Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Έξι “αντάρτες” της ΝΔ στην κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας με τη Βόρεια Μακεδονία

0 2

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, την 1η Απριλίου ανασυγκροτήθηκαν 15 Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας μεταξύ των οποίων και εκείνης με τη Βόρεια μακεδονία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι για τις κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας με χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία παρατηρήθηκε συνωστισμός βουλευτών για να γίνουν μέλη των αντίστοιχων Oμάδων, για την Βόρεια Μακεδονία ωστόσο το ενδιαφέρον  ήταν περιορισμένο, ενώ άλλαξε και ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας αφού τη θέση του “καραμανλικού” Γιώργου Βλάχου πήρε η Μαριέττα Γιαννάκου.

Τα μέλη της Ομάδας Φιλίας με τη γειτονική χώρα έφθασαν πάντως τα 23, εκ των οποίων 6 ΝΔ (Μ. Γιαννάκου, Μ Κεφάλα, Γ. Κοτρωνιάς, Μ. Λαζαρίδης, Ν. Μανωλάκος και Χρ. Στεφανάδης), 16 ΣΥΡΙΖΑ και 1 ΚΚΕ και συγκεκριμένα ο Γιάννης Δελής ο οποίος ορίστηκε γραμματέας, ενώ ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη θέση του αντιπροέδρου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 δεν όρισαν ούτε ένα βουλευτή στην Ομάδα Φιλίας με τη Βόρεια Μακεδονία, ίσως και λόγω του περιορισμένου αριθμού βουλευτών των κοινοβουλευτικών ομάδων τους, κάτι όμως που δεν ίσχυσε για το ΚΚΕ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More