Ένας ακόμη νεκρός Αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικών φουντώνει και πάλι τις ταραχές

0 6

Αναζωπυρώθηκε η οργή της αμερικανικής κοινής γνώμης μετά και το νέο θάνατο Αφροαμερικανικού από αστυνομικά πυρά, αυτή τη φορά στην Ατλάντα. Μάλιστα, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα σε ένα drive-through της αλυσίδας ταχυφαγείων Wendy’s. Η αστυνομία κλήθηκε καθώς ο 27χρονος Ρέισαρντ Μπρουκς είχε αποκοιμηθεί στο όχημα του προκαλώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ και, σύμφωνα με τις αρχές, αντιστάθηκε στη σύλληψη του και προσπάθησε να διαφύγει κλέβοντας και ένα από τα taser των αστυνομικών. Όμως, υπάρχουν αντιμαχόμενες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

Σύμφωνα με τις αρχές δέχτηκε πυρά κατά της διάρκεια πάλης. Ωστόσο βίντεο που τράβηξε πολίτης και κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Μπρουκς να τρέχει μακριά και να δέχεται πυρά καθώς προσπαθούσε να διαφύγει.

Το επεισόδιο προκάλεσε αναταραχή στην πρωτεύουσα της νότιας πολιτείας της Γεωργίας που αριθμεί σημαντικό αφροαμερικανικό πληθυσμό. Και μετά τη λαϊκή κατακραυγή ο αρχηγός της αστυνομίας υπέβαλε την παραίτηση του, παρά το γεγονός ότι η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Μπρουκς δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις με στελέχη των Δημοκρατικών να επισημαίνουν πως σε κάθε περίπτωση το επεισόδιο επιβεβαιώνει την ανάγκη να μπει φραγμός στον τρόπο δράσης της αστυνομίας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτρέπεται να ανοίξουν πυρ. Ανάμεσα τους η πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Στέισι Άμπραμς, η οποία διόλου τυχαία τυγχάνει να αποτελεί έναν από τους διεκδικητές του ρόλου του αντιπροέδρου στο πλευρό του Δημοκρατικού μονομάχου για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Με φόντο τις συνεχιζόμενες ταραχές και την οργή του κόσμου για την ρατσιστική βία ο κύριος Μπαίντεν δέχεται ισχυρές πιέσεις να ορίσει για αντιπρόεδρο του ένα μέλος της Αφροαμερικανικής κοινότητας, ενώ είναι δεκτικός και στην επιλογή μιας γυναίκας για να ενισχύσει το προφίλ του στις γυναίκες ψηφοφόρους έναντι του βαθιά σεξιστή Ντόναλντ Τραμπ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More