Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Audi: Το σπορ κουπέ Q5 Sportback

0 11

Κομψό και πρακτικό, μοντέρνο και σπορ: το νέο AudiQSportback. Μετά τα etronSportback και QSportback, η Audi παρουσιάζει ένα ακόμα Sportback.

Το QSportback είναι ένα SUV με δυναμικές, coupe γραμμές που απευθύνεται σε όσους εκτιμούν όχι μόνο την εκφραστική σχεδίαση και την τεχνολογική καινοτομία, αλλά και το σπορ χαρακτήρα και την υψηλή καθημερινή χρηστικότητα. Η διαισθητική λειτουργία και ο χειρισμός μέσα από ευκρινείς οθόνες, συμβάλλουν σε μία αίσθηση άνετης οδήγησης.

Το AudiQSportback είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αποπνέει μια ισχυρή παρουσία, κάτι τυπικό για τα μοντέλα Q της Audi. Οι μεγάλες είσοδοι αέρα πλαισιώνουν το οκταγωνικό Singleframe. Οι LEDπροβολείς έχουν χαρακτηριστική υπογραφή φωτισμού ημέρας ενώ προαιρετικά είναι τεχνολογίας matrixLED. Η γραμμή ώμου που «σβήνει» κομψά προς τα πίσω, δίνει έμφαση στους εντυπωσιακούς τροχούς και την τετρακίνηση.  Το πλαϊνό μαρσπιέ προσδίδει στο Sportbackστιβαρότητα. Η επιφάνεια των τζαμιών ξεκινάει την κλίση προς τα κάτω νωρίς, με το τρίτο παράθυρο να μειώνεται απότομα προς τα πίσω. Σε συνδυασμό με το φαινομενικά ψηλό πίσω προφυλακτήρα δίνουν στο QSportback μια πολύ δυναμική και ισχυρή εμφάνιση. 

Καινοτόμο: πίσω φώτα με ψηφιακή τεχνολογία OLED – Η Audi προσφέρει την επιλογή των πίσω φώτων με καινοτόμο ψηφιακή τεχνολογία OLED. Κάθε φως περιλαμβάνει τρεις οργανικές διόδους εκπομπής φωτός, καθεμία χωρισμένη σε έξι τμήματα. Τα κόκκινα στοιχεία OLED είναι ομοιογενώς φωτεινά, αλλά η κατάτμηση τους επιτρέπει να ελέγχονται μεμονωμένα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις διαφορετικές υπογραφές οπίσθιου φωτισμού κατά την παραγγελία. Καθεμία περιλαμβάνει ένα δυναμικό σενάριο φωτισμού εισόδου και εξόδου από το αυτοκίνητο. Εμφανίζεται ένα επιπλέον σπορ γραφικό εάν επιλέγει η δυναμική λειτουργία στο Audidriveselect. Εάν ένα άλλο όχημα πλησιάσει το στάσιμο αυτοκίνητο από πίσω, σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, όλα τα τμήματα OLED φωτίζονται ως προειδοποίηση εγγύτητας.

Ευέλικτη διαμόρφωση πίσω καθισμάτων: rear bench plus – Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 510 λίτρα. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, αυτός αυξάνεται στα 1.480 λίτρα. Η Audi προσφέρει επίσης το νεότερο μέλος της οικογένειας με την προαιρετική πίσω σειρά καθισμάτων rearbenchplus, η οποία μπορεί να μετατοπιστεί πλευρικά και έχει ρυθμιζόμενες γωνίες κλίσης πλάτης.

