fbpx

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας

Μέσα Φεβρουαρίου και με βάση τα νέα κριτήρια θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακαινίζω–Νοικιάζω».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» αναφέρει:

«Εμείς αποφασίσαμε, νομοθετήσαμε και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξαναβγεί στον αέρα η πλατφόρμα του ανανεωμένου ‘Ανακαινίζω-Νοικιάζω’. Πέραν της αρχικής επιδότησης που είχαμε δώσει 40%, δεν δούλεψε, δεν πήγε πολύ καλά, 1.200 άνθρωποι έκαναν αίτηση ενώ εμείς ελπίζαμε ότι θα φτάναμε τις 7.000. Αυξήσαμε την επιδότηση στο 60% και αυξήσαμε και την επιτρεπόμενη ανακαίνιση».

Προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ για το νέο Ανακαινίζω-Νοικιάζω

Στόχος του προγράμματος, εκτός από την ανακαίνιση των κατοικιών ώστε αργότερα οι ιδιοκτήτες να τις διαθέσουν προς ενοικίαση για τουλάχιστον μία τριετία, αποτελεί και η ένταξη περισσοτέρων σπιτιών στην αγορά, που θα αμβλύνει το πρόβλημα στέγασης που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ έχει ως αντικείμενο την επιδότηση επισκευής και ανακαίνισης κατοικιών με σκοπό τη διάθεσή τους προς εκμίσθωση για τα τουλάχιστον επόμενα 3 έτη. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Για το «Σπίτι μου 2»

«Είμαστε ακόμα στο στάδιο που ο κόσμος κάνει τις δηλώσεις», είπε η υπουργός για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» το οποίο τρέχει.

Η ίδια απάντησε και για τον χρόνο στον οποίο εκταμιεύονται οι δόσεις, ενώ τόνισε:

«Πρέπει να πούμε και σε ιδιοκτήτριες και ιδιοκτήτες ότι το ‘Σπίτι μου 2’ δεν είναι ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και να ανεβάσουν την τιμή γιατί την ίδια στιγμή που κάποιος λέει ότι εγώ μπορεί να περιμένω για να πάρω τα λεφτά μου, και απαντώ ότι πλέον υπάρχει μια πολύ καλύτερη ροή γιατί υπάρχει εμπειρία και στις τράπεζες, ο κόσμος σίγουρα δεν μπορεί να βλέπει αύξηση έστω και 5% στην τιμή που ζητούσες πριν από έναν μήνα».

«120.000 άνθρωποι έχουν μπει στο ‘gov.gr’, έχουν κάνει τη δήλωση για βεβαίωση επιλεξιμότητας. Αυτοί που παίρνουν περίπου βεβαίωση επιλεξιμότητας είναι το 75%», λέει η ίδια.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra