fbpx

Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε ο προστάτης των καρτέλ

0 151

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην ειδυλλιακή εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση στο μέτωπο της οικονομίας, της ανάπτυξης και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ακρίβεια και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραπέμπει στη Μόσχα και Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για την έκρηξη τιμών στην ενέργεια και στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,αφού κατηγόρησε τον την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λειτουργεί “ως προστάτης των καρτέλ και ως φύλακας-άγγελος της αισχροκέρδειας”, έκανε λόγο για “πρωθυπουργό δύο σε ένα, που συμπεριφέρεται ως Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ”, που συνδυάζει δηλαδή αυταρχισμό και νεοφιλελευθερισμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για “ακρίβεια Μητσοτάκη”, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι ο πιο ακατάλληλος να κατανοήσει την πραγματικότητα που βιώνει και να συναισθανθεί τις επιπτώσεις της ακρίβειας που βιώνει η μέση οικογένεια και αναφερόμενος στο λεγόμενο καλάθι του νοικοκυριού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι πρόκειται για “το καλάθι του εμπαιγμού” ,αφού “δεν μιλάμε για πάγωμα των τιμών αλλά για ανεκτές τιμές”.

“Εντοπίζετε την ακρίβεια στα μακαρόνια νούμερο έξι και το μακρύκκοκο ρύζι” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κατηγορώντας την κυβέρνηση για “φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια”.

Ο κ.Τσίπρας, μίλησε επίσης για “κυβέρνηση των συμφερόντων, που το σχέδιό της είναι να τα παίρνει από τους πολλούς που έχει λεηλατήσει και να τα δίνει στους λίγους που έχουν θησαυρίσει στις πλάτες του λαού”, ενώ για τον πρωθυπουργό είπε ότι “όχι μόνο δεν είναι ο εγγυητής της σταθερότητας, όπως θέλει να παρουσιάζεται αλλά είναι ο βασικός κίνδυνος για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη”.

“Δεν μπορείτε να λέτε ότι ο Πούτιν ευθύνεται για την ακρίβεια στην Ελλάδα…Πόσα ψέματα θα πείτε για να δικαιολογήσετε τις δικές σας ευθύνες;” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι “αφήνει ανεξέλεγκτη την ενεργειακή ακρίβεια και τον πληθωρισμό”. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει τις μετοχές της ΔΕΗ προς όφελος των φίλων της επενδυτών, κάτι που – όπως είπε- ενέχει και ποινικές ευθύνες.

Τέλος παρατήρησε ότι ο πληθωρισμός είναι ο υψηλότερος από το 1993 και ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά τη Βουλγαρία σε ότι αφορά τους δείκτες ακρίβειας και φτωχοποίησης στην Ευρώπη, κάλεσε τον κ.Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε “ακραία και αθεράπευτα νεοφιλελεύθερο”, να φύγει το συντομότερο, προκηρύσσοντας εκλογές για να ανασάνει ο τόπος. “Αφού προηγείστε τόσο άνετα, προκηρύξτε εκλογές, τι φοβάστε;” διερωτήθηκε.

Κ. Μητσοτάκης: Ο πληθωρισμός θα μας κοστίσει, αλλά δεν θα μας λυγίσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλεξη Τσίπρα, τόνισε ότι η Ελλάδα αμύνεται και αντιστέκεται απέναντι στην πληθωριστική κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και κατηγορει τον ΣΥΡΙΖΑ για επικίνδυνη άγνοια , επικίνδυνες προθέσεις, ψέματα και παραχάραξη της αλήθειας. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των μέτρων στήριξης που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων τονίζοντας ωστόσο ότι “ο πληθωρισμός θα μας κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει”

Αναφερόμενος στο καλάθι της νοικοκυράς, εκανε λόγο για “πείραμα” που θα κριθεί στην πράξη με αφορμή τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και τόνισε ότι “με βάση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λέγεται ΔΕΗ αλλά ΔΕΝ, καθώς δεν θα μπορεί να υπάρξει”.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι το “πακέτο Θεσσαλονίκη” του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε την χώρα μέσα σε ένα μήνα σε χρεοκοπία και καλεσε το κόμμα της αντιπολίτευσης να επιδείξει σοβαρότητα και να μην κινδυνολογεί αφού ολες οι προβλέψεις του μέχρι τώρα έχουν πέσει έξω.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως με βάση ελληνική πρόταση θα γίνει μέρος του ευρωπαϊκού κανονισμού η πρόβλεψη για φορολογηση υπερκερδών των διυλιστηρίων με την είσπραξη να γίνεται μέχρι στα τέλη του 2022. Κλείνοντας την Ωρα του Πρωθυπουργού ο Κυριακος Μητσοτακης κατηγορησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “τραγική ανευθυνότητα” καθώς επαναλαμβάνει τα όσα έλεγε το 2014 και απαντώντας στην κριτική του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την δήθεν ειδυλλιακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε “δεν πανηγυρίζουμε ωστόσο κάτι κινείται στην ελληνική οικονομία καθώς δουλεύει, παράγει και επενδύει”.

Με αφορμή τέλος το αρθρο των Financial Times και τα όσα είπε πρόσφατα ο Γιώργος Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “όταν μια εφημερίδα μιλά καλά για την Ελλάδα αυτό δεν σημαίνει ότι ο αρθρογράφος της παίρνει ναρκωτικά ή ειναι στο payroll της κυβέρνησης”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More