Περισσότερη απόσταση από το έδαφος εκτός δρόμου: η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση – Η στάνταρ σπορ ανάρτηση διαθέτει πιο δυναμικό χαρακτήρα και απόσβεση για πιο άμεση αίσθηση δρόμου από την τυπική ανάρτηση του Q5. Η Audi προσφέρει επίσης μια εναλλακτική ανάρτηση με ελεγχόμενους αποσβεστήρες ή την ευέλικτη και εξαιρετικά άνετη προσαρμοζόμενη αερανάρτηση. Ρυθμίζει το ύψος της διαδρομής σε ένα ευρύ φάσμα 60 χιλ. συνολικά. Έτσι, η απόσταση από το έδαφος μπορεί να αυξηθεί έως και 45 χιλ. για οδήγηση σε πιο δύσβατους δρόμους. Κατά τη γρήγορη οδήγηση, το αμάξωμα  χαμηλώνει αυτόματα 15 χιλ. για μεγαλύτερη απόδοση λόγω μειωμένης οπισθέλκουσας και βελτιωμένης συμπεριφοράς χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της αερανάρτησης είναι η ικανότητα χαμηλώματος του πίσω άξονα κατά 55 χιλ. πιέζοντας ένα κουμπί στο χώρο αποσκευών, καθιστώντας ευκολότερη τη φόρτωση.

Η γκάμα κινητήρων: δύο TFSI και τρεις TDI – Το QSportback κυκλοφορεί στην Ευρώπη με έναν ισχυρό τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα δύο λίτρων. Με ροπή 150 kW (204 PS) και 400 Nm ροπής, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-σχέσεων Stronic και τεχνολογία ultraquattro. Το ήπιο υβριδικό σύστημα ενισχύει το βαθμό απόδοσης. Κατά το φρενάρισμα, επιστρέφει ένα μέρος της ενέργειας πέδησης και αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Το QSportback μπορεί επίσης να ρολάρει με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας. Η ομαλή λειτουργία Start/Stop ενεργοποιείται με υπολειπόμενη ταχύτητα 22 χλμ./ώρα. Ο ισχυρός πετρελαιοκινητήρας δεν είναι μόνο αποδοτικός, αλλά και καθαρός. Πληροί τα όρια του τελευταίου κανονισμού για τις εκπομπές Euro 6dISCFCM ή EU 6 AP. Χάρη στο σύστημα SCR δύο δόσεων με διπλή έγχυση AdBlue, οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου μειώνονται περαιτέρω ανάλογα με την αντίστοιχη κατάσταση λειτουργίας. Υπάρχουν δύο καταλυτικοί μετατροπείς SCR, διατεταγμένοι ο ένας πίσω από τον άλλο στο σύστημα εξάτμισης: ένας κοντά στην πολλαπλή εξαγωγής και ένας πιο μακριά από τον κινητήρα, στο σύστημα εξάτμισης.

Μετά το λανσάρισμα του QSportback θα ακολουθήσει μια δεύτερη έκδοση του τετρακύλινδρου TDI, ένας VTDI και δύο ακόμα δίλιτροι, τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες TFSI. Όπως το πολύ επιτυχημένο Q5, το QSportback θα προσφέρεται επίσης με ένα plugin υβριδικό κινητήριο σύστημα σε δύο παραλλαγές ισχύος. Ένα SQSportback θα ολοκληρώσει αργότερα τη γκάμα.

Ψηφιακό και διαισθητικό: χειριστήρια και συνδεσιμότητα – Για τα χειριστήρια, τις οθόνες και την ψυχαγωγία, το QSportback χρησιμοποιεί την ίδια νέα τεχνολογία με το ανανεωμένο Q5: το σύστημα modularinfotainment τρίτης γενιάς (ΜIB 3). Στην πλήρη του έκδοση, το Audivirtualcockpitplus διαθέτει την οθόνη 12,3 ιντσών και headupdisplay. Η έκδοση plusτου πολυλειτουργικού τιμονιού επιτρέπει την ασφαλή και απλή λειτουργία των πιο σημαντικών λειτουργιών και οθονών. Το σύστημα πλοήγησης ΜΜΙ plus συνδυάζεται με οθόνη αφής 10,1 ιντσών.  

 Λανσάρισμα στην αγορά: πρώτο εξάμηνο του 2021 – Το AudiQSportback θα κυκλοφορήσει διεθνώς το πρώτο εξάμηνο του 2021. Για τις αγορές σε όλο τον κόσμο θα προέρχεται από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστάσιου SanJosé Chiapa στο Μεξικό. Εξαίρεση η κινεζική αγορά, όπου το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται τοπικά, στο εργοστάσιο του Changchun.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More