ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Προχωρά σε α.μ.κ  ύψους 530 εκατ. Ευρώ για να συμμετάσχει στην μεγάλη αύξηση του 1 δισ.

Νώντας Ψαρράς

25 Μαΐου 2026, 11:19 πμ
Share

Στις 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η  έκτακτη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει είτε άμεσα (δηλαδή μέσα στις επόμενες της Συνέλευσης ημέρες) είτε προς το τέλος Ιουνίου. Η κατάσταση των αγορών θα το καθορίσει αυτό.

Κατά τη  τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής  με αναλυτές και θεσμικούς, ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε ότι  η ΑΜΚ ύψους 1 δισ. του ΑΔΜΗΕ, θα δημιουργήσει μία κεφαλαιακή  βάση για μία από τις πιο ισχυρές αναπτυξιακές πορείες Διαχειριστή στην Ευρώπη.

Προβλέπεται ετήσια αύξηση κερδών 25-30% έως το 2029 για τον ΑΔΜΗΕ, χάρη στις επενδύσεις 6 δισ. ευρώ. Υπερδιπλασιασμό της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης, η οποία εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί περίπου στα 7 δισ. ευρώ, από 3,3 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2025.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης 25%-30% είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης Διαχειριστή στην Ευρώπη, με τα παραπάνω νούμερα να είναι μάλιστα σε μεγάλο βαθμό διασφαλισμένα, καθώς οι κύριες δραστηριότητες του Διαχειριστή είναι πλήρως ρυθμιζόμενες. Τα κεφάλαια της αύξησης ανοίγουν τον δρόμο για να επιταχυνθούν οι εθνικής σημασίας μεγάλες νησιωτικές διασυνδέσεις των Δωδεκανήσων, του Β. Αιγαίου και η δεύτερη γραμμή με την Ιταλία, που αποτελούν το βαρύ πυροβολικό στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:26 πμ

Αυτή τη φορά δεν θα μας το κλέψουν

10:54 πμ

Y/KNOT Invest A.E.: Πράσινο φως για τη μίσθωση γραφείων

10:10 πμ

Μιλάει ακόμα…

9:00 πμ

Προβληματισμός για τις μοβ μέδουσες στον Βόρειο Ευβοϊκό

8:02 πμ

Έρχεται ο πιο εφιαλτικός, ψηφιακός «big brother»

7:33 πμ

2,2 εκατ. ευρώ για προκάτ οικίσκους στις φυλακές

7:29 πμ

Σχόλιο αγοράς (Παρασκευή 29 Μαΐου 2026)

8:23 μμ

Η CUPRA παρουσιάζει το ‘University of the Streets’, την παγκόσμια καμπάνια λανσαρίσματος για το CUPRA Raval

7:50 μμ

Πληθωρισμός: Αυξάνονται οι πιέσεις για νέα κίνηση από την ΕΚΤ

7:24 μμ

Υεμένη: Μειώνονται οι προμήθειες τροφίμων μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

6:55 μμ

Γιορτή Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

6:45 μμ

Κίνα: Ξεκινά εκπαίδευση ανθρωποειδών ρομπότ στη Σαγκάη

6:14 μμ

Νέοι εκτεταμένοι έλεγχοι για τα νέα κόλπα στη φοροδιαφυγή

5:45 μμ

ΗΠΑ: 11 οι νεκροί από το δυστύχημα σε εργοστάσιο του Λόνγκβιου

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές