Εκλογές με υποκλοπές και… άλλα σκάνδαλα

Γιάννης Κορωναίος

12 Μαΐου 2026, 8:37 μμ
Share

Ποντάροντας στο ότι οι εξαγγελίες μέτρων και η επικοινωνιακή υπεροχή θα κρύψουν τη φθορά της κυβέρνησής του, ο Κυρ. Μητσοτάκης φαίνεται να σέρνει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όμως, οι αποκαλύψεις για διαφθορά και τα σκάνδαλα, με κορυφαία αυτά των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα τον ακολουθούν.  

Με μια μάλλον ριψοκίνδυνη ατζέντα δείχνει να πορεύεται το Μέγαρο Μαξίμου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ειδικά στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «αγοράσει» την εισήγηση που του έχουν καταθέσει στενοί συνεργάτες του για κάλπες στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά τις αναμενόμενες πλουσιοπάροχες εξαγγελίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως φάνηκε και από την πολιτική θύελλα και την ακραία πόλωση που συνόδευσαν την αποκαλυπτική συνέντευξη του Γρηγόρη Δημητριάδη στην εφημερίδα «Real News», του Νίκου Χατζηνικολάου, το σκάνδαλο των υποκλοπών θα είναι ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης και την προεκλογική περίοδο. Και μπορεί οι μετρήσεις να δείχνουν ότι δεν απασχολεί κατά προτεραιότητα την ελληνική κοινωνία, λειτουργεί ωστόσο διαβρωτικά και υπονομευτικά για την εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο και ταυτόχρονα για την… ψυχολογία του εγχώριου συστήματος – πολιτικού και οικονομικού. 

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται να «κουμπώσουν» και άλλα σκάνδαλα και υποθέσεις με οσμή και αποτύπωμα διαφθοράς, που έχουν μπει στο ερευνητικό στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και της Λάουρας Κοβέσι, πέρα από το διαρκές σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και αναπόφευκτα θα επιδεινώσουν το κλίμα για την κυβέρνηση στην τελική ευθεία για τις εκλογές, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να αλλάξει την ατζέντα, επιβάλλοντας θέματα περισσότερο ευνοϊκά για τη θητεία Μητσοτάκη.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

10:54 πμ

Y/KNOT Invest A.E.: Πράσινο φως για τη μίσθωση γραφείων

10:10 πμ

Μιλάει ακόμα…

9:00 πμ

Προβληματισμός για τις μοβ μέδουσες στον Βόρειο Ευβοϊκό

8:02 πμ

Έρχεται ο πιο εφιαλτικός, ψηφιακός «big brother»

7:33 πμ

2,2 εκατ. ευρώ για προκάτ οικίσκους στις φυλακές

7:29 πμ

Σχόλιο αγοράς (Παρασκευή 29 Μαΐου 2026)

8:23 μμ

Η CUPRA παρουσιάζει το ‘University of the Streets’, την παγκόσμια καμπάνια λανσαρίσματος για το CUPRA Raval

7:50 μμ

Πληθωρισμός: Αυξάνονται οι πιέσεις για νέα κίνηση από την ΕΚΤ

7:24 μμ

Υεμένη: Μειώνονται οι προμήθειες τροφίμων μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

6:55 μμ

Γιορτή Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

6:45 μμ

Κίνα: Ξεκινά εκπαίδευση ανθρωποειδών ρομπότ στη Σαγκάη

6:14 μμ

Νέοι εκτεταμένοι έλεγχοι για τα νέα κόλπα στη φοροδιαφυγή

5:45 μμ

ΗΠΑ: 11 οι νεκροί από το δυστύχημα σε εργοστάσιο του Λόνγκβιου

5:38 μμ

Νέα έρευνα: Εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίζει έγκαιρα το Αλτσχάιμερ

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές