Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Ερντογάν: Η Ευρώπη υποθάλπει την τρομοκρατία

0 2

«Πυρά» κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την ότι υποθάλπει την τρομοκρατία με τη στήριξη που προσφέρει στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν οι Ευρωπαίοι τον αποκαλούν δικτάτορα επειδή καταστέλλει την κουρδική αυτονομιστική οργάνωση και τους συμπαθούντες της.

Σε ομιλία του η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά την Κυριακή, ο κ. Ερντογάν επέμεινε ότι τα όπλα που έχουν κατασχεθεί από μέλη του PKK προέρχονταν από τη Δύση.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι οι κοινοβουλευτικοί που συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο Προσφυγικό, καταλογίζοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι, ενώ έχει υποσχεθεί στην Τουρκία βοήθεια ύψους τριών δισ. ευρώ για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων, μέχρι τώρα έχει δώσει στην Άγκυρα μόνο 200-300 εκατομμύρια.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More