fbpx

Αλαλούμ: Αυτοσχεδιασμοί υπουργών μπροστά στο 4ο κύμα της πανδημίας

124

Αλαλούμ επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς η νέα έκρηξη της πανδημίας προκαλεί αναταράξεις και διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν από τις 15 Ιουλίου προκειμένου να μπει φρένο στο νέο κύμα της πανδημίας

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι “επανεξετάζεται το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου” αναφορικά με τον διαχωρισμό των χώρων εστίασης και διασκέδασης, αποδίδοντας μάλιστα “δίκιο” στους επαγγελματίες που διαμαρτύρονται, καθώς “είναι δύσκολο να ελέγξεις τον κόσμο”.

Την ίδια ώρα ωστόσο ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο σχετικών τροποποιήσεων, σημειώνοντας ότι “σε αυτή τη φάση πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο, δηλαδή αμιγών και μικτών χώρων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες”.

Και με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να μπάινει σφήνα λέγοντας ότι “αν κάθε μέρα αλλάζουμε τα μέτρα, στο τέλος θα μπερδευτούμε και οι ίδιοι”!

Να σημειωθεί ότι σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις των εμπειρογνωμόνων, όπως παραδέχτηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξαν εισηγήσεις προκειμένου η επιστροφή από τα νησιά των ταξιδιωτών να γίνεται με rapid test. Σ’ αυτό το φόντο ο Στ. Πέτσας παραδέχτηκε ότι “δεν έχουμε τόσα rapid tests για να τα κάνουμε υποχρεωτικά κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά”, συμπληρώνοντας με νόημα ότι “η επιτροπή μπορεί να ζητήσει ό,τι νομίζει για την προστασία της δημόσιας υγείας”.

Οι επιστήμονες πάντως αξιώνουν την εντατικοποίηση των ελέγχων και στις χερσαίες μετακινήσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι ταξιδιώτες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test με την κυβέρνηση να σηκώνει τα χέρια ψηλά δηλώνοντας ότι είναι αδύνατοι οι έλεγχοι στα διόδια. Επίσης ο Στέλιος Πέτσας είπε για τα κορωνοπάρτι ότι “είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν δεδομένου ότι γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους”. Ωστόσο κινήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Άννα Ευθυμίου, είπε ότι η “αστυνομία δεν αποζητά την ένταση. Σε κάθε περίπτωση, έλεγχοι γίνονται. Το κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό. Θα κρίνουμε αν θα παρέμβουμε κι αν θα διαλύσουμε ένα πάρτι”.

Σε μια προσπαθεί να διατηρηθεί σε υψηλά ποσοστά ο εμβολιασμός του πληθυσμού η κυβέρνηση δρομολογεί σύμφωνα με πληροφορίες εκπτωτικά πακέτα για τις μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς “μόνο για εμβολιασμένους”, αντί να πυκνώσουν τα δρομολόγια ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι “τα δύο τρίτα των επιβατών χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι και στη μετάλλαξη Δέλτα, το εμβόλιο, και να είναι πιο προσεκτικοί” και πρόσθεσε “σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα rapid tests στους εργαζόμενους και να εντατικοποιήσουμε τους καθαρισμούς των οχημάτων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More