Ακροδεξιές σχέσεις στο δήμο Αθηναίων

Ανδρέας Μαραθιάς

4 Οκτωβρίου 2023, 12:56 μμ
Share

Την στενή σχέση του Κώστα Μπακογιάννη με την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη για τις σχέσεις της με την ακροδεξιά και τις επαφές με την Χρυσή Αυγή, δημοτική σύμβουλο Δήμητρα Ινές Αγγελή Λυκούδη, επαναφέρει στο προσκήνιο εκτενές θέμα που δημοσιεύει το InsideStory.

Στο δημοσίευμα αναδεικνύεται η συμμετοχή της ίδιας και συγγενών της α΄ βαθμού από την 01/08/2012 στα διοικητικά συμβούλια των “ΚΕΝΤΩΡ Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Ανώνυμη Εταιρεία” (πρώην Energa Εμπόριο Λιανικής Α.Ε.) και “ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας” (πρώην Hellas Power Α.Ε) και όπως τονίζει το δημοσίευμα, “οφείλουν στο Δημόσιο 140.501.460,04 ευρώ, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα μεγαλοοφειλετών που δημοσίευσε η ΑΑΔΕ τον Αύγουστο”.

Ο σύζυγός της, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιρειών, όπως και η ίδια, δεν ήταν μεταξύ όσων δικάστηκαν και καταδικάστηκαν το 2017 για το αδίκημα της υπεξαιρέσεως σε βαθμό κακουργήματος ανταποδοτικών δημοτικών τελών, δημοτικού φόρου και τέλους ακίνητης περιουσίας, από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς “τις θέσεις στα Δ.Σ. τις ανέλαβαν μερικούς μήνες μετά την εμφάνιση των προβλημάτων, που έγιναν αντιληπτά από τα τέλη του 2011”.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Δήμος Αθηναίων είχε “εισπρακτέες απαιτήσεις”  εκατομμυρίων ευρώ από τις δύο εταιρείες και φέρεται να εξοφλήθηκε στα τέλη του 2019.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είχε αναγκαστεί τον Νοέμβριο του 2019 να κάνει δεκτή την παραίτηση της κας Αγγελή Λυκούδη, μετά την κατακραυγή για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στο να μην παραχωρηθεί το 144ο δημοτικό σχολείο στην Πακιστανική Κοινότητα για μαθήματα το Σαββατοκύριακο, παρακάμπτοντας την ομόφωνα θετική απόφαση της σχολικής επιτροπής.

Η ίδια είχε εμφανιστεί σε βίντεο να επιχαίρει που “καθάρισαν οι πλατείες” της Αθήνας, σε ρατσιστική σύναξη πριν από το πογκρόμ της Αθήνας το 2011, που είχε αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος. Αργότερα αποκαλύφθηκε  ότι ο Κώστας Μπακογιάννης την τοποθέτησε στην εταιρεία “Αθηναϊκό Αέριο”, προκαλώντας αντιδράσεις στην αντιπολίτευση του Δήμου που έκανε λόγο για “εταιρεία-ρουσφέτι”. Επίσης, η ίδια τοποθετήθηκε στην προεδρία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επίσης “περιέθαλψε” την παραιτηθείσα δημοτική σύμβουλο. Η γνωστή για τις ακροδεξιές και σκοταδιστικές της απόψεις Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη, αποτέλεσε την επιλογή της Δόμνας Μιχαηλίδου (τότε υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σήμερα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), που την διόρισε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚΑ ως εκπρόσωπο πολυτέκνων.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

1:00 πμ

Κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου η νέα One Voice με πρωτοσέλιδο που θα συζητηθεί

4:17 μμ

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την απώλεια του Μάριου Οικονόμου

11:26 πμ

Αυτή τη φορά δεν θα μας το κλέψουν

10:54 πμ

Y/KNOT Invest A.E.: Πράσινο φως για τη μίσθωση γραφείων

10:10 πμ

Μιλάει ακόμα…

9:00 πμ

Προβληματισμός για τις μοβ μέδουσες στον Βόρειο Ευβοϊκό

8:02 πμ

Έρχεται ο πιο εφιαλτικός, ψηφιακός «big brother»

7:33 πμ

2,2 εκατ. ευρώ για προκάτ οικίσκους στις φυλακές

7:29 πμ

Σχόλιο αγοράς (Παρασκευή 29 Μαΐου 2026)

8:23 μμ

Η CUPRA παρουσιάζει το ‘University of the Streets’, την παγκόσμια καμπάνια λανσαρίσματος για το CUPRA Raval

7:50 μμ

Πληθωρισμός: Αυξάνονται οι πιέσεις για νέα κίνηση από την ΕΚΤ

7:24 μμ

Υεμένη: Μειώνονται οι προμήθειες τροφίμων μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

6:55 μμ

Γιορτή Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

6:45 μμ

Κίνα: Ξεκινά εκπαίδευση ανθρωποειδών ρομπότ στη Σαγκάη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές