Έντονη αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑ για τη φορολογία στα ακίνητα

Αίθουσα Σύνταξης

19 Μαΐου 2016, 12:24 μμ
Share

“Οι ιδιοκτήτες απρόσοδων ακινήτων (ξενοίκιαστων και οικοπέδων), δηλαδή οι ήδη πλέον οικονομικά “καθημαγμένοι” φορολογούμενοι, είναι τα τραγικά θύματα της νέας έκδοσης του ληστρικού ΕΝΦΙΑ που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για άμεση ψήφιση, με το πρόσχημα της μείωσης των αντικειμενικών αξιών σε διάφορα ποσοστά και σε συγκεκριμένες ζώνες, και βεβαίως όχι σε αυτές που είχαν υποστεί την πλέον καταστροφική μείωση των εμπορικών αξιών τους” αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι η επιβολή του συμπληρωματικού φόρου “από τα 200.000 ευρώ, αντί για την πλήρη κατάργησή του, ρίχνει ολόκληρη την “μεσαία τάξη” στο “δόκανο” μιας ανάλγητης διπλής φορολόγησης χωρίς όριο, και βάζει “ταφόπλακα” στην οικοδομή, την κτηματαγορά και ολόκληρη την οικονομία”.

“Με το άρθρο 50 του σν αυξάνονται κατά ποσοστό 23-25% οι συντελεστές φόρου όλων των αστικών οικοπέδων της χώρας, ανεξάρτητα αν μειώθηκε ή όχι η αντικειμενική τους αξία. Αυτό σημαίνει ότι σε όσες περιοχές δεν μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες, ή μειώθηκαν συμβολικά, η αύξηση του φορολογικού βάρους είναι διπλή, και από την αύξηση του συντελεστή οικοπέδου, αλλά και από την αύξηση της κλίμακας του συμπληρωματικού φόρου”, υποστηρίζει επίσης η ΠΟΜΙΔΑ.

Επίσης αναφέρει ότι “απουσιάζει από τις νέες ρυθμίσεις η μέχρι σήμερα ισχύουσα διάταξη για μείωση του φόρου των κενών και μη ρευματοδοτούμενων (ξενοίκιαστων) ακινήτων κατά 20%, που αποτελούσε μια ελάχιστη “ανάσα” σε φορολογούμενους με απρόσοδα ακίνητα, που επί ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ απαλλάσσονταν πλήρως, και η οποία τους δημιουργεί επιβάρυνση κατά 25% στα ποσά που θα πληρώσουν για τέτοια ακίνητα”.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

1:00 πμ

Κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου η νέα One Voice με πρωτοσέλιδο που θα συζητηθεί

4:17 μμ

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την απώλεια του Μάριου Οικονόμου

11:26 πμ

Αυτή τη φορά δεν θα μας το κλέψουν

10:54 πμ

Y/KNOT Invest A.E.: Πράσινο φως για τη μίσθωση γραφείων

10:10 πμ

Μιλάει ακόμα…

9:00 πμ

Προβληματισμός για τις μοβ μέδουσες στον Βόρειο Ευβοϊκό

8:02 πμ

Έρχεται ο πιο εφιαλτικός, ψηφιακός «big brother»

7:33 πμ

2,2 εκατ. ευρώ για προκάτ οικίσκους στις φυλακές

7:29 πμ

Σχόλιο αγοράς (Παρασκευή 29 Μαΐου 2026)

8:23 μμ

Η CUPRA παρουσιάζει το ‘University of the Streets’, την παγκόσμια καμπάνια λανσαρίσματος για το CUPRA Raval

7:50 μμ

Πληθωρισμός: Αυξάνονται οι πιέσεις για νέα κίνηση από την ΕΚΤ

7:24 μμ

Υεμένη: Μειώνονται οι προμήθειες τροφίμων μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

6:55 μμ

Γιορτή Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

6:45 μμ

Κίνα: Ξεκινά εκπαίδευση ανθρωποειδών ρομπότ στη Σαγκάη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές