fbpx

Ανασχηματισμό που… βολεύει βλέπουν τα παπαγαλάκια

0 93

Μέχρι και τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο επειδή τα πράγματα δεν πάνε καλά, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ο Μητσοτάκης, βάζοντας το μιντιακό σύστημα να το «δουλέψει» όπως μόνο εκείνο ξέρει.

Έτσι οι «πρόθυμοι» βομβαρδίζουν εδώ και μερικές ημέρες τους πολίτες με «πληροφορίες» για τον επικείμενο ανασχηματισμό, τους υπουργούς που θα αναβαθμιστούν και τα νέα πρόσωπα, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να αφαιρέσουν χειρουργικά από την επικαιρότητα τα οικεία κακά, όπως είναι το έγκλημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η νέα δοκιμασία του ΕΣΥ εξαιτίας της πανδημίας, οι πυρκαγιές και τόσα ακόμα.

Εννοείται ότι στα δημοσιεύματα παίζουν ρόλο και οι επιθυμίες του «αφεντικού», ποιους φίλους του, βουλευτές ή μη, νεοδημοκράτες ή όχι, για τον τωρινό πρωθυπουργό αυτά δεν παίζουν ρόλο, θα ήθελε να δει με υπουργικό κοστούμι. Κι έτσι είναι εύκολο στον αναγνώστη να μάθει και τις «συγγένειες» του κάθε εκδότη ή καναλάρχη.

Το πρόβλημα για όλους είναι πως θα «πασάρουν» τις επικείμενες καρατομήσεις ως πληροφορίες, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνο η πληροφορία να είναι… τζούφια, ο υπουργάρας να παραμείνει και να χαλάσουν οι σχέσεις του μέσου μαζί του. Κάπως έτσι στα περισσότερα ρεπορτάζ κυριαρχεί η αναβάθμιση Χαρδαλιά -πιθανώς στο Μετανάστευσης χωρίς όμως να προδικάζεται και η απομάκρυνση Μηταράκη από υπουργική θέση- η μετακίνηση Κικίλια, η αξιοποίηση Κεραμέως σε άλλο πόστο, η ικανοποίηση για Θεοχάρη ενώ σιγή υπάρχει για τους «πασόκους» Χρυσοχοϊδη και Μενδώνη.

Αν, λοιπόν, ευσταθούν τα «ρεπορτάζ» και υπουργοί και υφυπουργοί που θα έπρεπε να χρεωθούν τα λάθη, τις αστοχίες, τις γκάφες, την αναποτελεσματικότητα στους τομείς που είχαν αναλάβει, απλά μετακινηθούν και δεν πάνε σπίτι τους, ποιο το νόημα του ανασχηματισμού; Αν για το ένα εκατομμύριο καμένα στρέμματα, τα εκατοντάδες σπίτια και τις δεκάδες επιχειρήσεις δεν αποδοθούν ευθύνες, πως θα αποδειχθούν εμπράκτως η «συγγνώμη» και το «έγιναν λάθη» του Μητσοτάκη στη Βουλή;

Για το ότι έχει πέσει έξω κάθε πρόβλεψη για το ποσοστό των εμβολιασμένων στα τέλη καλοκαιριού και το ότι μπαίνουμε σε ένα φθινόπωρο με ορατό και πάλι τον κίνδυνο για το σύστημα Υγείας δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες; Εδώ μέχρι και αναβάθμιση του Μ. Θεμιστοκλέους προβλέπουν οι «παπαγάλοι»! Το φιάσκο των πανεπιστημιακών σχολών, με 30 τμήματα να έχουν από μηδέν ως έναν νεοεισαχθέντα φοιτητή, δεν πρέπει να το πληρώσει κάποιος ή αρκεί η μετακίνηση της καςΚεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπως διαρρέεται;

Η επικοινωνιακή διαχείριση του ανασχηματισμού, που αναμένεται τις επόμενες ώρες, ίσως είναι το πιο εύκολο κομμάτι για το Μαξίμου. Ιδίως αν από τις ανακατατάξεις ενοχληθούν περισσότερο από το προβλεπόμενο οι ισχυρές πτέρυγες του κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More