Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

«Άνοιξε μαγαζιά – κλείσε μαγαζιά» και ο… Θεός βοηθός

0 11

Ήταν που ήταν τα πράγματα κουτσά στην αγορά, ήρθε το διάγγελμα… Πέτσα το προηγούμενο Σάββατο και τα αποτελείωσε.

Ελάχιστες ώρες μετά την έλευση της νέας χρονιάς στην οποία όλοι έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο, με εντολή… Πρωθυπουργού, μετά την ανάπαυλα των γιορτών, κλείνουν τα πάντα, για κάποιες ημέρες.

Με τη δεύτερη δόση του εμβολίου να είναι στο… δρόμο, τα κρούσματα σε πτώση αλλά όχι και όσο θα ήθελαν οι επιστήμονες, οι έμποροι που μόλις είχαν αρχίσει να συνηθίσουν το click away, άντε πάλι ξανά στο κλείσιμο και στην αβεβαιότητα.

Γιατί στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τελικά πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, τέτοιες κινήσεις -πυροτεχνήματα μόνο κακό μπορούν να κάνουν.

Μετά από δέκα μήνες που η πλειονότητα των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ακόμα και επιβίωσης το επόμενο χρονικό διάστημα, η νέα πορεία σε θολά νερά, μόνο ευοίωνη δεν είναι.

Τα έξοδα τρέχουν, οι πρώτες εντυπώσεις από το προσωρινό άνοιγμα των γιορτών δεν είναι θετικές και η αβεβαιότητα αναμένεται για πολλούς ακόμα μήνες.

Με τις πρόσφατες έρευνες να θέλουν τις απώλειες και του τρίτου τριμήνου του 2020 – χωρίς καραντίνα να υπενθυμίσουμε- να ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ και την εορταστική περίοδο να μην απέδωσε στο ελάχιστο τα κέρδη άλλων ετών, η αγορά σε αυτή τη φάση είναι το λιγότερο… στην εντατική.

Και το ‘’άνοιξε – κλείσε’’ κατά βούλησιν, δεν βοηθάει, ενώ σύμφωνα με τους φορείς της αγοράς, τα λουκέτα μέσα στο 2021, σε όλους τους τομείς αναμένεται να είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, ακόμα και τα έτη της οικονομικής κρίσης…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More