fbpx

Από το αμπέλι, στο… ποτήρι μας!

0

Τι λέει για το Φεστιβάλ Τρύγου (5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου) του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, η Αντιδήμαρχος-Δημοσιογράφος, Φωτεινή Νάσσου.

Σεπτέμβριος ο Τρυγητής, μήνας όπου ξεκινά ο τρύγος στα αμπέλια σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Θέρος- τρύγος- πόλεμος έλεγαν τα παλαιά χρόνια οι αμπελουργοί για να δείξουν την ενεργοποίηση ολόκληρων οικογενειών για την απαιτητική αυτή εργασία.

Θέρος- τρύγος- γιορτή λένε στο Φεστιβάλ Τρύγου, 5,6 και 7 Σεπτεμβρίου 2024 στα Μεσόγεια, με μία σειρά δράσεων που σχετίζονται με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.

Πάντρεμα παράδοσης με νέους καλλιτέχνες

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Επικοινωνίας, Εξωστρέφειας, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Πρωτογενούς Τομέα, δημοσιογράφο κα Φωτεινή Νάσσου.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος δήλωσε στην One Voice: «Στόχος μας είναι να θυμίσουμε στους νεότερους την ιστορία του κρασιού και να τιμήσουμε την  Μεσογείτικη  γη που δίνει τόσα χρόνια τους καρπούς της δίχως ανταλλάγματα. Το τριήμερο Φεστιβάλ Τρύγου παντρεύει την παράδοση με τους νέους καλλιτέχνες και εικαστικούς του τόπου και διαφημίζει το κρασί μας από τα σύγχρονα οινοποιία της περιοχής με κορωνίδα τη ΜΑΡΚΟ, τον πρώτο Συνεταιρισμό της Ελλάδας. Όλοι μαζί στο Μαρκόπουλο μεγαλουργούμε αρκεί να λάβετε υπόψη σας ότι όλοι οι συντελεστές, πάνω από 72 άτομα, εργάζονται αφιλοκερδώς για το Φεστιβάλ Τρύγου».

Πότε θα παρουσιαστεί η παρασκευή της μουσταλευριάς

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Γνωρίστε τον Αττικό Αμπελώνα» το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου όπου θα παρουσιαστούν αρχειακά τεκμήρια και φωτογραφίες, με υλικό από τον Συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ και από την αρχειακή συλλογή της Θεοφανούς Σκοπελίτου.

Την  επόμενη ημέρα στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Δήμου μπάντες με διεθνείς διακρίσεις, θα προσφέρουν μία συναυλία σε ρυθμούς rock, country, έντεχνου ελληνικού ροκ κ.α. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το απόγευμα του Σαββάτου 7/9 στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, η παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής της μουσταλευριάς.

Η παράδοση λέει…

Σύμφωνα με την παράδοση η πρώτη δοκιμή κρασιού γίνεται στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ενώ σε κάποιες βόρειες περιοχές της χώρας μας τα κρασιά ανοίγουν στις 3 Νοεμβρίου όπου γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος ο Μεθυστής.

Θα ξαναβρεθούμε τότε στα Μεσόγεια για να δοκιμάσουμε τα πρώτα φετινά κρασιά σε κάποιο από τα Οινοποιία της περιοχής!

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra