Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Δημοσκοπικές ανασφάλειες

0 49

Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων απέχουν παρασάγγας από την ειδυλλιακή εικόνα που εξακολουθούν να καταγράφουν για την κυβέρνηση τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Η έλευση του τρίτου κύματος της πανδημίας εξαιτίας και των παλινωδιών της κυβέρνησης σε συνδυασμό τις αντιλαϊκές πολιτικές, την αλαζονεία, τον αυταρχισμό της εξουσίας και ιδίως του ίδιου του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη είναι γεγονός και πλέον μετρούν αρνητικά στην τοποθέτηση της κοινής γνώμης.

Τη ίδια ώρα όμως η αντιπολίτευση είναι καθηλωμένη, με το κυβερνών κόμμα να μοιάζει ακόμη ακλόνητο και κυρίαρχο στο πολιτικό σκηνικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει κυβέρνηση, αν και έχει μειώσει τη διαφορά που το χωρίζει από τη ΝΔ, δεν έχει καταφέρει ακόμη να πείσει την κοινωνία ότι έχει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό και και προοδευτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, αν και οι τελευταίες κοινοβουλευτικές εμφανίσεις του προέδρου Αλέξη Τσίπρα δείχνουν αφύπνιση. Η “εσωκομματική αντιπολίτευση” εξακολουθεί ωστόσο να δημιουργεί προσκόμματα και ζητήματα όπως οι επενδύσεις (π.χ. Ελληνικό), Κουφοντίνας, προοδευτικές συμμαχίες, Παππάς-Καλογρίτσας εξακολουθούν να διχάζουν το κόμμα.

Μάλιστα με αφορμή την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Ν. Παππά όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα επιχειρήσει να ενοχοποιήσει τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό

Το Κίνημα Αλλαγής υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά δείχνει να μην μπορεί να ανακάμψει, καθώς δεν εισπράττει ούτε απ΄ τα δεξιά ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογική του βάση να είναι πιο κοντά στη κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά την έντονη κριτική της ηγεσίας.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 κινούνται στα ίδια επίπεδα με την κοινωνία να τα θεωρεί απλώς κόμμα καταγγελίας αν και οι κοινοβουλευτικές εμφανίσεις και ομιλίες του Δ. Κουτσούμπα και του Γ. Βαρουφάκη είναι αποκαλυπτικές της κυβερνητικής πολιτικής ωστόσο το μέτωπο τους είναι κυρίω απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ αφού από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του αισιοδοξούν για εκλογικά κέρδη.

Ο μόνος ίσως που σταθεροποιείται και αυξάνει τα ποσοστά ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος με τον τηλεοπτικό του λόγο και την αμφιλεγόμενη πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα φαίνεται να κερδίζει τη μερίδα το λεοντος στα δεξιά της ΝΔ. Σύμφωνα μάλιστα με μετρήσεις στη Βορ. Ελλάδα τα ποσοστά του σε ορισμένες περιοχές είναι διψήφια!

“Δεν ζητάμε εκλογές γιατί είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη. Με 7.500 νεκρούς και πάνω από 600 διασωληνωμένους είναι δυνατόν να ζητήσουμε εκλογές; Θέλουμε να βρεθούμε στη διακυβέρνηση όχι για την εξουσία, αλλά γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε. Δεν με προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις. Πιστεύετε ότι ο πολίτης σκέφτεται με όρους εκλογών; Θέλουν να τελειώσει το βάσανο, θέλουν να αλλάξει η ζωή τους” δήλωσε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας.

Με άλλα λόγια, με αφορμή και όλες τις τελευταίες εξελίξεις ένεκα πανδημίας και των επιπτώσεων της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής διαχείρισης είναι θέμα χρόνου τα αρνητικά ποσοστά στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων για την κυβέρνηση να αποτυπωθούν και στην πρόθεση ψήφου για την ΝΔ. Τα ζητούμενα είναι αν ο Μητσοτάκης…θα προλάβει τις αρνητικες δημοσκοπήσεις και αν ο Τσίπρας είναι έτοιμος να ξανα-κυβερνήσει με ποιο σχέδιο και με ποιους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More