορα. 

Πηγή: Εφημερίδα One Voice

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra