Εθνική μπάσκετ: Κέρδισε, αλλά δεν έπεισε

Αίθουσα Σύνταξης

3 Σεπτεμβρίου 2022, 8:00 πμ
Share

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket η Εθνική Ελλάδος, που επιβλήθηκε έστω και δύσκολα της Κροατίας με 89-85.

Η Εθνική ευτύχησε να έχει σε φανταστική βραδιά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που έκανε την καλύτερη μέχρι σήμερα εμφάνιση του με το εθνόσημο, πετυχαίνοντας 27 πόντους με τους 20 από αυτούς στο α’ ημίχρονο, όταν και είχε 4/4 τρίποντα.

Έτσι, παρότι όλη η άμυνα των Κροατών είχε πέσει πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Ελλάδα μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια με σκορ 46-30, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν πως θα πέρναγε ένα άνετο βράδυ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, αφενός οι Κροάτες βρήκαν τις ισορροπίες τους, αφετέρου οι παίκτες του Ιτούδη μάλλον έχασαν τις δικές τους, αφού ούτε τον δρόμο προς το καλάθι έβρισκαν, ούτε να βγάλουν άμυνα μπορούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν η Εθνική να δεχθεί 32 πόντους σε μία περίοδο, όταν είχε 30 παθητικό σε όλο το α’ ημίχρονο και το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι.

Παρότι βρισκόταν σχεδόν σε όλο το ματς περικυκλωμένος από 3 και 4 παίκτες, την κρίσιμη στιγμή ο Γιάννης έδειξε πάντως την κλάση του. Ο σούπερ σταρ των Μπακς, με δύο τάπες, ένα εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα από ασίστ του Καλάθη και ένα καλάθι και φάουλ σε δύσκολο σουτ εκτός ισορροπίας «καθάρισε» το ματς, δίνοντας στην Εθνική την πρώτη πολύτιμη νίκη στο φετινό Eurobasket.

Ο Αντετοκούνμπο τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, όσους και ο Ντόρσεϊ, ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή του Αγραβάνη τόσο επιθετικά (11 π.), όσο και αμυντικά. Θετικός στην επιστροφή μετά τον τραυματισμό του ο Σλούκας, μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Καλάθης.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:26 πμ

Αυτή τη φορά δεν θα μας το κλέψουν

10:54 πμ

Y/KNOT Invest A.E.: Πράσινο φως για τη μίσθωση γραφείων

10:10 πμ

Μιλάει ακόμα…

9:00 πμ

Προβληματισμός για τις μοβ μέδουσες στον Βόρειο Ευβοϊκό

8:02 πμ

Έρχεται ο πιο εφιαλτικός, ψηφιακός «big brother»

7:33 πμ

2,2 εκατ. ευρώ για προκάτ οικίσκους στις φυλακές

7:29 πμ

Σχόλιο αγοράς (Παρασκευή 29 Μαΐου 2026)

8:23 μμ

Η CUPRA παρουσιάζει το ‘University of the Streets’, την παγκόσμια καμπάνια λανσαρίσματος για το CUPRA Raval

7:50 μμ

Πληθωρισμός: Αυξάνονται οι πιέσεις για νέα κίνηση από την ΕΚΤ

7:24 μμ

Υεμένη: Μειώνονται οι προμήθειες τροφίμων μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

6:55 μμ

Γιορτή Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

6:45 μμ

Κίνα: Ξεκινά εκπαίδευση ανθρωποειδών ρομπότ στη Σαγκάη

6:14 μμ

Νέοι εκτεταμένοι έλεγχοι για τα νέα κόλπα στη φοροδιαφυγή

5:45 μμ

ΗΠΑ: 11 οι νεκροί από το δυστύχημα σε εργοστάσιο του Λόνγκβιου

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές