fbpx

ΕΣΥ: Πλεύρη, πούλησέ τα όλα…

0 143

Ομολογία αποτυχίας σηματοδοτεί ο εξοστρακισμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση λέγοντας απλά ότι ολοκληρωσαν με επιτυχια το έργο τους, αν και το υγειονομικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Β. Κοντοζαμάνη δεν ήταν καινούρια απόφαση, καθώς είχε συζητηθεί στις συσκέψεις του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες.

Λέγεται επίσης η διαρκής προβολή του λόγω πανδημίας επιτάχυνε την επικοινωνιακή του αποδόμηση πολύ νωρίτερα και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, είχαν φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου πολλά παράπονα για τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος φέρεται να είχε δυσαρεστήσει με τη στάση του κύκλους του χώρου της Υγείας, ενώ πολλοί του επιρρίπτουν ευθύνες για τη στασιμότητα σε διάφορα ζητήματα του ΕΣΥ που θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει.

“Με την αποπομπή Κικίλια-Κοντοζαμάνη κρύβει την αποτυχία του ο κ. Μητσοτάκης, με τον Πλεύρη προωθεί ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με μια αιχμηρή δήλωση του τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος επισημαίνει ότι “Η ριζική κυβερνητική αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας υποδηλώνει δύο πράγματα:

1. Τη συνολική αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την ανάγκη του κ. Μητσοτάκη να μεταθέσει την ευθύνη στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, για να μείνει ο ίδιος στο «απυρόβλητο» και

2. Την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει, στην αιχμή της πανδημίας, σε μια σκληρή γραμμή ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και μετωπικής σύγκρουσης με όσους υπερασπίζονται τη δημόσια περίθαλψη και την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό”.

Κατά τον κ.Ξανθό “Η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας πιστοποιεί ότι, στο εξής, η Ακροδεξιά και η πολιτική μισαλλοδοξία θα δίνουν τον τόνο σε ένα ευαίσθητο τομέα που απαιτεί πίστη και αφοσίωση στο Δημόσιο Σύστημα, πολιτικές καθολικής κάλυψης και εξάλειψης των ανισοτήτων και, ειδικά σε περίοδο πανδημίας, διασφάλιση κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων” και υπογραμμίζει “Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά την ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας στη χώρα”.

Πάντως κατα το Μέγαρο Μαξίμου “ο κ. Πλεύρης γνωρίζει όσο λίγοι πολιτικοί τον τομέα της Υγείας. Οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, οι συνολικές παρεμβάσεις του, αλλά και η επαγγελματική του εμπειρία επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση αυτή και αποτελούν εχέγγυα για την δυνατότητά του να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο κύκλο προκλήσεων που ανοίγονται για τον τομέα της Υγείας” ενώ παράλληλα σημειώνει ότι “Σημαντική είναι η προσθήκη της κυρίας Ασημίνα Γκάγκα, προέδρου του ΚΕΣΥ, γιατρού που βρέθηκε αυτά τα δύο χρόνια στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More