fbpx

Είσοδος του A/I στα σχολεία με την Google

Σε ένα καθοριστικό βήμα για την ελληνική εκπαίδευση, η Google με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, εγκαινιάζει στην Ελλάδα το “Experience AI”, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το Raspberry Pi Foundation και την Google DeepMind.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκμάθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence-AI), ειδικά διαμορφωμένο για να προετοιμάσει την επόμενη γενιά για το μέλλον.

Αποτελεί μέρος του παράλληλου προγράμματος σπουδών, προσφέροντας στους μαθητές τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε προαιρετικά μαθήματα, που ενισχύουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία και καλλιεργούν νέες δεξιότητες.  Το “Experience AI” παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης “AI Connect”, η οποία διοργανώθηκε από την Google με στόχο την προώθηση του διαλόγου σχετικά με τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης ως ευκαιρία για τη χώρα.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) σε συνεργασία με το Raspberry Pi Foundation και παρέχει τη βασική εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς. Η πρωτοβουλία έχει αποδέκτες μαθητές Γυμνασίου και εφοδιάζει τους εκπαιδευτικούς με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και γνώσεις, προκειμένου να διδάξουν τις βασικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning-ML) με τρόπο ενδιαφέροντα και υπεύθυνο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra