fbpx

Αυτός είναι ο Φιλίπ που μπορεί να νικήσει την Λεπέν την άλλη Κυριακή ! Με Πειρατές, Κίτρινα Γιλέκα και τροτσκιστές να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ενωμένης Αριστεράς

1

«Είναι αξιολύπητο», δήλωσε το Σάββατο ο γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν Μορετί, «είναι παράλογο η νέα συμμαχία της Αριστεράς να κατεβάζει έναν τροτσκιστή πρώην υποψήφιο πρόεδρο, τον Φιλίπ Πουτού, δίπλα στον πρώην σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Γαλλική Αριστερά αντεπιτίθεται, «πετάει» εκτός τον Μακρόν και περνάει άνετα στον β’ γύρο και βρίσκεται μόνο μια μονάδα πίσω από την Άκρα Δεξιά (29,5% -28,5, ενώ ο Μακρόν και οι σύμμαχοί του πολύ κάτω από 20%).

Για να αποφύγουν την πανωλεθρία, οι σύμμαχοι του Μακρόν εστιάζουν τις επιθέσεις τους στην Αριστερά, στον … Φιλίπ Πουτού και μερικούς ακόμα οι οποίοι μπορεί, την τελευταία στιγμή, να κάνουν την διαφορά. Αλλά ο Φιλίπ αυτό το 1%, που είναι η δημοσκοπική διαφορά, το έχει, βρέξει – χιονίσει στο τσεπάκι …

Οι γαλλικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου σε 577 μονοεδρικές περιφέρειες.

Ο δύο πρώτοι σε ψήφους περνούν στον δεύτερο γύρο, όπου οι 577 ξεχωριστές αναμετρήσεις σχεδόν παντού θα γίνουν ανάμεσα στο νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς και του Εθνικού Συναγερμού της Λεπέν. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός υπέρ του Μακρόν – Ensemble, θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο το πολύ σε 44 εκλογικές περιφέρειες…

Μπορεί η γαλλική ακροδεξιά να θεωρείται το μεγαλύτερο φαβορί για τις πρόωρες κάλπες του Ιουνίου, ωστόσο θα μπορούσε να είναι η αριστερά αυτή που θα δώσει το «τελειωτικό» χτύπημα στον Μακρόν, προειδοποιεί το Politico. Μόλις πριν από 10 ημέρες, η γαλλική αριστερά φαινόταν ανεπανόρθωτα διχασμένη. Οι πολιτικές διαφωνίες – από την πυρηνική ενέργεια μέχρι τους πολέμους στη Γάζα και την Ουκρανία – που ενισχύθηκαν από τον προσωπικό ανταγωνισμό μεταξύ των ηγετών της – είχαν δώσει τη θέση τους στην άγρια λασπολογία. Αλλά μετά την ριψοκίνδυνη απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, τα αριστερά κόμματα προχώρησαν σε έναν ευκαιριακό γάμο «αστραπή» που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα στην γαλλική πολιτική σκηνή.

Οι τέσσερις κύριες αριστερές δυνάμεις της χώρας, οι Πράσινοι – Les Verts, οι Σοσιαλιστές – Parti Socialiste, οι Κομμουνιστές Parti communiste français -PCF και η «Ανυπόταχτη Γαλλία» – La France insoumise (LFI) του Μελανσόν, ανακοίνωσαν την κοινή τους πορεία στις κάλπες την περασμένη Πέμπτη με ένα κοινό μανιφέστο για το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» ( το οποίο παραπέμπει στο «Λαϊκό Μέτωπο», την αριστερή συμμαχία που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές το 1936). Την τελευταία στιγμή προσχώρησαν και πολλά μικρότερα κόμματα, κινήσεις και ομάδες όπως οι Γάλλοι Πειρατές και ο … λεγάμενος ο Φιλίπ Πουτού επικεφαλής του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος της Γαλλίας.
Η παράταξη του προέδρου Μακρόν – Ensemble (“Αναγέννηση”) αποφάσισε να μην κατεβάσει υποψηφίους σε σχεδόν 60 εκλογικές περιφέρειες όπου “γκανιάν” είναι υποψήφιοι άλλων κομμάτων, πλην της ακροδεξιάς, την παρουσία των οποίων η κυβερνητική παράταξη κρίνει “χρήσιμη” και “εποικοδομητική”…

Μεταξύ αυτών των εκλογικών περιφερειών είναι αυτές στις οποίες κατέρχονται, με τη σημαία του νέου Λαϊκού Μετώπου της Αριστεράς, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο σοσιαλιστής Ολιβιέ Φορ και ο κομμουνιστής Φαμπιέν Ρουσέλ, ενώ σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες η κυβερνητική παράταξη δηλώνει πως υποστηρίζει κεντροδεξιούς υποψήφιους. Στα ψηφοδέλτια της ενωμένης αριστερής αντιπολίτευσης, σε 229 εκλογικές περιφέρειες θα κατέβει με υποψήφιους της “Ανυπότακτης Γαλλίας” του Ζαν Λυκ Μελανσόν, σε 175 με υποψήφιους του Σοσιαλιστικού κόμματος, σε 92 με υποψήφιους του κόμματος των Οικολόγων και σε 50 + εκλογικές περιφέρειες με υποψήφιους του Κομμουνιστικού κόμματος – 20 περίπου από μικρότερα κόμματα όπως οι Πειρατές και ο Φιλίπ Πουτού επικεφαλής του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος της Γαλλίας …

Το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα ανακοίνωσε ότι θα κατεβάσει δικούς του υποψηφίους σε περίπου 400 εκλογικές περιφέρειες, αλλά ο πρόεδρος του Eρίκ Σιοτί, την παραίτηση του οποίου επιδιώκει η μεγάλη πλειονότητα των βουλευτών και των γερουσιαστών του κόμματος, ανακοίνωσε ότι σε τουλάχιστον 60 εκλογικές περιφέρειες θα κατεβάσει υποψηφίους υποστηριζόμενους από τον ακροδεξιό “Εθνικό Συναγερμό” της Μαρίν Λεπέν.

Σε 330 εκλογικές περιφέρειες ανακοίνωσε ότι θα κατεβάσει υποψηφίους το άλλο ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας, το εθνικιστικό κόμμα Ανακατάληψη- Reconquête! του ακροδεξιού δημοσιογράφου και συγγραφέα Ερίκ Ζεμούρ το οποίο πήρε 5,3% στις ευρωεκλογές. Στον χώρο της ακροδεξιάς ο προαλειφόμενος για πρωθυπουργός, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, Ζορντάν Μπαρντελά.

Αν στο 2ο γύρο οι υποστηριχτές του Μακρόν ψηφίσουν τους υποψήφιους της Αριστεράς τότε … πρωθυπουργός θα είναι, μάλλον, ο Μελανσόν – ο ΄οποίος κατάφερε να “κόψει” κάποιους εσωκομματικούς του αντιπάλους πό το ψηφοδέλτιο -παρ όλο που δήλωσε πως δεν είναι αυτό το ζητούμενο …

Από την πλευρά των σοσιαλιστών προβάλλεται η άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ψηφοφορία στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Μετώπου.

Οπως και να χει οι περίπου 20 “ανεξάρτητοι” θα έχουν καθοριστικό λόγο.

Αυτός είναι λοιπόν ο συνδικαλιστής τροτσκιστής με το κίτρινο γιλέκο, ο Φιλίπ Πουτού – που πήρε την σκυτάλη από την γαλλίδα τροτσκίστρια υποψήφια Nathalie Arthaud της Lutte Ouvrière – επικεφαλής του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος της Γαλλίας.

Δηλαδή της … “αριστεράς της αριστεράς.” Στην φωτογραφία μιλάει σε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία τον Μάρτιο του 2012 στην Τουλούζη.

Ο Φιλίπ του 1% μαζί με το κόμμα των Γάλλων Πειρατών – Pirate Parties International (PPI,) και αρκετές ΑΝΤΙFA ομάδες και κινήσεις που προσχώρησαν την τελευταία στιγμή στο νέο Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς είναι εκείνοι που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα και η Αριστερά να προηγηθεί από τον πρώτο γύρο αφήνοντας στην 2η θέση την Άκρα Δεξιά της Λεπέν.

Ο Πουτού έγινε γνωστός όχι μόνο απ την συμμετοχή του στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων αλλά και από την αντισυμβατική συμπεριφορά του σε μια τηλεοπτική συζήτηση στις 4 Απριλίου 2017, όπου κατήγγειλε τους “διεφθαρμένους πολιτικούς” και τάχθηκε υπέρ της μείωσης των μισθών των εκλεγμένων αξιωματούχων κερδίζοντας το χειροκρότημα του συνυποψηφίου του Jean-Luc Mélenchon της La France Insoumise.

Στην συνέχεια εντυπωσίσε με τα ασυνήθιστα προεκλογικά κλιπ του – όπως ένα βασισμένο στην ταινία The Artist, ή ένα άλλο που παρωδούσε το τηλεπαιχνίδι Questions pour un champion,

Στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Φιλίπ έλαβε το 1,09% των ψήφων και κατέλαβε την όγδοη θέση μεταξύ έντεκα, καθώς ο Mélenchon, ο (ακρο) αριστερός υποψήφιος κατέλαβε την τέταρτη θέση και είχε συγκεντρώσει ήδη πάνω από 3 εκατομμύρια επιπλέον ψήφους σε σχέση με το 2012. Ο Φιλίπ ήταν γιά τρίτη φορά υποψήφιος για πρόεδρος της Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Παρόλο που όλοι οι ψήφοι πήγαν στον Mélenchon ο οποίος παραλίγο να μπεί στον 2ο γύρο, ο Πουτού κατάφερε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2022 να πάρει 265. 834 ψήφους, δηλαδή το 0,8% των συνολικών ψήφων.

Ο βιομηχανικός εργάτης Πουτού ξεκίνησε νεαρός την συνδικαλιστική του δράση και έγινε γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ford Motor Company στην περιοχή Aquitaine της Γαλλίας.

Ήταν εργαζόμενος στη βιομηχανία αυτοκινήτων μέχρι το κλείσιμο του εργοστασίου του το 2019. Το 2007, διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις του συνδικάτου με την εταιρεία για την πιθανή κατάργηση 2. 000 θέσεων εργασίας- ήταν εκπρόσωπος του συνδικάτου στα μέσα ενημέρωσης. Για πρώτη φορά κατέβηκε υποψήφιος με τον Επαναστατικό Κομμουνιστικό Σύνδεσμο – Τροτσκιστές στις βουλευτικές εκλογές του 2007 στην 5η εκλογική περιφέρεια της Gironde, όπου πήρε 2,7%.

Στη συνέχεια ηγήθηκε του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος, στις περιφερειακές εκλογές του 2010 στην περιοχή του, την Ακουιτανία, και έλαβε 2,5% των ψήφων. Τον Ιούνιο του 2011 επιλέχθηκε από το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, και διαδέχτηκε τον επίσης δημοφιλή Olivier Besancenot. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012, πήρε 2,12% και κατέλαβε την όγδοη θέση για δεύτερη φορά.

Οι Πειρατές, όπως και οι Πράσινοι συμμετέχουν στο νέο Λαίκό Μέτωπο της Αριστεράς στην Γαλλία

Το Κόμμα Γάλλων Πειρατών έχει ως βασικές αρχές την προάσπιση των Δικαιωμάτων του πολίτη, την άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αλλαγή του νομικού πλαισίου που αφορά τα πνευματικά δικαιωμάτα και τις εμπορικές πατέντες, την ελεύθερη διασπορά της γνώσης (Ελεύθερο περιεχόμενο), την προστασία της ιδιωτικότητας καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των χρηστών στο Διαδίκτυο.

Το πρώτο Κόμμα Πειρατών ιδρύθηκε στη Σουηδία (σουηδικά: Piratparti), τον Ιανουάριο του 2006 από τον Ρίκαρντ Φάλβινκε. Το όνομα του κόμματος προέρχεται από το Piratbyrån («Πειρατικό Γραφείο»), μια οργάνωση που δημιουργήθηκε για να στηρίξει ανθρώπους που αντιτίθενται στις ιδέες της πνευματικής ιδιοκτησίας. Μέλη του Piratbyrån είχαν προηγουμένως ιδρύσει την ιστοσελίδα ανταλλαγής αρχείων “The Pirate Bay”.

Το Piratbyrån είναι το Σουηδικό κομμάτι της οργάνωσης PiratGruppen με έδρα τη Δανία, που ονομάστηκε έτσι ως αντίδραση στην οργάνωση AntiPiratGruppen. Κατά συνέπεια, ο όρος «πειρατικό» που είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί από τη βιομηχανία μουσικής και κινηματογράφου στις εκστρατείες κατά της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί επανοικειοποίηση του όρου. Το 2006 πήρε μέρος στις Γενικές εκλογές στη Σουηδία συγκεντρώνοντας ποσοστό 0,63% (το τρίτο μεγαλύτερο για κόμματα εκτός του κοινοβουλίου). Έλαβε επίσης μέρος στις Ευρωεκλογές του 2009, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,1%, εκλέγοντας έναν Ευρωβουλευτή.

Το παράδειγμα της δημιουργίας του Πειρατικού Κόμματος ακολούθησαν σειρά από χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι οι θέσεις του Κόμματος Πειρατών βρίσκουν ανταπόκριση σε πολίτες ανεξαρτήτως της χώρας που διαμένουν. Τον Οκτώβριο του 2006 ιδρύεται το Διεθνές Κόμμα Πειρατών, που αποτελεί τη διεθνή οργάνωση των κομμάτων, μέλη της οποίας είναι τα Εθνικά Κόμματα Πειρατών.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2011, τo «Κόμμα των Πειρατών του Βερολίνου» (γερμανικά: Piratenpartei Berlin) συγκέντρωσε 8.9% στις τοπικές εκλογές της «πόλης-κράτους» του Βερολίνου.

Διαβάστε ακόμη:

Μπορεί οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι να μοιάζουν με του ’36 στο Βερολίνο;… 

Η ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ στον τελικό της ΕΥΡΩΠΗΣ, ο Φειδίας και ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με 11,717509%

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra