Ελβαλχαλκόρ – Παπουτσάνης: Με αυξημένη την ανοδική διάθεση

0 9

Η πτωτική καταιγίδα που κτυπά το τελευταίο χρονικό διάστημα την χρηματιστηριακή αγορά δεν μπορεί να ανακόψει την ενισχυμένη ανοδική διάθεση που επικρατεί σε αυτούς του τίτλους.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Στήριξη: α) 1,37 β) 1,32
Αντίσταση: α) 1,47 β) 1,60

09112020 elha

Όπως είχα επισημάνει στην ανάλυση της 15ης Οκτωβρίου, η διατήρηση των κλεισιμάτων υψηλότερα της ανερχόμενης ροζ ευθείας Ε και του 1,37 καθώς και η συσσώρευση που ακολούθησε έχουν συμβάλει στην προετοιμασία της ανοδικής διάσπασης της κατερχόμενης Κ.

ΘΕΤΙΚΟ
Η περιοχή του 1,35 – 1,37 έχει δημιουργήσει ένα αρκετά σοβαρό υπόβαθρο με την διακύμανση αλλά και τα κλεισίματα υπεράνω αυτής παρά την αρνητική συγκυρία. Η δυναμική υπέρβαση της κατερχόμενης Κ και του 1,47 σε συνδυασμό με τις ενισχυμένες ανοδικές συνθήκες θα οδηγήσει την μετοχή κοντά στο 1,70.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Μόνο η ολική επαναφορά των κλεισιμάτων κάτω από την Ε και το 1,32 θα ενισχύσει ιδιαίτερα τις πτωτικές συνθήκες ακυρώνοντας την παραπάνω προσπάθειακαι βάζοντας σε κίνδυνο την στήριξη που παρέχει η πλευρά Α του παραπάνω σχηματισμού.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

Στήριξη: α) 2,22 β) 2,05
Αντίσταση: α) 2,48 β) 2,62

09112020 pap

Οι πτωτικές κινήσεις που προκύπτουν όπως και η έντονη μεταβλητότητα στις διακυμάνσεις από την παρούσα αρνητική συγκυρία, όχι μόνο δεν επηρεάζουν σημαντικά την μετοχή αλλά με αυτό το τρόπο ενισχύουν περαιτέρω την μεσοπρόθεσμη ανοδική πορεία των τιμών που διενεργείται εντός του καναλιού ΑΒ.

ΘΕΤΙΚΟ
Η παραμονή των κλεισιμάτων υψηλότερα της πλευράς Α και στην χειρότερη περίπτωση πάνω από το 2,22 θα διατηρεί ενισχυμένες τις ανοδικές συνθήκες με σκοπό την υπέρβαση του 2,48. Η δε εδραίωση της διακύμανσης πάνω από το 2,48 θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να υπερβληθεί η αντίσταση του 2,62 και για την επαφή των τιμών με την πλευρά Β και το 2,80.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η υποχώρηση των τιμών εκτός του καναλιού ΑΒ σε συνδυασμό με την επιμονή των κλεισιμάτων να διενεργούνται χαμηλότερα του 2,22 θα ενισχύσει τις πτωτικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μπει σε κίνδυνο η ανοδική τάση.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More