fbpx

EUR/USD (Μηνιαίο Διάγραμμα): Επιστροφή στο παρελθόν για ένα διαφορετικό μέλλον

0 101

Η πρωτοχρονιά του 2002 βρήκε τις χώρες που ανήκαν στην Νομισματική Ένωση να πανηγυρίζουν για το κοινό τους νόμισμα και τις μελλοντικές προοπτικές που θα ξεδιπλώνονταν με την υιοθέτησή του για τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Είκοσι χρόνια μετά, η πραγματικότητα ανέδειξε σημαντικά προβλήματα τα οποία έχουν επιδράσει παντελώς αρνητικά στην πορεία της τιμής του, όπως αποτυπώνονται στο εικονιζόμενο μηνιαίο διάγραμμα και πλέον ο κίνδυνος είναι ορατός για να επιστρέψουν οι τιμές σε εκείνη την πρωτοχρονιά του 2002.

Η κατασκευή του μακροχρόνιου σχηματισμού των έντεκα ετών (κόκκινη επισήμανση), από το 2003 έως το 2014, εμπεριέχει την κρίση των ενυπόθηκων δανείων (2008) καθώς και την ελληνική χρεοκοπία.

Με την διέλευση των τιμών κάτω από την στήριξη που παρείχε η διακεκομμένη ευθεία Κ άνοιξε πλέον ο ασκός του Αιόλου με την ενεργοποίησή του. Οι δύο προσπάθειες που ακολούθησαν για να επανέλθουν στα πρότερα επίπεδα (κορυφές 1 και 2) δεν είχαν επιτυχία και μάλιστα η κορυφή 2 ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο από την 1. Έκτοτε η εμφάνιση του κατερχόμενου καναλιού ΕΖ (πράσινη απόχρωση) έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κατεύθυνσης και διακύμανσης.

Οι τιμές σήμερα φλερτάρουν με την καθοδική παραβίαση της πλευράς Α του τριγωνικού σχηματισμού ΑΒ (ροζ απόχρωση), όπως επισημαίνεται από το μπλε βέλος.

Στηρίξεις: 1,055 – 1,020
Αντιστάσεις: 1,114 – 1,150

ΘΕΤΙΚΟ
Η ανατροπή του πτωτικού καθεστώτος που έχει επιβληθεί στην ισοτιμία θα συμβεί μόνο με την δυναμική υπέρβαση των κατά σειρά αντιστάσεων που δημιουργούν η πλευρά Ζ (1,150), η πλευρά Β (1,200) και η κορυφή 1 (1,260). Κάτι τέτοιο θα σημάνει και την υιοθέτηση πιο ριζοσπαστικών αλλαγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η διενέργεια των μηνιαίων κλεισιμάτων κάτω από την περιοχή του 1,055 θα προκαλέσει την ενεργοποίηση του παραπάνω τριγωνικού σχηματισμού ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή της ισοτιμίας στο μακρινό 2002 και την περιοχή 0,900 – 0,850.

Διάλυση στα εξ’ ων συνετέθη ή restart; Ίδωμεν.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More