fbpx

«΄Εφυγε» στα 61 του ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

0 139

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 61 ετών, άφησε τη Δευτέρα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, ένας από τους πιο δραστήριους και πολυπράγμονες εκπροσώπους μιας ολόκληρης δημοσιογραφικής γενιάς —αυτής που μεγάλωσε και δημιούργησε μέσα από τον μετασχηματισμό των παραδοσιακών μέσων σε ψηφιακά.

Ο Κώστας Τσαούσης, γεννημένος στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960, έδωσε μια σύντομη αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Τελευταία εργαζόταν στο in.gr και συνεργαζόταν και με το Protagon, παρουσιάζοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο θέματα και ιστορίες του ελληνικού επιχειρείν.

Ο Κώστας Τσαούσης είχε εργαστεί σε εφημερίδες -σε όλες τις μεγάλες, από την «Καθημερινή» και το «Βήμα» ως το «Πρώτο Θέμα»-, ραδιοσταθμούς όπως ο πρωτοποριακός Αθήνα 9,84 στα 80s, περιοδικά όπως το «Κλικ» και φυσικά ιστοτόπους. Ηταν λάτρης των καλών, αποκαλυπτικών ιστοριών, του σκληρού ρεπορτάζ, αλλά και ένας bon viveur.

Είχε υπάρξει συνεργάτης και στο Bostanistas και έγραφε ο ίδιος στο βιογραφικό του:

Αγαπώ τρεις πόλεις – και οι τρεις έχουν τη θάλασσα στα πόδια τους.

Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960.

Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες εργάζομαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον «Θούριο», ακολούθησε η «Αυγή» επί Γιάνναρου και η «Καθημερινή». Την ίδια περίοδο συνεργάσθηκα (στα πρώτα 2-3 τεύχη) με το «Κλικ» του Κωστόπουλου αλλά και του Γεωργελέ και συμμετείχα στην αρχική ομάδα του Αθήνα 9,84 ως οικονομικός συντάκτης και παραγωγός – παρουσιαστής σε δύο εκπομπές (μια πρωινή καθημερινή και μια εβδομαδιαία).

Το ’90 πήγα στο εβδομαδιαίο τότε «Βήμα» και έμεινα εκεί για 10 χρόνια.Στο διάστημα αυτό των χρόνων «πέρασα» και από τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ως σύμβουλος έκδοσης.

Το 2000 συνέπραξα μαζί με άλλους φίλους και συναδέλφους στο άδοξο εγχείρημα του Eco2day.gr που άνοιξε τον δρόμο για άλλα, αρκούντως επιτυχημένα θεματικά sites. Από το 2003 είμαι συνεργάτης της Καθημερινής στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων – μεταξύ αυτών η μηνιαία ένθετη έκδοση με τα special reports του Economist αλλά και η ετήσια έκδοση του Κόσμου.

Συντονιστής του Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ, που τα τελευταία 10 χρόνια έχει οργανώσει και επιμεληθεί πλήθος περιοδικών εκδόσεων και θεματικών ημερίδων.

Συμμετέχω στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (το μηνιαίο περιοδικό Μetropolis, το site metropolispress.gr αλλά και τις δραστηριότητές της σε σχέση με την παραγωγή και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου και τις τηλεοπτικές παραγωγές σε συνδρομητικά δίκτυα/πλατφόρμες αλλά και τα ελεύθερα κανάλια).

Από το 2010 συνεργάζομαι σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», διατηρώντας από το 2011 την επιτυχημένη στήλη Πρόσωπα στο Νέο Επιχειρείν στο Business Stories, το οικονομικό-επιχειρηματικό ένθετο της εφημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More