fbpx

Δώσε στυλ στον χώρο σου με βάσεις και αξεσουάρ για την τηλεόρασή σου!

89

Το καμάρι του σαλονιού, το στολίδι του χώρου, μια από τις αγαπημένες σταθερές αξίες του σπιτιού. Ο λόγος για την τηλεόραση, η οποία για διάφορους λόγους γίνεται συχνά το επίκεντρο του χώρου στον οποίο βρίσκεται.

Ένας είναι η επιβλητική της παρουσία, με τη μεγάλης έκτασης οθόνη να καταλαμβάνει κεντρικό σημείο στο χώρο, ίσως σε κάποιο έπιπλο σχεδιασμένο για εκείνη. Άλλος είναι, προφανώς, κατά τη χρήση. Ουκ ολίγες φορές, η τηλεόραση αποτελεί βασικό συστατικό για μια καλή βραδιά: μια συνάντηση με την παρέα για να δείτε έναν αγώνα, μια ταινία, μια εκπομπή ή να παίξετε κάποιο game στην κονσόλα σας.

Εφόσον περνάς τόσο χρόνο μαζί και γύρω από την τηλεόραση, γιατί να μην την «ντύσεις» και παράλληλα να ομορφύνεις τον χώρο ή να διευκολύνεις τη ζωή σου – ή και τα δύο; Δεν είναι όλα τα αξεσουάρ απλώς λειτουργικά, ούτε καθετί καλαίσθητο είναι απλώς για ομορφιά. Με λίγα κι έξυπνα αξεσουάρ, μπορείς να δώσεις άλλη πνοή στον χώρο και να χαρείς ακόμη περισσότερο τον χρόνο που περνάς με την τηλεόρασή σου.

Βρες την κατάλληλη βάση για τον χώρο σου!

Ίσως το βασικότερο αξεσουάρ για κάθε -μα κάθε- χώρο όπου βρίσκεται τηλεόραση, είναι μια βάση στήριξης. Όλες οι τηλεοράσεις έρχονται με τη δική τους βάση από τον κατασκευαστή, η οποία συνήθως δεν μπορεί να περιστραφεί ούτε λίγο, καθιστώντας τη δύσχρηστη αν θέλεις να αλλάξεις λίγο τη γωνία θέασης, ενώ το θέμα ύψους σπάνια έως ποτέ δεν προσαρμόζεται σε μια τέτοιου είδους βάση άρα όλα εξαρτώνται από το έπιπλο στο οποίο τοποθετείται η τηλεόραση.

Όπως είναι φυσιολογικό, αυτοί οι περιορισμοί πιθανόν να μην είναι εμφανείς από την πρώτη στιγμή όμως κάποια στιγμή θα κάνουν την εμφάνισή τους. Το θετικό είναι πως, αν αποφασίσεις να αποκτήσεις μια διαφορετική βάση στήριξης, μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή μετά την απόκτηση της τηλεόρασής σου οπότε θα έχεις και άπλετο χρόνο στο μεταξύ ώστε να σκεφτείς το πώς θα ταιριάξει στον χώρο.

Για παράδειγμα, μπορείς να εμπιστευτείς μια κλασική επιλογή όπως η Turbo-X DB 400, μια από τις πλέον ευέλικτες βάσεις που μπορείς να βρεις. Τοποθετείται στον τοίχο με βίδες, οπότε δεν τίθεται θέμα σταθερότητας σε βάθος χρόνου, κάτι που πολλούς ανησυχεί και είναι φυσιολογικό – οι τηλεοράσεις, ειδικά όσες είναι στις 49” ή περισσότερες, έχουν διψήφιο αριθμό κιλών σε βάρος οπότε ένα άγχος πάντοτε υπάρχει.Χάρη στις βίδες αλλά και τη στιβαρή κατασκευή της, από το κομμάτι που μπαίνει στον τοίχο έως τον βραχίονα, όλες οι ανασφάλειες εξανεμίζονται.

Μιλώντας για τον βραχίονα, αποτελείται από δύο κινούμενα μέρη και στο τέλος του βρίσκεται το κομμάτι όπου βιδώνεται η πλάτη της τηλεόρασης. Έτσι, υπάρχει μεγάλη ελευθερία κίνησης οριζόντια αλλά και κάθετα, οπότε αν βλέπεις μόνος μπορείς να στρέψεις την τηλεόραση ακριβώς προς εσένα ενώ αν υπάρχει παρέα που απλώνεται σε «τόξο» μπορείτε να βρείτε την ιδανική θέση για να απολαμβάνετε όλοι την εικόνα ανεξάρτητα από τη θέση του καθενός.

Μεγαλύτερες τηλεοράσεις, που είναι πιο σύνηθες να εμφανίζονται καλύτερα από μεγαλύτερες γωνίες, ίσως επωφεληθούν περισσότερο από διαφορετικού τύπου βάσεις. Μια βάση-τρίποδο, όπως η Turbo-X Floor 10 θα κάνει μια τέτοια τηλεόραση να μοιάζει με έργο τέχνης, σαν πίνακας πάνω σε καβαλέτο. Σε αυτό συμβάλλει και ο έξυπνος σχεδιασμός της, καθώς βοηθάει να κρυφτούν τα καλώδια και να δοθεί καθαρότερη όψη στο σύνολο.
Κομψές και μικρές συσκευές μεγάλων δυνατοτήτων!

Στην ψηφιακή εποχή, δε χρειάζονται γιγαντιαίες ή πολλές συσκευές για να διαθέτει κάποιος επιλογές σε διασκέδαση, εργασία ή άνεση. Με λίγα λόγια, μπορείς πλέον να κάνεις πάρα πολλά με πολύ λίγα. Ένας εύκολος τρόπος να γίνουν λίγο πιο συγκεκριμένα τα πράγματα, είναι να αναλογιστούμε τι μπορεί να προσφέρει μια συσκευή όπως το Xiaomi Mi Box S.

