fbpx

Attica Group: Με τρία νεότευκτα «βέλη» πρωτοπορεί και πάλι

0 236

Με τρία νέα βέλη στην φαρέτρα της η Attica Group, μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, που ήρθαν να καλύψουν ένα κενό στις θαλάσσιες διαδρομές σε μια περίοδο με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον και τις προοπτικές για την επόμενη τουριστική χρονιά να είναι ιδιαιτέρως ευοίωνες.

Η παρουσίαση των τριών νέων υπερσύγχρονων πλοίων πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα σε ένα εορταστικό περιβάλλον με βεγγαλικά στην προβλήτα 1 στο Λιμάνι του Πειραιά υπό την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, του υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου, βουλευτών, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, εφοπλιστών, επιχειρηματικών παραγόντων και συνεργατών του Ομίλου.

Τα τρία νέα πλοία, το AERO Highspeed 1, AERO Highspeed 2 και AERO Highspeed 3 κατέφθασαν στην Ελλάδα της 1 Αυγούστου από την Νορβηγία και άμεσα πήραν το βάπτισμα των διαδρομών στις γραμμές του Αργοσαρωνικού.

Η κατασκευή των τριών πλοίων ΑΕRΟ έγινε στο ναυπηγείο Brodrene Aa της Νορβηγίας με το συνολικό κόστος της επένδυσης να ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια ευρώ, επτά εκατομμύρια ευρώ για κάθε πλοίο. Η χρηματοδότηση έγινε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό προερχόμενο από τη Νορβηγική Export Finance Norway, με την εγγύηση του Norwegian Export Credit Guarantee Agency και την Alpha Bank.

Τα ΑΕRΟ Highspeed αποτελούν πλοία τύπου Catamaran, είναι πλοία τελευταίας τεχνολογίας, με σύγχρονη αισθητική και έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Μια νέα μοναδική εμπειρία για τους επιβάτες που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού. Με την δρομολόγηση των τριών αυτών νέων πλοίων αυξάνεται αισθητά το μεταφορικό έργο προς τον Αργοσαρωνικό ενισχύοντας αισθητά την ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών οικονομιών.

Τα τρία AERO Highspeed αποτελούν τα πρώτα νεότευκτα πλοία που ήρθαν στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση κύριων ακτοπλοϊκών γραμμών, 10 χρόνια μετά το τελευταίο νεότευκτο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας, το Blue Star Patmos, το 2012 με την Αttica Group να πρωτοπορεί και πάλι.

Με τα νέα αυτά πλοία επιτυγχάνεται ένα άνετο ταξίδι ακόμη και σε συνθήκες υψηλού κυματισμού, το οποίο διασφαλίζουν οι καινοτομίες τόσο στη γάστρα του σκάφους, όσο και στα συστήματα πλοήγησης. Οι ευρύχωροι χώροι ενδιαίτησης επιβατών με μεγάλα παράθυρα για πλήρη θέα και άπλετο φυσικό φωτισμό. Η αποθήκευση αποσκευών πάνω από τα καθίσματα αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Ειδική μέριμνα για τη διευκόλυνση επιβατών με περιορισμένη κινητικότητα. Ειδικούς χώρους για την μεταφορά ποδηλάτων και υψηλές προδιαγραφές χώρων για την μεταφορά κατοικίδιων.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο CEO της Attica Group Σπύρος Πασχάλης τόνισε ότι:

«Η επένδυση στα πλοία AERO Highspeed συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Attica Group και στη σταδιακή μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, πιο πράσινη και περισσότερο ανταγωνιστική, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω -μεταξύ άλλων- της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και των μειωμένων εκπομπών αέριων ρύπων λόγω ελαφρύτερου υλικού κατασκευής των πλοίων, καθώς και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μονάδων (solar panels), οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες φωτισμού και ηλεκτροδότησης των ξενοδοχειακών υπηρεσιών των πλοίων.

Με την επένδυση αυτή υλοποιούμε τον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό με προσεκτικά βήματα, προκειμένου να ενισχύσουμε τον ηγετικό μας ρόλο και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες διεθνείς απαιτήσεις του κλάδου. Επιβεβαιώνουμε στην πράξη για μία ακόμη φορά, τη δέσμευσή μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην ελληνική ακτοπλοΐα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Επιπλέον, το σημαντικό ύψος της επένδυσης, σε μία περίοδο με έντονες τις οικονομικές δυσχέρειες εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης από την πανδημία, αλλά και της γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, αποτελεί αδιάψευστη επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Ομίλου μας για βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη ενσωμάτωση των αρχών ESG σε κάθε νέο επενδυτικό έργο και στην καθημερινή μας λειτουργία και ταυτόχρονα έμπρακτη συμβολή στον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους μετόχους, τους δανειστές, τους συνεργάτες και προμηθευτές μας και στο επιβατικό κοινό για την εμπιστοσύνη, την προτίμηση και τη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και στους εργαζόμενους της Attica σε ξηρά και θάλασσα για την αφοσίωσή τους και την παροχή υψηλής ποιότητας εργασίας που οδήγησαν τον Όμιλό μας στο να είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος στον κλάδο μας στην Ελλάδα, ο τρίτος μεγαλύτερος στην Μεσόγειο και ανάμεσα στους δέκα μεγαλύτερους στην Ευρώπη».

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More