Ευρωζώνη: Κάτω από τον πήχη η ανάπτυξη – Ανοδικά ο πληθωρισμός

0 4

Οριακή αύξηση κατέγραψε η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο δ’ τρίμηνο του 2019, χαμηλότερη των εκτιμήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Την ίδια ώρα, ο ετήσιος πληθωρισμός κατέγραψε οριακή επιτάχυνση στο 1,4% για τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκε 0,1%, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές ανέμεναν 0,2% άνοδο σε τριμηνιαία βάση και 1,1% σε ετήσια.

Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΑΕΠ αυξήθηκε επίσης κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,3% προηγουμένως, ενώ στο έτος διαμορφώθηκε στο 1,1% έναντι 1,4% προηγουμένως.

Για το σύνολο του 2019, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ η αντίστοιχη αύξηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο 1,4%.

Πληθωρισμός

Οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν 1% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο.

.Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ανεβάζοντας ταχύτητα από το 1,3% του Δεκεμβρίου και το 1% του Νοεμβρίου.

Εξαιρουμένων των τιμών μη επεξεργασμένων τροφίμων και Ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός κατέβασε ταχύτητα στο 1,3% ετησίως, από 1,4% τον Δεκέμβριο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More