fbpx

Αλ. Τσίπρας: Είστε η κυβέρνηση των deals – Στον επόμενο τόνο θα είναι η ώρα του λαού

0 88

Σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση των deals, καθώς κατήγγειλε:

– Μαθαίνω ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ζητήσει θεσμικό πλαίσιο για να κάνει ελέγχους για καρτέλ στις τηλεπικοινωνίες, που είμαστε όπως και στην ενέργεια πρωταθλητές στην ακρίβεια στην Ευρώπη, και εσείς αρνείστε. “Δεν θα ανεχθούμε κρυφτούλι ευθυνών. Είτε δε θέλει να κάνει ελέγχους είτε θέλει και δεν τον αφήνει το σύστημα Μαξίμου – Υπουργείου Ανάπτυξης” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας “τα καρτέλ είναι ανεξέλεγκτα σε βάρος των καταναλωτών σε μία περίοδο σαρωτικής ακρίβειας”.

– Την ώρα της πιο σκληρής ενεργειακής κρίσης, έχετε αφήσει τα ολιγοπώλια στην ενέργεια να αλωνίζουν και μετατρέπετε τη ΔΕΗ από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο. “Η ΔΕΗ αντί να κρατά χαμηλά τις τιμές και να προστατεύει τον καταναλωτή, κάνει το ακριβώς αντίθετο” σημείωσε και πρόσθεσε “Πρωταγωνιστεί σε ένα ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων και έρχεστε μετά δήθεν να το ανακόψετε με ψίχουλα, ψέματα και προχειρότητα”. Και υπογράμμισε με νόημα “Είστε εξαιρετικά πρόχειροι στην προστασία των καταναλωτών αλλά εξαιρετικά μεθοδικοί και εργατικοί όταν είναι να κλείσετε deals με συμφέροντα, να βγάλετε στο σφυρί τα ασημικά του κράτους. Εκχωρήσατε τη ΔΕΗ και τα δίκτυα εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα fund, πολύ γνωστό σας κ. Μητσοτάκη, ελέγχει και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τη ΔΕΗ και την ασφάλιση. Ό,τι δεν κατάφεραν οι δανειστές στο φως της μέρας το κάνατε εσείς νύχτα”

– Η ΡΑΕ -είπε ακόμη- μοιάζει με τον πιανίστα σε σαλούν, γύρω του πανδαιμόνιο και αυτός συνεχίζει απτόητος. Δεν βλέπει ούτε αισχροκέρδεια, ούτε κάτι μεμπτό στην εκχώρηση της ΔΕΗ, ούτε στην παραχώρηση φυσικών μονοπωλίων όπως η ΔΕΠΑ Υποδομών, ούτε στην πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε ένα fund που κρύβετε τη σύμβαση. Να λοιπόν γιατί μετά από δύο χρόνια στα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη το παζάρι για τη ΔΕΗ η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην χονδρική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

“Ολιγοπώλιο, αισχροκέρδεια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και χειραγώγηση τιμών η συνταγή Μητσοτάκη τόνισε και χαρακτήρισε “Έργο Μητσοτάκη το πανευρωπαϊκό ρεκόρ ακρίβειας στο ρεύμα”. Απαντώντας μάλιστα στον πρωθυπουργό είπε σε υψηλούς τόνους “Η ακρίβεια κ. Μητσοτάκη δεν “πουλάει”, πονάει αυτούς που δεν μπορούν να βγάλουν την 3η εβδομάδα του μήνα”.

Όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα “δώρα” Μητσοτάκη σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα στηρίξει, προκάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην καταβολή 13ης σύνταξης και κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε “Στον επόμενο τόνο, η ώρα δεν θα είναι ώρα Μητσοτάκη, θα είναι η ώρα του λαού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More