fbpx

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πάντα δίπλα στους ανθρώπους της

332

Η πολύπλοκη καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου καθιστά την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος, στο οποίο περνά πολλές ώρες της ημέρας, μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους αυτού που γενικά θα ονομάζαμε «ποιότητα ζωής».

Τη σημασία του εργασιακού περιβάλλοντος για την ευημερία κάθε εργαζομένου έφερε με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο στο προσκήνιο η πανδημία του κορονοϊού. Εκτός από την ασφάλεια και την υγεία – σωματική αλλά και ψυχική – των εργαζομένων, αναδείχθηκε το πόσο σημαντική είναι η γενικότερη φροντίδα την οποία δείχνει μία επιχείρηση στα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους της: Σεβασμός στη διαφορετικότητα, συμπερίληψη, εξέλιξη, επιβράβευση.

Η ΑΒ τα έκανε πράξη όλα αυτά, για ακόμη μια χρονιά, μέσα από μια σειρά δράσεων για τους δικούς της ανθρώπους, που αποτελούν την κινητήριο δύναμή της.

«Ήμασταν εκεί για τους εργαζόμενους των καταστημάτων και των αποθηκών μας για να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους δικούς μας ήρωες που από την “πρώτη γραμμή” φρόντιζαν να βρίσκουμε όλα όσα χρειαζόμαστε», αναφέρει η Ζέτα Χειμωνίδου, Αντιπρόεδρος Marketing και Στρατηγικής, Υπεύθυνη Ηλεκτρονικού Εμπορίου της ΑΒ Βασιλόπουλος, με αφορμή την έκδοση του Απολογισμού με τις «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020» της εταιρείας.

Και αυτό το «ευχαριστώ» η ΑΒ το απέδειξε με πράξεις. Πώς; Μέσα από ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει τη διαφορετικότητα, επενδύει στην εκπαίδευση των εργαζομένων, νοιάζεται για τις απόψεις και τις ανάγκες τους και τους… φροντίζει, σε όλα τα επίπεδα. Μόνο το 2020, σε παροχές προς το προσωπικό της εταιρείας επενδύθηκαν 17,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως το 91% των εργαζομένων της δηλώνουν υπερήφανοι που ανήκουν στην ΑΒητική οικογένεια, απαντώντας στην 11η Έρευνα Δέσμευσης Συνεργατών (Associate Engagement Survey 2020), στην οποία συμμετείχε το 97% των εργαζομένων της.

Οι εργαζόμενοι της ΑΒ, τη συστήνουν ως ένα καλό εργασιακό περιβάλλον (89%) και δηλώνουν πρόθυμοι να παραμείνουν στην εταιρεία τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες (93%). Κρίνουν, επίσης, ότι εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον (92%), στο οποίο η διαφορετικότητα έχει αξία (85%).

Ειδικά για την τελευταία παράμετρο, αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία, θέλοντας να υπογραμμίσει ακόμη περισσότερο τη δέσμευσή της προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ισότιμη ένταξη και ενσωμάτωση και οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής κουλτούρας της εταιρείας. Ενδεικτικό είναι ότι, το 2020 υπερδιπλασιάστηκε το ανθρώπινο δυναμικό άλλων εθνικών προελεύσεων που εργάζεται στην ΑΒ.

Η δια βίου εκπαίδευση αποτελεί μία ακόμη σημαντική παράμετρο για τον σύγχρονο εργαζόμενο και παίζει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική του εξέλιξη. Η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει σταθερά στην εκπαίδευση των ανθρώπων της. Για παράδειγμα, το 2020, 11.800 συνεργάτες από τα καταστήματά της είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το e-Learning πρόγραμμα με θέμα την ΑλφαΒητική Εξυπηρέτηση Πελατών, ενισχύοντας τις γνώσεις τους στην πελατοκεντρικότητα. Επίσης, 800 συνεργάτες απέκτησαν πρόσβαση σε περισσότερα από 16.000 μαθήματα, μέσω της πλατφόρμας LinkedIn Learning, που αναδείχθηκε σε ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Η πρόκληση, όμως, του κορονοϊού έφερε στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων όλων μας την προστασία της υγείας μας. Η ασφάλεια των εργαζομένων, των πελατών και όλων των συνεργατών της αποτελεί διαχρονικά ύψιστη προτεραιότητα για την ΑΒ και ακόμη περισσότερο κατά την περίοδο της πανδημίας.

«Όλοι εμείς στην ΑΒ, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να έχουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον», σημειώνει ο Χρήστος Διαμαντόπουλος, Associates Relations Manager της εταιρείας και εξηγεί ότι «εξειδικευμένη ομάδα που αποτελείται από ιατρούς και νοσηλευτές, διαχειρίζεται όλα τα περιστατικά που συνδέονται με την Covid-19, παρέχοντας οδηγίες στους εργαζόμενους», ενώ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις αρμόδιες αρχές και τους ειδικούς, συνεχίζεται η πιστή τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα καταστήματα.

Kαθημερινά στην ΑΒ υλοποιείται μια σειρά δράσεων ώστε να είναι όλοι ενημερωμένοι και ενεργοί στη δημιουργία και διατήρηση ενός περιβάλλοντος εργασίας που θα παρέχει ασφάλεια και θα προστατεύει την υγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης ατυχημάτων στην εταιρεία για το 2020 ήταν μόλις 2,53, και αισθητά μειωμένος από το 3,41 του 2019.

Η υγεία, όμως, δεν αφορά μόνο το σώμα μας, αλλά και την ψυχή μας, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες των τελευταίων μηνών. Και εδώ, η ΑΒ Βασιλόπουλος στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων της, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το 2020, 1.332 άτομα κάλεσαν τη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης (3.220 κλήσεις), 982 άτομα κάλεσαν τη Γραμμή Διατροφής (2.954 κλήσεις), ενώ έγιναν 323.097 επισκέψεις από 13.675 χρήστες στην πλατφόρμα Soul Food. Πρόκειται για μια μοναδική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια ολιστική φροντίδα εαυτού για τους εργαζομένους της ΑΒ, με ολοκληρωμένα προγράμματα διατροφής και ψυχικής ευεξίας από εξειδικευμένους ψυχολόγους και διατροφολόγους.

«Το 2020, περισσότερο από ποτέ, φάνηκε η ανάγκη για ενέργειες στήριξης της συναισθηματικής κατάστασης των ανθρώπων. Στην ΑΒ, τα προγράμματα της Υγείας & Ευεξίας, βοήθησαν τους εργαζομένούς μας, να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής. Να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, αισιοδοξία και ανθεκτικότητα τις πολλαπλές ανατροπές στη ζωή, στην υγεία τους, σωματική και ψυχική», σημειώνει σχετικά η Ελευθερία Κοτταρίδου, Payroll & Budgeting Manager της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Έχοντας κλείσει παραπάνω από έναν χρόνο πια, σε συνθήκες πανδημίας, όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ζούμε μία νέα πραγματικότητα. Η σημασία ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος, μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Και η ΑΒ Βασιλόπουλος, με τα γρήγορα αντανακλαστικά και την προσαρμοστικότητα που έχει δείξει όλο αυτό το διάστημα, αποδεικνύει ότι παραμένει ένας εργοδότης που σέβεται, φροντίζει και εξελίσσει τους ανθρώπους της. Που νοιάζεται, δηλαδή, για όλα όσα νοιάζονται και οι άνθρωποί της!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More