fbpx

EMS: Παρουσιάζει το PowerStar στο Λονδίνο

0 108

Το σύστημα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας PowerStar® παρουσιάζει σε ειδικό σεμινάριο στο Λονδίνο, η εταιρεία EMS (Energy Management Systems), συνεχίζοντας την προβολή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το σύστημα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας PowerStar® παρουσιάζει σε ειδικό σεμινάριο στο Λονδίνο, η εταιρεία EMS (Energy Management Systems), συνεχίζοντας την προβολή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Πρόκειται για τη συνέχιση των σχετικών παρουσιάσεων, έπειτα από την επίσημη πρώτη, που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Η κατασκευάστρια του συστήματος επιδιώκει να ανταποκριθεί στις οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής και συνεχίζει να ενημερώνει την επιχειρηματική κοινότητα για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το PowerStar®.

Η EMS προσφέρει στα στελέχη του βρετανικού ξενοδοχειακού κλάδου την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν το σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας έως και 26% στα ξενοδοχεία, με την εγκατάσταση μιας λύσης βελτιστοποίησης της τάσης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Wellcome Collection Conference Centre στο Λονδίνο, στις 15 Φεβρουαρίου 2011.

Το σεμινάριο θα προσφέρει στους ξενοδόχους την ευκαιρία να μάθουν σχετικά με την εργοστασιακή λύση βελτιστοποίησης της τάσης Powerstar από τη Βρετανία, η οποία μπορεί να βοηθήσει τα ξενοδοχεία να μειώσουν το κόστος ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε ένα εύρος ξενοδοχείων σε όλη την Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων και των Guoman-Thistle, του Holiday Inn και των Hilton Hotels.

Μεταξύ των ομιλητών του σεμιναρίου θα είναι και ο κ. Alan Aldridge της Ένωσης Ενεργειακών Υπηρεσιών και Τεχνολογίας (ESTA), ο Δρ. Mike Page του EASIER Project και ο κ. Laurence Burton του Τομέα Υπηρεσιών Άνθρακα.

Ο κ. Burton θα συζητήσει σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο, τις σωστές πρακτικές διαχείρισης ενέργειας μέσω του BS EN 16001, καθώς και για τους οδηγούς διαχείρισης ενέργειας και τις επενδύσεις.

Περίπου 35.000 ξενοδοχεία μόνο στη Βρετανία επηρεάζονται από το αυξημένο κόστος ενέργειας, επειδή δε γνωρίζουν για τα μέτρα βιωσιμότητας που υπάρχουν στην διάθεσή τους.

Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι πάνω από το 70% των ξενοδοχείων δαπανούν πολλά για την παροχή ενέργειας, ενώ ένα μέσο ξενοδοχείο 50 δωματίων ξοδεύει πάνω από £50,000 το χρόνο σε λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο σχεδιαστής του Powerstar και διευθύνων σύμβουλος της EMSC, Δρ. Άλεξ Μαρδαπήττας δήλωσε: «Τα ξενοδοχεία βρίσκονται κάτω από μεγάλη πίεση να εξοικονομήσουν χρήματα χωρίς να μειώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών και να εφαρμόσουν μακροπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας. Η βελτιστοποίηση της τάσης επιτρέπει στα ξενοδοχεία να μπορούν να κάνουν και τα δύο, να εξοικονομήσουν χρήματα και να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Στο PowerStar®, έχει απονεμηθεί το παγκοσμίου φήμης βραβείο «Made In Sheffield», αναγνωρίζοντας έτσι την ποιότητα κατασκευής του προϊόντος. Ο μετασχηματιστής τροφοδότησης είναι από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα οφέλη από την εγκατάσταση του συστήματος PowerStar® είναι:

 • Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 26,1%.
 • Εξάλειψη των αρμονικών τάσης και έντασης, επομένως και του συντελεστή παραμόρφωσης, έως και 90%. Η αρμονική παραμόρφωση είναι παράγωγο κυρίως των υψηλής απόδοσης λαμπτήρων φωτισμού, των ηλεκτρονικών συσκευών όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις, περιφερειακά μηχανήματα και των κινητήρων ρυθμιζόμενων στροφών (VSD). Επιδρά δυσμενώς σε ευρείας κλίμακας στοιχεία του συστήματος όπως στους πυκνωτές, στους μετασχηματιστές και στους κινητήρες, προκαλώντας υπερθέρμανση, υπερφόρτωση και επιπρόσθετες απώλειες.
 • Βελτίωση του συντελεστή ισχύος έως και 20% με αποτέλεσμα μικρότερο απαιτούμενο από την εγκατάσταση ρεύμα.
 • Αύξηση του συντελεστή απόδοσης των ηλεκτρικών κινητήρων και της συνολικής ικανότητας της εγκατάστασης.
 • Μείωση και σταθεροποίηση της τάσης εξαλείφοντας τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται λόγω του φαινομένου των έντονων διακυμάνσεων τάσης.
 • Αύξηση της διάρκειας ζωής και μείωση του κόστους συντήρησης και αντικατάστασης των ηλεκτρονικών συσκευών, συστημάτων κλιματισμού, κινητήρων και λαμπτήρων.
 • Προώθηση της εξοικονόμησης και της ορθολογικής χρήσης της ενέργειας και συνεισφορά στη μείωση της παραγωγής εναέριων ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του συστήματος PowerStar®:

 • Το πρωτοποριακό σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε καταναλωτή και τις απαιτήσεις της εγκατάστασής του (fully customized).
 • Η λειτουργία του δεν απαιτεί καμία συντήρηση και έχει διάρκεια ζωής 50 χρόνια.
 • Παρέχεται 15ετής εργοστασιακή εγγύηση και γραπτή εγγύηση αποτελεσμάτων
 • Αποτελεί ένα εγκεκριμένο και πλήρες σύστημα ενεργής εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Είναι ελεγχόμενο μέσω PLC, έχει τη δική του διεύθυνση IP και μπορεί να ελεγχθεί ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αν απαιτηθεί. Το σύστημα, παρέχει πλήρη δεδομένα λειτουργίας μέσω της εγκατεστημένης οθόνης, αλλά και μέσω του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο (real-time monitoring through the internet).
 • Είναι αναγνωρισμένο για τον εξαιρετικά υψηλό βαθμό απόδοσης και για την επίτευξη αποτελεσμάτων σαφώς ανώτερων από κάθε άλλο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η ανωτερότητα του συστήματός μας έχει επικυρωθεί από ανεξάρτητες δοκιμές όπου το PowerStar®:

 • Πέτυχε εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 13% υψηλότερη από αυτή των ανταγωνιστών.
 • Εξάλειψε τις Αρμονικές Διαταραχές σε ποσοστό 88% περισσότερο από τα συστήματα των ανταγωνιστών.
 • Έχει την χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας. Το PowerStar® δεν αναπτύσσει θερμοκρασία υψηλότερη από αυτή του περιβάλλοντος, ενώ τα άλλα συστήματα που μελετήθηκαν ανέπτυξαν θερμοκρασία έως και 70°C.


Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More