Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Δεν θέλουν το Ηρώδειο θα περιμένουν για το Μαξίμου

0 7

Πριν προλάβουμε να χαρούμε για την είσοδο των αρχών του υπουργείου Πολιτισμού στον 21ο αιώνα, η εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να παρουσιάσει την κολεξιόν της στο προαύλιο του Ηρωδείου.

Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων γνωμοδότησαν θετικά στο αίτημα των διοργανωτών του Athens Xclusive Designers Week –AXDW (23η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας) να παραχωρηθεί το προαύλιο και η σκάλα του Ηρωδείου στον οίκο μόδας «Zeus and Δione» (συνιδιοκτήτρια του οποίου είναι η κα. Μαρέβα Μητσοτάκη) για να παρουσιάσει την Άνοιξη τις δημιουργίες του.

Αρχικά οι διοργανωτές είχαν ζητήσει το εσωτερικό του Ηρωδείου, όμως δέχθηκαν την αντιπρόταση των αρχών να τους παραχωρηθεί ο προαύλιος χώρος. Και μόλις η γενική γραμματέας του υπουργείου προβαίνει σε δηλώσεις –έχοντας μάλιστα προετοιμαστεί για τον αναπόφευκτο συνειρμό που θα προκαλούσε το θέμα με την περσινή άρνηση των ελληνικών αρχών να παραχωρήσουν για ανάλογη εκδήλωση τον Παρθενώνα στον οίκο Gucci, κάνοντας η ίδια αναφορά σε αυτήν και τονίζοντας τις διαφορές- η εταιρία αρχικά διαρρέει ότι δεν ήταν δικό της αίτημα αλλά των διοργανωτών και σε δεύτερο χρόνο ανακοινώνει ότι ακυρώνει τη συμμετοχή της στην εκδήλωση.

Οι λόγοι που επικαλείται η εταιρία για την ακύρωση είναι ότι «το ενδιαφέρον –από τα πρώτα κιόλας δημοσιεύματα-απομακρύνθηκε από τον αμιγώς επαγγελματικό, προωθητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα που έχει μια τέτοια εκδήλωση και εστιάστηκε στο πρόσωπο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», προσθέτοντας μάλιστα ότι θέλουν να αποφύγουν «να μετατραπεί μια πολιτιστική και καλλιτεχνική εκδήλωση σε πεδίο άγονης πολιτικής επίθεσης με χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας για μια ακόμη φορά».

Δύο σχόλια. Δεν αρκεί η χρήση του ονόματος Γκραμπόφσκι για να διαχωριστεί η επαγγελματική δραστηριότητα της κας Μητσοτάκη από την πολιτική και τον σύζυγό της. Επιπλέον όμως είναι τουλάχιστον υποκριτικό να «κρύβεται» η κα Γκραμπόφσκι πίσω από την πολιτική ιδιότητα του συζύγου της καθώς η ίδια έλκει το ενδιαφέρον και μάλιστα όχι αυθαίρετα αλλά κυρίως λόγω της δικαστικής διερεύνησης για την ανάμειξή της σε off shore εταιρίες παραδείσιων προορισμών και λίστες καταθετών εξωτερικού.

Δεύτερο: Η πραγματοποίηση ή μη μιας εκδήλωσης ανάλογα με τα δημοσιεύματα δεν συνιστά επιχειρηματική απόφαση αλλά περισσότερο σφυγμομέτρηση κοινής γνώμης. Υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρίες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες και μάλιστα χωρίς τη χρησιμοποίηση του ΚΑΣ και των άλλων οργάνων του υπουργείου Πολιτισμού, στα οποία η εταιρία της κας Γκραμπόφσκι εκφράζει κατά τα άλλα τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της για την τιμή της επιλογής.

Και μιας και ήρθε ο λόγος στην τιμή: Μήπως εκεί στο ΚΑΣ θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τιμοκατάλογό τους (ή να φτιάξουν έναν); 1.760 ευρώ για το προαύλιο του Ηρωδείου δεν είναι κομματάκι… τζάμπα;

Υ.Γ.: «Θα είναι υψίστη τιμή και εκπλήρωση ενός οράματος να δούμε τις δημιουργίες μας στον εν λόγω χώρο κάποια στιγμή στο μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας της κας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας ότι το δεύτερο όνομά της το έχει κερδίσει επάξια. Υπονοούμενη αλλά σαφής η… απειλή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More