fbpx

Φ. Γεννηματά: Καταγγέλει την Opinion για δημοσκοπικά «παιχνίδια»

0 83

Στο στόχαστρο στελεχών που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion”, καθώς την καταγγέλλουν ότι “διεξάγει «δημοσκόπηση» προκατασκευασμένου αποτελέσματος” και τονίζοντας ότι “ξεδιάντροπα η εταιρεία προκατασκεύασε -κατά παραγγελία και πριν καν έχει τα αποτελέσματα της «έρευνας» – δίδυμο δεύτερου γύρου, σύμφωνα με τις επιλογές της”.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους “είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διενέργεια της δήθεν έρευνας, σχολιάζονται αρνητικά και αποδοκιμάζονται στα όρια του bullying, όσοι δηλώνουν την στήριξη τους στη Φώφη Γεννηματά” και παράλληλα ότι “οι κατηγορίες βασίζονται σε πολλές καταγγελίες μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής” σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι καν μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και ότι είναι γνωστή κυρίως για τις σχέσεις με Κυβερνητικούς παράγοντες.

Την απάντηση, ωστόσο υπογραμμίζουν, στους εντολείς και εντολοδόχους τέτοιων μεθοδεύσεων “θα δώσουν στις εσωκομματικές εκλογές τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης μας, που έχουν και γνώση και κρίση”. Και “όσο για τους κατά παραγγελία αποτελέσματος «δημοσκόπους», όποιο και αν είναι τα αντίτιμο για την προσωπική και επαγγελματική τους απαξίωση, ας συνεκτιμήσουν ότι δεν θα αποφύγουν και τις δέουσες νομικές συνέπειες”.

Στο μεταξύ εντείνονται οι εσωκομματικές διεργασίες, καθώς με κείμενο παρέμβαση της μια νέα συνιστώσα, η οποία αφού υπερασπίζεται την αυτόνομη φυσιογνωμία και προοπτική του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τη διαφωνία της “στα περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ” και τονίζει την ανάγκη “να συγκροτήσει μία στέρεη εναλλακτική επιλογή προς τη ΝΔ. Το ιστορικό καθήκον της Σοσιαλδημοκρατίας να απαντήσει στην επίθεση της συντηρητικής παράταξης στην κοινωνία και στην ελπίδα ευημερίας για τους πολλούς. Είναι επίσης καθήκον-όπως αναφέρεται στο κείμενο-προς τους προοδευτικούς πολίτες, που νιώθουν τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί το σύνδρομο του λαϊκισμού και τις εμμονές στις παλαιοκομμουνιστικές πεποιθήσεις, καθώς και στην αδυναμία να σταθεί κριτικά απέναντι στα τραγικά σφάλματα την περίοδο της διακυβέρνησης με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ”.

Στο κείμενό-παρέμβαση επισημαίνεται ακόμη ότι “το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποτελεί αντικειμενικά τον πολιτικό χώρο της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και η συσπείρωση δυνάμεων -μέσα και γύρω- από το ΚΙΝΑΛ σε μία αυτόνομη πολιτική στρατηγική, που είναι διακριτή από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο μόνος δρόμος για την αλλαγή των συσχετισμών στην κατεύθυνση της προόδου και της κοινωνικής συνοχής”.

Η “τρίτη συνιστώσα” απαρτίζεται απο στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς, από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και απο στελέχη προερχόμενα απο το Ποτάμι. Το κείμενο στηρίζουν:

– από την Ανανεωτική Αριστερά, οι Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Γιώργος Γιάνναρος, Τάσος Δαρσινός, Χρήστος Μέγας, Ευγενία Μπουρνόβα, Ισμήνη Μώρου, Έφη Παγκάλου, Νέλλη Παπαχελά, Κώστας Πανδής, Γιώργος Σιακαντάρης, Δημήτρης Στάμου, Νίκη Φούντα και άλλοι.

– από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, οι Μιχάλης Χάλαρης, Θόδωρος Τσέκος, Θόδωρος Καρούνος, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Ίρις Ζαχμανίδη, Σωτήρης Κατσέλος, Λεωνίδας Αλατάς, Γιώργος Ζάχος, Σύρος Κοσκοβόλης, Γρηγόρης Ρίσβας, Σπύρος Παππάς, Μανώλης Πετράκης, Αστέριος Πατσιαούρας, Χρήστος Μπούρας, Θεοχάρης Λάμπου, Δημήτρης Πετσαλούδας και άλλοι.

– από το Ποτάμι, οι Παναγιώτης Καρκατσούλης, Έφη Στεφοπούλου, Παναγιώτης Αγγελιδάκης, Ευτυχία Αλεβιζάτου, Όθων Καίσαρης, Αναστασία Παπαστάμου κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More