Εκ πρώτης όψεως, είναι ένα μικρό media player που συμπληρώνει την τηλεόραση και συγκεντρώνει πληθώρα λειτουργιών σε ένα σημείο, χάρη στο λογισμικό του που πολλοί γνώρισαν μέσω smartphones – το Android. Χάρη σε αυτό, μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές για αναπαραγωγή αρχείων κάθε είδους ή κάτι πιο τυπικό, όπως το Netflix.

Μπορείς να εγκαταστήσεις browser για να σερφάρεις στο internet από τη μεγάλη οθόνη του σαλονιού σου και την άνεση του καναπέ σου ή να εγκαταστήσεις παιχνίδια απευθείας από το Play Store και να τα παίξεις με το χειριστήριο της συσκευής (μπορείς ακόμη και να συνδέσεις ένα πιο παραδοσιακό χειριστήριο μέσω Bluetooth).Πέραν αυτών, ενσωματώνει Chromecast για ασύρματη προβολή από το κινητό ή το tablet σου, οπότε μπορείς να μεταφέρεις την εικόνα σε μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη ανά πάσα στιγμή.

Αν αυτή που κέρδισε την καρδιά σου λέγεται… Apple, υπάρχει φυσικά αντίστοιχη πρόταση και λέγεται Apple TV. Πληθώρα εφαρμογών διαθέσιμες στη μεγάλη οθόνη και άψογη συνεργασία με τις υπόλοιπες συσκευές Apple που έχεις στην κατοχή σου, για να μπορείς απρόσκοπτα να αλλάζεις περιβάλλον και όσα χρειάζεσαι να σε ακολουθούν.

Σε περίπτωση που έχεις ήδη αποκτήσει κάποιες έξυπνες συσκευές που ανήκουν στο οικοσύστημα Apple HomeKit, όπως έξυπνες λάμπες, τότε το Apple TV σου θα αποτελέσει άλλη μια «πύλη» μέσω της οποίας θα μπορείς να τις χειρίζεσαι με φωνητικές εντολές – απλώς, μίλησε στη Siri μέσω του χειριστηρίου που περιλαμβάνεται. Κι όσον αφορά τα games, η ποιότητα που χαρακτηρίζει το App Store υπάρχει αναλλοίωτη στο Apple TV και μπορείς να απολαύσεις ντουζίνες παιχνιδιών από τον καναπέ σου.

Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα, σε μια μικροσκοπική συσκευή που κάλλιστα τοποθετείται σε οποιοδήποτε σημείο και μπορεί να αντικαταστήσει πληθώρα άλλων συσκευών που εξυπηρετούν παρόμοιους ή ίδιους σκοπούς, επιτρέποντας στον χώρο και το έπιπλό σου να «ανασάνει».

Εξαφάνισε τα καλώδια, βελτίωσε την αισθητική του χώρου!

Τα καλώδια αποτελούν αναπόφευκτο «κακό» και πολύ συχνά το κρύψιμό τους αποτελεί σπαζοκεφαλιά. Κάποια μπορούν να αντικατασταθούν και να προτιμηθεί μια ασύρματη λύση, όπως ένα καλώδιο δικτύου μπορεί να παραχωρήσει τη θέση του στο Wi-Fi, όμως άλλα είναι αδύνατο να εξαφανιστούν, όπως τα καλώδια εικόνας ή τροφοδοσίας.

Το μοναδικό που μπορείς να κάνεις, είναι να τα συγκεντρώσεις σε συγκεκριμένα σημεία. Αρχικά, το βασικό είναι ένα πολύπριζο όπου εκεί θα καταλήγουν όλα καλώδια τροφοδοσίας από ένα έπιπλο ή και το δωμάτιο γενικότερα, αντί να μοιράζονται σε διάφορες πρίζες. Πέραν της ομορφιάς που θα χαρίσει η λιγότερο «φορτωμένη» όψη, τα οφέλη είναι και πρακτικά, καθώς με ένα πολύπριζο ασφαλείας παράλληλα θα προστατεύεις τις συσκευές σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος ή πτώσης τάσης. Σίγουρα, είναι προτιμότερο η οποιαδήποτε ζημιά να σταματήσει στο πολύπριζο παρά να επεκταθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερης αξίας, όπως μια τηλεόραση, ένας ενισχυτής, ένα home cinema ή κάτι παρόμοιο.

Μια άλλη περίπτωση αναπόφευκτα πολλών καλωδίων που μπορούν να ομαδοποιηθούν, είναι πολλές συσκευές εικόνας γύρω από την τηλεόραση. Έχοντας μια κονσόλα, ένα media player κι ένα σετ home cinema σημαίνει πως θα έχεις τρία καλώδια εικόνας που θα καταλήγουν στην τηλεόραση. Ένα HDMI switch, όπως το Turbo-X 4K SW-104, θα βοηθήσει την κατάσταση καθώς μπορεί να τοποθετηθεί σε πιο διακριτικό σημείο κι όλα τα προηγούμενα καλώδια να καταλήγουν σε αυτό, και με τη σειρά του, το switch να στέλνει συνδέεται με την τηλεόραση μέσω ενός μονάχα καλωδίου.

Όλα θα είναι διαθέσιμα και θα μπορείς να εναλλάσσεις μεταξύ πηγών με το πάτημα ενός πλήκτρου στο ασύρματο τηλεχειριστήριο τού switch, κερδίζοντας τόσο σε πρακτικότητα όσο και σε ομορφιά χάρη στην απόκρυψη των καλωδίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More