Ο νόμος στο Ισραήλ είναι σαφής. Εάν ο υπήκοος κάποιας χώρας που έχει παντρευτεί Ισραηλινή και μένουν στο Ισραήλ, χωρίσει, του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα καταβάλει το ποσό της διατροφής των ανήλικων παιδιών του.

Μάλιστα ο νόμος του δίνει και μια εναλλακτική λύση προκειμένου να του επιτραπεί να φύγει από τη χώρα. Μπορεί να καταβάλει 3 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό τράπεζας για την διατροφή των παιδιών και είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει.

Ο Νόαμ Χάπερτ όμως ο 44χρονος Αυστραλός που παντρεύτηκε Ισραηλινή και έκαναν δυο παιδιά μαζί, δεν έχει να καταβάλλει 3 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι είναι αναγκασμένος να μην βγει από τη χώρα για… 8.000 χρόνια.

Μάλιστα η New York Post αναφέρει πως στον Νόαμ απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του έτους 9999.

Ούτε για διακοπές

Στην ίδια απόφαση του δικαστηρίου καθίσταται σαφές ότι ο Νόαμ δεν μπορεί να βγει από τη χώρα ούτε για διακοπές, ούτε για εργασία. Όλα θα γίνουν εάν πρώτα καταβάλλει τα 3 εκατομμύρια. Ο ίδιος είπε: «Από το 2013, είμαι εγκλωβισμένος στο Ισραήλ. Είμαι ένας από τους πολλούς ξένους υπηκόους που έχουν διωχθεί από το ισραηλινό σύστημα δικαιοσύνης μόνο και μόνο επειδή ήταν παντρεμένοι με Ισραηλινές.»