fbpx

Ελλάς-Γαλλία: Προοδευτική Συμμαχία ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ! Γιατί 3ος γύρος δεν υπάρχει…

0

Πρώτη η ακροδεξιά – Στον β’ γύρο θα κριθούν όλα.

Ο Μελανσόν!

Tο Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) που αναδεικνύεται δεύτερη στον χθεσινό α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας με 28,1% των ψήφων, θα αποσύρει τους υποψηφίους του στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή σε περίπτωση που βρεθούν στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών, δήλωσε ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας (La France Insoumise).

«Η κατευθυντήρια γραμμή μας είναι απλή και σαφής: ούτε μία ψήφος στον Εθνικό Συναγερμό, ούτε μία έδρα», τόνισε ο Μελανσόν!

Η Αριστερά καλεί τους υποψήφιους του Μακρόν να αποσυρθούν

Ολα τα κόμματα του συνασπισμού που συγκροτούν το Νέο Λαϊκό Μέτωπο απευθύνουν εκκλήσεις προς όλους τους υποψηφίους που ήρθαν τρίτοι – κυρίως αυτούς του κόμματος Μακρόν – να αποσυρθούν ενόψει της τελικής αναμέτρησης με την Εθνική Συσπείρωση του β’ γύρου της 7ης Ιουλίου.

ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη διαδήλωση χθες βράδυ από υποστηρικτές του Λαϊκού Μετώπου στο Παρίσι στην Republique (Πλατεία Δημοκρατίας) στο Παρίσι.

Το Rassemblement National έρχεται πρώτο με 34% των ψήφων με μεγαλύτερο ποσοστό και από τις ευρωεκλογές. Η κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας την επόμενη εβδομάδα είναι πλέον εφικτή.

Η ακρο -κεντρώα συμμαχία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρό νήρθε τρίτη με 20,3% των ψήφων. Αμελητέο δεν είναι και το ποσοστό 10% που συγκεντρώνει το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, ο επικεφαλής του οποίου δέχτηκε σφοδρά «πυρά» όταν πρότεινε προεκλογικά συμμαχία με το κόμμα της Λεπέν.

Αριθμολογία

Σε περίπου 300 από τις 577 μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες προκρίθηκαν 3 υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Ipsos ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγονται από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, δηλαδή που συγκεντρώνουν πάνω από το 50% των ψηφισάντων θα είναι από 65 ως 85.

Σύμφωνα με την ίδια εταιρία οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες προκρίνονται τρεις υποψήφιοι θα είναι ανάμεσα στις 285 και τις 315 από την συνολικά 577 μονοεδρικές περιφέρειες. (στο δεύτερο γύρο προκρίνονται οι δύο πρώτοι του πρώτου γύρου, καθώς και οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.).

Αυτή η αρχική εκτίμηση της Ipsos Talan για τις France Télévisions, Radio France, France 24/RFI και LCP προβλέπει επίσης 150 έως 170 μονομαχίες. Το RN της Λεπέν θα προκριθεί σε 390 έως 430 εκλογικές περιφέρειες, το NFP των αριστερών σε 370 έως 410 και το Ensemble (Μαζί) του Μακρόν σε 290 έως 300

Ο Μακρόν “ψηφίζει” ΑΡΙΣΤΕΡΆ

Σε δήλωση που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης, ο Μακρόν θεωρεί ότι η υψηλή συμμετοχή δείχνει την επιθυμία των Γάλλων να «ξεκαθαρίσουν την πολιτική κατάσταση».

«Η δημοκρατική τους επιλογή μας υποχρεώνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Απέναντι στον Εθνικό Συναγερμό, ήρθε η ώρα για μια ευρεία, καθαρά δημοκρατική συσπείρωση για τον δεύτερο γύρο», σημείωσε, αναφερόμενος στο το θέμα των πιθανών αποχωρήσεων για τον δεύτερο γύρο σε περίπτωση πιθανής νίκης των υποψηφίων του ακροδεξιού RN.

Οι υποψήφιοι που προκρίνονται για τον δεύτερο γύρο έχουν προθεσμία μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης να επικυρώσουν την εγγραφή τους στις νομαρχίες

Το διάγγελμα της Λεπέν

«Η δημοκρατία μίλησε», χαιρέτισε η Μαρίν Λεπέν από το Hénin-Beaumont, όπου ανακοίνωσε ότι η ίδια επανεξελέγη ως βουλευτής από τον πρώτο γύρο.

