fbpx

ΕΥΔΑΠ: Επαναφορά μετ’ εμποδίων

0 97

Η επαφή των τιμών με την πλευρά Α του κατερχόμενου καναλιού ΑΒ, όπως επισημαίνει το κόκκινο βέλος, έχει προκαλέσει μια ανοδική αντίδραση, επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία αυτού επί της κατεύθυνσης και διακύμανσης.

Στήριξη: 6,96 – 6,74
Αντίσταση: 7,24 – 7,40

ΘΕΤΙΚΟ
Μετά από αρκετή προσπάθεια, το χθεσινό κλείσιμο υπεράνω του 7,10 (διακεκομμένη ευθεία Ε) βοήθησε σημαντικά στην ενδυνάμωση των συνθηκών ανόδου. Η εδραίωση της διενέργειας των κλεισιμάτων υψηλότερα του 7,24 αποτελεί το επόμενο βήμα, που θα φέρει σε απόσταση βολής το ισχυρό πεδίο αντίστασης που ορίζεται από το 7,40 και την πλευρά Β (κόκκινη επισήμανση).

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Μια νέα υποχώρηση των τιμών κάτω από το 6,96 και την βραχυχρόνια ροζ ευθεία Κ θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις πτωτικές συνθήκες υποβάλλοντας σε καταπόνηση την περιοχή του 6,74. Η δε καθοδική διάσπαση αυτού θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα επαφή με την πλευρά Α.

 

PROFILE: Επιχείρηση υπέρβασης

Το ανερχόμενο κανάλι ΕΖ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της διακύμανσης, δημιούργησε ένα καθοριστικό πεδίο στήριξης επί της πλευράς Ε, όπως επισημαίνει το κόκκινο βέλος, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο μια ανοδική αντίδραση και φέρνοντας τον τίτλο σε απόσταση αναπνοής από την προηγούμενη κορυφή του 7,25.

Στηρίξεις: 6,68 – 6,48
Αντιστάσεις: 6,96 – 7,14

ΘΕΤΙΚΟ
Καθώς εισέρχεται εντός της ζώνης αντίστασης 6,96 – 7,14 θα αυξηθεί και η πιθανότητα μιας βραχυχρόνιας υποχώρησης. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η στήριξη από την περιοχή του 6,68 θα αναλάβει να διατηρήσει τα κλεισίματα υπεράνω αυτής χωρίς να επηρεαστεί η δυναμική που έχει αναπτυχθεί. Η κατάκτηση του 7,14 θα οδηγήσει την διακύμανση να υποβάλλει σε δοκιμασία την αντοχή της πλευράς Ζ (κόκκινη επισήμανση) αλλά και στην καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η επιστροφή των κλεισιμάτων κάτω από το 6,68 θα αποδυναμώσει την ανοδική διάθεση και μάλιστα η περαιτέρω υποχώρηση αυτών θα επαναφέρει στο προσκήνιο ενισχυμένες τις πτωτικές συνθήκες.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More