Alpha Bank: Κάνει focus στον τομέα της αγροδιατροφής
Η βιομηχανία τροφίμων, ποτών και καπνού αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη στη χώρα, αφού απασχολεί περίπου το 40% του συνόλου των απασχολουμένων στην ελληνική μεταποίηση.
Με αυτό το δεδομένο, η Alpha Bank έχει αναπτύξει μια δέσμη ολοκληρωμένων λύσεων συμβουλευτικής τραπεζικής για τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και με την υποστήριξη ενός διευρυμένου οικοσυστήματος συνεργατών, ανάμεσα στους οποίους εξέχουσα θέση κατέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, συνεισφέρει όχι μόνο στη χρηματοδότηση, αλλά και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, υπό τη συνδιοργάνωση της Alpha Bank και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Από τα όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν εκεί από τον διευθυντή Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, Σπύρο Ρεντετάκο και τον Farm Manager της Σχολής, Δρ. Θόδωρο Καλλίτση, κρατάμε το εξής εντυπωσιακό: Για κάθε 100 ευρώ που προσθέτει στο ελληνικό ΑΕΠ ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση τροφίμων και ποτών προσθέτει επιπλέον 78 ευρώ, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 110 ευρώ.
Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης για τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Φυσικά, με την κατάλληλη εκπαίδευση και χρηματοδότηση.