fbpx

Αντιδράσεις στην Google: Ο CEO κόβει τα εορταστικά πάρτι των εργαζομένων

0 114

Η Google,  για τα πλούσια εργασιακά της προνόμια, μειώνει τον προϋπολογισμό της για τη διασκέδαση λόγω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Όπως γράφει η Αργα Μαντάγουι, συντάκτης στον Guardian, οι εργαζόμενοι της Google δεν μπορούν πλέον να διοργανώνουν πάρτι όπως παλιά ενώ θα πρέπει να μειώσουν ακόμη και τα χριστουγεννιάτικα πάρτι τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο η περικοπή των δαπανών δεν άρεσε καθόλου στο προσωπικό της Google, το οποίο ήρθε αντιμέτωπο με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Sundar Pichai.

Ο CEO της Google με απολαβές 6,3 εκατ. ετησίως ρωτήθηκε γιατί κόβονται τα πάρτι όταν η εταιρεία «είχε κέρδη ρεκόρ και τεράστια ταμειακά αποθέματα»;

Η απάντηση του Pichai ήταν η εξής: «Ελπίζω όλοι σας να διαβάζετε τις ειδήσεις. Επειδή οι ειδήσεις, όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, δεν είναι καλές αυτή τη στιγμή. Αφού μίλησε εν συντομία για τις μακροοικονομικές συνθήκες, ο Pichai δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ηθικολογία.

Δεν πρέπει πάντα να εξισώνουμε τη διασκέδαση με τα χρήματα

Θυμάμαι όταν η Google ήταν μικρή και αγωνιώδης, είπε ο πολυεκατομμυριούχος. Δεν πρέπει πάντα να εξισώνουμε τη διασκέδαση με τα χρήματα.

Ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Google πρόσθεσε ότι οι προσλήψεις και οι επενδύσεις θα επιβραδυνθούν στη Google, δηλώσεις που έρχονται μια μόλις εβδομάδα αφότου η εταιρεία ακύρωσε την παρουσίαση του φορητού υπολογιστή επόμενης γενιάς και αναδιοργάνωσε τις θέσεις 50 υπαλλήλων μετά από μεγάλες περικοπές στο πρόγραμμα ανάπτυξης της.

Κόψτε και τα χριστούγεννιατικα πάρτι

Για να εξοικονομήσει χρήματα, η Kristine Reinke, επικεφαλής του τμήματος οικονομικών της Google, συμβούλεψε το προσωπικό να μετριάσει τις προσδοκίες του ακόμα και για τις επερχόμενες γιορτές των Χριστουγέννων.

«Σίγουρα θέλουμε οι άνθρωποι να διασκεδάζουν», είπε. «Ξέρουμε ότι πλησιάζουν γιορτινά πάρτι, υπάρχουν εορτασμοί για το τέλος της χρονιάς, θέλουμε ακόμα οι άνθρωποι να το κάνουν αυτό. Αλλά ζητάμε απλώς να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και να μη ξεφύγουμε από τα όρια».

Παίρνεις εκατομμύρια και μας κόβεις τα πάρτι;

Οι εξελίξεις αυτές στην Google πάντως δεν έμειναν ασχολίαστες και από την ίδια την αρθρογράφο της Guardian, η οποία έκανε το δικό της, εν μέρει, εύστοχο σχόλιο, τονίζοντας πως μπορεί ο CEO να έχει δίκιο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι πάντα κομψό και εύστοχο ένας πάμπλουτος διευθυντής να λέει στους εργαζόμενούς του να μην συσχετίζουν τα χρήματα με τη διασκέδαση, όταν μάλιστα μερικοί δεν έχουν να διαθέσουν επιπλέον χρήματα σε αυτό.

Διαβάστε το σχόλιο της:

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας κρίσης κόστους ζωής, όπου οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν μεταξύ θέρμανσης και φαγητού.

Το γεγονός ότι σε ένα μάτσο καλοπληρωμένων τεχνολόγων μειώνεται ο προϋπολογισμός τους για το σούσι δεν είναι ακριβώς τραγωδία.

Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να μην αισθανθεί κανείς εξοργισμένος από τις παρατηρήσεις του Pichai.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό, άλλωστε, από το να εξηγούν οι απίστευτα πλούσιοι άνθρωποι στους υπόλοιπους ότι τα χρήματα δεν είναι τόσο σημαντικά.

Η διασκέδαση δεν ταυτίζεται πάντα με τα χρήματα, αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι δύσκολο να διασκεδάζεις όταν είσαι μονίμως απένταρος.

Ο Pichai μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται αυτό, αλλά πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το αντιλαμβάνονται σίγουρα», έγραψε η Μαντάγουι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More