fbpx

AB: Και του πουλιού το γάλα με 60 νέα καταστήματα και 60 εκατ. επενδύσεις

0 391

Χρονιά επενδύσεων και ρεκόρ ανοίγματος νέων καταστημάτων το έτος 2022 με την επένδυση στην Πειραιώς και το αεροδρόμιο να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ. Το αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρία βασίζεται σε δυο άξονες, στο άνοιγμα νέων ιδιόκτητων καταστημάτων και στο μοντέλο του Franchise, τo γνωστό AB Shop & Go.

Το δίκτυο της εταιρίας διαρκώς μεγεθύνεται προσφέροντας από την μια νέες επενδυτικές ευκαιρίες για ανθρώπου που θέλουν και επιχειρηματικά επιθυμούν να εμπλακούν με το χώρο του λιανεμπορίου συνεργαζόμενοι με ένα από τα ισχυρότερα brand name και από την άλλη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τα AB Shop & Go αποτελούν καταστήματα με εμβαδόν από 120 έως 200 τετραγωνικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με χαρακτηριστικό τους την προσφορά σε ταχύτητα και ευκολία για τις αγορές των καταναλωτών. Τα νέου τύπου καταστήματα έχουν ως προσανατολισμό την εξυπηρέτηση των καθημερινών και έκτακτων αναγκών ακόμη και αυτών που προκύπτουν τις Κυριακές. Στόχος της αλυσίδας είναι ο αριθμός αυτών των ευέλικτων καταστημάτων να φτάσει τα 250 καταστήματα ενώ μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τα 100. Το πλάνο της ΑΒ Βασιλόπουλος προβλέπει μέσα στην επόμενη τριετία να έχουν καλυφθεί οι ανάγκες της «αγοράς ευκολίας» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Την ίδια χρονική στιγμή η εταιρία προχωρά δυναμικά και στην ανάπτυξη νέων ιδιόκτητων καταστημάτων. Το επενδυτικό κονδύλι που θα διατεθεί μέχρι το τέλος του έτους αγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τη δημιουργία των νέων καταστημάτων και την ανακαίνιση υφισταμένων καθώς και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των συστημάτων και παράλληλα τη βελτίωση των υποδομών της γνωστής αλυσίδας του λιανεμπορίου. Η επένδυση για τα καταστήματα της ΑΒ στο Αεροδρόμιο και στην οδό Πειραιώς ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος το μητροπολιτικό κατάστημά του αεροδρομίου ξεκίνησε την παρουσία του την Πέμπτη 14 Απριλίου στο τμήμα αφίξεων. Το νέο κατάστημα αποτελεί το εγχείρημα της ΑΒ να προβάλλει τους Έλληνες παραγωγούς και τα ελληνικά προϊόντα στους ξένους επισκέπτες που έρχονται στην χώρα μας μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Το κατάστημα στο αεροδρόμιο έχει ως καθαρό χώρο πώλησης 113 τ.μ. θα λειτουργεί 18 ώρες την ημέρα, από τις 07:00 έως τις 23:00 και 365 ημέρες τον χρόνο. Στο κατάστημα διατίθενται αποκλειστικές σειρές προϊόντων ΑΒ «Κοντά στην ελληνική γη», με παραδοσιακά όσπρια και ζυμαρικά από Έλληνες παραγωγούς, την «PERLA» και μια εκλεκτή ποικιλία καφέ, αλλά και απορρυπαντικά και καθαριστικά με vegan σύνθεση σε οικολογικές συσκευασίες. Παράλληλα υπάρχει κάβα με επιλεγμένα κρασιά ντόπιων παραγωγών, διαλεχτά τυριά, αλλαντικά, φρούτα και λαχανικά.

Στο εμπορικό κέντρο Πειραιώς 86, στην συμβολή της λεωφόρου Πειραιώς και Κηφισού, ανοίγει το νέο κατάστημα της ΑΒ, με καθαρό χώρο πώλησης 1910 τ.μ. διαθέτοντας εκτός των άλλων τμήμα κρεοπωλείου, ιχθυοπωλείου, οπωροπωλείου, τμήμα τυριών και αλλαντικών, τμήμα Armonia και τμήμα grab and go. Στο κατάστημα ενσωματώνονται νέες τεχνολογίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών όπως digital οθόνες για προτάσεις και επιλογές προϊόντων, το ΑΒ Touchpoint για την εκτύπωση κουπονιών και τα Self-checkout ταμεία.

Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο καταστημάτων που ξεπερνά τα 600 σε όλη την Έλλάδα.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More