fbpx

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ | Ιβάν Σαββίδης: Ποιοι και γιατί θέλουν να τον βγάλουν από τον ΟΛΘ

0 414

Τελικά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αποτελούμε ένα… μικρό χωριό και πως όσα συμβαίνουν γύρω από τη χώρα μας, μας επηρεάζουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, καθορίζοντας τις πολιτικές και επιχειρηματικές εξελίξεις.

Η περασμένη Παρασκευή, σε επίπεδο ειδησεογραφικών εξελίξεων, ταίριαζε «γάντι» στο άστατο καιρικό δελτίο με τη μέρα να ξεκινά με μουντό συννεφιασμένο καιρό, ελαφρύ αεράκι και ψιλόβροχο, για να παραδίνεται σταδιακά στα παιχνιδίσματα των ακτίνων του ήλιου, ανεβάζοντας τον δείκτη της θερμοκρασίας.

Σε αυτό το άστατο καιρικά πρωινό, μια συνάντηση με έναν σημαντικό σε μέγεθος οικονομικό παράγοντα του τόπου ήταν στο «μενού» των επαφών της ημέρας. Ένας άνθρωπος, που συνομιλεί με τον Ιβάν Σαββίδη, φλερτάροντας έντονα και αυτός με την ιδέα της εξαγοράς ενός από τα… φιλέτα της επιχειρηματικής δράσης του μεγαλοπαράγοντα του ΠΑΟΚ.

Στη διάρκεια της κουβέντας μας, πιστοποίησε πλήρως και συνυπέγραψε τα όσα εδώ και κάποιες ημέρες αποκαλύψαμε στη Voice για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στον Ιβάν, για να πουλήσει -ή καλύτερα να ξεφορτωθεί- τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη χώρα. Πριν καλά, στεγνώσει καλά το μελάνι, ο συνομιλητής μου έσπευσε να δηλώσει πως, όταν διάβασε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αντιλήφθηκε πλήρως το μέγεθος και το εύρος των πιέσεων που ασκούνται στον Σαββίδη και φυσικά αναφερόταν πρωτίστως στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η στρατηγική του θέση, δυο δρασκελιές δια θαλάσσης, αλλά και από στεριάς, από το νέο ορμητήριο του αμερικανικού παράγοντα στην Αλεξανδρούπολη, ένα λιμάνι-κόμβος για τον δρόμο των Βαλκανίων, ένα πέρασμα μεταφορικό προς την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους ντόπιους και ξένους οικονομικούς παράγοντες και φυσικά τους Αμερικανούς συμμάχους μας, που θέλουν και επιθυμούν το μεγάλο λιμάνι να αλλάξει χέρια.

Στο μενού τον διεκδικήσεων από τα «ιμάτια» του Σαββίδη, βρίσκεται όμως και το κανάλι Open, το Έθνος.gr, η ηλεκτρονική έκδοση της Ημερησίας, εν ολίγοις όλο το μιντιακό μπουκέτο του ομίλου, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα κατά την οποία το κανάλι μετρά τις οικονομικές πληγές του, αλλά βλέπει από την άλλη τα νούμερα τη τηλεθέασης του να μεγαλώνουν σημαντικά, λόγω επικαιρότητας.

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και το Πόρτο Καρράς και τη Σουρωτή, είναι αρκετοί αυτοί οι οικονομικά ισχυροί που φλερτάρουν με την ιδέα να τα αποκτήσουν, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε πρώτα από όλα και πάνω από όλα, κύριο… πιάτο στο μενού είναι το λιμάνι της συμπρωτεύουσας.

Η επόμενη μέρα είναι αυτή που θα δείξει τι θα αφήσει και τι θα κρατήσει ο Ιβάν και αν τελικά θα επιλέξει να αποσυρθεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο από το επιχειρηματικό κάδρο της χώρας, ή να αποστασιοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα από κάποιους από τους τομείς της επιχειρηματικής του δράσης στον τόπο.

Για την ώρα πάντως οι πιέσεις που του ασκούνται είναι πολύ σοβαρές, παρά το γεγονός, πως και έξω από τις λίστες των κυρώσεων βρίσκεται και ελληνικό διαβατήριο διαθέτει.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More