Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών ο Γ. Πατούλης

0 3

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR) εξελέγη ομόφωνα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ενώ τη θέση του προέδρου κατέλαβε ο περιφερειάρχης της Emilia Romagna Stefano Bonaccini.
Το CEMR αριθμεί 60 Αυτοδιοικητικές Ενώσεις από 42 χώρες και αποτελεί το Ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Δήμων και Περιφερειών ( UCLG ).

Το CEMR λειτουργεί ως φόρουμ διαλόγου και συνεργασίας σε τομείς όπως η διακυβέρνηση, το περιβάλλον, το κλίμα και η ενέργεια, η οικονομική κοινωνική και εδαφική συνοχή και η διεθνής συνεργασία, με στόχο να συμβάλλει στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, υπέρ του πολίτη και των τοπικών κοινωνιών.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε τα μέλη του Συμβουλίου για την εκλογή του και υπογράμμισε ότι «δικαιώνει τις προσπάθειες της Ελληνικής Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, τιμά την ΚΕΔΕ αλλά και τους αγώνες που δίνουμε καθημερινά προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες στη χώρα μας να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιες, χωρίς κηδεμονίες για το καλό του τόπου τους».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More