Για την τρεις φορές υποψήφια για την προεδρία, το προβάδισμα του Εθνικού Συναγερμού δείχνει ότι οι ψηφοφόροι «με μια ξεκάθαρη ψήφο, [έδειξαν] την επιθυμία τους να γυρίσουν σελίδα μετά από επτά χρόνια περιφρονητικής και διαβρωτικής διακυβέρνησης» του Εμανουέλ Μακρόν.

«Τίποτα δεν έχει κερδηθεί και ο δεύτερος γύρος θα είναι καθοριστικός, για να μην πέσει η χώρα στα χέρια του συνασπισμού NFP , μιας ακροαριστεράς με βίαιες τάσεις», προειδοποίησε η Λεπέν, καθώς ο αριστερός συνασπισμός «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» ήρθε δεύτερος σε εθνικό επίπεδο.

Για τη Μαρίν Λεπέν, ο δεύτερος γύρος θα είναι «αποφασιστικός για να δώσει στον Ζορντάν [Μπαρντελά] την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, για να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα η ανάκαμψη της Γαλλίας και η αποκατάσταση της ενότητας και της εθνικής αρμονίας».

«Χρειαζόμαστε την απόλυτη πλειοψηφία για να διοριστεί ο Ζορντάν Μπαρντελά πρωθυπουργός από τον Εμανουέλ Μακρόν σε οκτώ ημέρες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η επανεκλεγείσα Λεπέν επιχείρησε επίσης να καθησυχάσει ένα τμήμα του εκλογικού σώματος που εχθρεύεται τον Εθνικό Συναγερμό, αφού ανακοίνωσε μέτρα που απευθύνονται ιδίως στα άτομα με διπλή υπηκοότητα.

«Κανένας Γάλλος, και εννοώ κανένας Γάλλος, δεν θα χάσει κανένα δικαίωμα. Αντιθέτως, τα δικαιώματα θα διασφαλιστούν και μόλις η κατάσταση το επιτρέψει, θα δημιουργηθούν νέα προς όφελος όλων», διαβεβαίωσε.

Σταματήστε την Ακροδεξιά!

Το κόμμα του Raphaël Glucksmann, Place publique, καλεί όλα τα κόμματα που καταλαμβάνουν την τρίτη θέση να αποχωρήσουν σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Κυριακής. «Η ιστορία μας παρακολουθεί και μας κρίνει»», προσθέτει το Place publique, το οποίο καλεί επίσης σε «ξεκάθαρη ψήφο» κατά των υποψηφίων του RN.

Η Μαρίν Τοντελιέ, η εθνική γραμματέας των Οικολόγων, ζητά τη «δημιουργία ενός νέου δημοκρατικού μετώπου» στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, αμφισβητώντας ευθέως το στρατόπεδο του Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα ήταν ακατανόητο αν κάποιοι συνέχιζαν να μην κάνουν διάκριση μεταξύ της αριστεράς και της ακροδεξιάς», υπογράμμισε, καλώντας τους «κεντρώους πολιτικούς να αποσυρθούν αν είναι τρίτοι και αν δεν προκρίνονται στον δεύτερο γύρο – μια έκκληση να ψηφίσουν έναν υποψήφιο που υπερασπίζεται τις δημοκρατικές αξίες».

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΤΙΚΗ VOICE:

Χωρίς να το θέλω προσχώρησα (μέχρι κι εγώ) στο νέο μπιχεβιοριστικό μεταψυχο-λογικό κίνημα «αποφυγής ειδήσεων». Παρ όλο που είμαι, λόγω επαγγελματικής διαστροφής, τέκνο (ή και … τεκνό) των κουτσομπολίστικων «πολιτικών παρασκηνίων», δεν βρήκα την … εσωτερική δύναμη να διαβάσω το ομπνόξους κείμενο των … 87 κατά Κασσελάκη κι έτσι. Σιγά τα ωά! «Δουλειά δεν είχε ο Διάολος πηδούσε τα παιδιά του» και «άμα η μαλακία ήταν εργόχειρο θα χες κάνει την προίκα σου». Αν η λύση ήταν να αναλάβει ο – «με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν κυβέρνηση το 2050» – κ. πάμεΧάρηΔούκα, στην θέση του Ανδρουλάκη τζούνιορ, πρώτος εγώ θα πέταγα την σκούφια μου. Του λόγου μου όμως προσδοκώ σε «τρίτο πρόσωπο» που πολύ φοβούμαι ότι δενθάνε ουτοΤσίπρας και είμαι βέβαιος πλέον ότι «αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ».

Όπως συνέβη με την μετακατοχική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του βουνού, την «Ενωμένη Αριστερά» το ΄74, τον ενιαίο ΣΥΝασπισμό, τα ντολμαδάκια της Μαρίκας κι έτσι. Όπως γίνεται με όλα τα ΚΚ που συμμετέχουν στην «Ενωμένη Αριστερά» στην Χιλή, στην Πορτογαλία, την Ισπανία και σήμερα με το νέο Λαϊκό Μέτωπο στις εκλογές στην Γαλλία. Το τι θα συμβεί με την κεντροΑριστερά στην Ελλάδα εξαρτάται εν πολλοίς από το αποψινό εκλογικό αποτέλεσμα και της ερχόμενης Κυριακής στις πιο κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης γαλλικές εκλογές. Διατί (να το κρύψωμεν άλλωστε); Σου – πω!

«Κοντός ψαλμός αλληλούια» αλλά απ ότι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Εθνικός Συναγερμός της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα επικρατήσει απόψε του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου όχι οριακά με μία μονάδα διαφορά (όπως έδειχνε η δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε την περασμένη Κυριακή) αλλά μπορεί και με 9 μονάδες (ακριβώς όπως ο δείκτης της UBS ο οποίος παρακολουθεί μετοχές εκτεθειμένες σε εκλογικούς κινδύνους και έχει ήδη σημειώσει πτώση κατά 9%).

Η τελευταία δημοσκόπηση της εφημερίδας Les Echos η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή ανεβάζει την ακροδεξιά στο 37% (2% περισσότερο σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της OpinionWay) με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο στο 28% και την Ensemble – «Αναγέννηση» του Εμανουέλ Μακρόν στο 20%. Τι σημαίνει αυτό; Από μια άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe που επικαλέστηκε το δίκτυο BFM TV, προκύπτει ότι ο «Εθνικός Συναγερμός» με την βοήθεια των συμμάχων του (μετά την απόσυρση από τις εκλογές του εθνικιστικού κόμματος Ανακατάληψη- Reconquête! του ακροδεξιού δημοσιογράφου και συγγραφέα Ερίκ Ζεμούρ το οποίο είχε πάρει 5,3% στις ευρωεκλογές και την συμπόρευση με την ακροδεξιά του καθαιρεμένου προέδρου του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων Ερίκ Σιοτί με κάποιους “μαύρους” δεξιούς βουλευτές) πιθανόν θα περάσει το όριο των 289 εδρών (στις 577 μονοεδρικές περιφέρειες) και να «καθαρίσει την μπουγάδα» απόψε.

Να μην υπάρξει δηλαδή ντέρμπι την δεύτερη Κυριακή όπου οι ψηφοφόροι του Κέντρου θα υποχρεωθούν να επιλέξουν την συγκατοίκηση Μακρόν (ο οποίος δήλωσε ότι, ανεξάρτητα απ το αποτέλεσμα, θα παραμείνει πρόεδρος ) με μια κυβέρνηση της Αριστεράς από την συγκατοίκηση Μακρόν με μια κυβέρνηση της Άκρας Δεξιάς…

Αν η κυρίαρχη Άκρα Δεξιά συγκατοικήσει με τμήμα της «μαύρης» Δεξιάς και των ακρο -κεντρώων και στην Γαλλία (και τους «καταπιεί» όλους, όπως κατάπιε η Τζόρτζια Μελόνι τα 5 ΑΣΤΕΡΙΑ και την Λίγκα του Βορρά στις ευρωεκλογές στην Ιταλία), θα ακολουθήσει μια «μαύρη συμμαχία» του VOX με το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλαδίτσα μας ( λίγο πριν ή μετά την Γερμανία) …

Τότε εδωχάμου ο διάδοχος του Μητσοτάκη δεν θα είναι φυσικά ο Δένδριας, ούτε καν ο αμφιλεγόμενος Βελόπουλος, αλλά ο νέος επικεφαλής του σχήματος της κυρίαρχης και στην Ελλάδα ακροδεξιάς (η οποία θα «καταπιεί» με την σειρά της, την παράταξη που ιδρύσαν ο Καποδίστριας και ο Καραμανλής με τα τεράστια φρύδια) θα είναι ο … Ναι αυτός! Όσο για την γνήσια, ιμιτασιόν, ορίτζιναλ Αριστερά ή μυαλωμένη ΚέντροΑριστερά επαναστατικότερη ή όχι, το έγραψα παραπάνω και το επαναλαμβάνω προς εμπέδωση: «άμα η μαλακία ήταν εργόχειρο θα χατε κάνει ήδη την προίκα σας».

Πώς να το διατυπώσω;… Έχασε στις ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης περισσότερες από 13 μονάδες, από 41% βούλιαξε στο 28% (μόλις 11% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων!) και (συν)κλονίζεται η Κρήτη ολάκερη, ο Ανδρουλάκης, ο Κασσελάκης, ο Βαρουφάκης, μόνο η Ζωούλα είναι εντελώς Χαϊ στα γκέιπαρέ –ιτια. (λουλουδιασμένη). Διατί συμβαίνει αυτό, μου λες; Ο εκβιαζόμενος Ανδρουλάκης τζούνιορ μια χαρά νταν τα πήγε. Δεν ενέδωσε στην «επάρατη», που του έχει πάρει τα μισά μεγαλοστελέχη, του έκοψε μια μονάδα και ο Λοβέρδος πούφυγε και πάλι το κράτησε διψήφιο το παλιό, το ένδοξο μαγαζάκι.

Το ίδιο και το Κασσελάκι. Αν αθροίσεις στο ποσοστό του γκέι ΣΥΡΙΖΑ, το ενακαικάτι που πήρε ο Πετράν και το 2,4 της «κουρασμένης» πιο ψηλά από κει που τούδωσε το Αλέξη το σκυτάλη το κράτησε. Οπότε; Αν αθροίσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερο από την –μη φοβική μικρούλα- Νέα Δημοκρατία, είπε το Μητσοτάκη. Άρα; Ότι έγραψα στην αρχή: «Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ». Ήγγικεν η ώρα του! Αμα πει το ίδιο το Κάπα –Κάπα «παμεχαρισδούκας», πάσο. Άμα δεν το πει έχει κ(ι)αλούς άσσους να βγάλει απ το μανίκι. Όσο για τον κ. Δούκας μιαχαραντάν φαίνεται κι αυτός, αλλά δεν τονεξέρουμε κι από ψες. Αστονεδοκιμάσουμε λιγουλάκι.

Μη μου πεις και συ «δεν γίνονται αυτά» γιατί θα σταματήσω να γράφω! Σκοτωμένοι ήτανε και πήγανε μαζί την ύστατη στιγμή ο Μελανσόν της «Ανυπότακτης Γαλλίας – La France insoumise » με τον Ραφέλ Γκλυκσμάν (γιο του εβραίου φιλοσόφου και συγγραφέα Αντρέ Γκλυκσμάν, και της συζύγου του Φρανσουάζ, εμβληματικών αριστερών διανοούμενων, πρώην μαϊοκών, ιδρυτή του νέου κινήματος Place Publique -Δημόσια Πλατεία) ο οποίος συμμάχησε με το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το ανέβασε στο 14% στις ευρωεκλογές. Σε χρόνο dt συμμάχησαν μαζί τους χωρίς γκρίνια οι Κομμουνιστές- Parti communiste français –PCF, οι Πράσινοι- Les Verts, οι Πειρατές, ο τροτσκιστής πρώην υποψήφιος πρόεδρος Φιλίπ Πουτού του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, δίπλα στον πρώην σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για χάρη του οποίου -τιμής ένεκεν – η παράταξη του Μακρόν απέσυρε τους υποψηφίους της όπως και για τον σοσιαλιστή Ολιβιέ Φορ και … τον κομμουνιστή Φαμπιέν Ρουσέλ ! Πως αλλοιώς να το εξηγήσω; Σε καλό να μας βγει!

 

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra