Business Woman Skyscraper
Business Woman Skyscraper

Φλώρινα: Κατέληξε 5χρονο κοριτσάκι από αλλεργικό σοκ μετά από λήψη αντιβιοτικού

0 5

Τραγωδία στο Βαρικό της Φλώρινας, όπου ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών κατέληξε μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη, όταν έλαβε αντιβιοτικό, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση.

Το παιδί αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και εμετό μελάνιασε και λιποθύμησε και διακομίστηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσακείου, Δημήτρης Κυφωνίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κοριτσάκι όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν άσφυγμο και μελανιασμένο και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του νεκρού.

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να το επαναφέρουν στη ζωή με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και ανάνηψη δεν απέδωσαν. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αλλεργικό σοκ μετά τη λήψη ενός αντιβιοτικού που χορηγείται συχνά και είναι αγαπητό στα παιδιά λόγω της ευχάριστης γεύσης φρούτου.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, χθες το πρωί το κοριτσάκι ανέβασε πυρετό και αφού το εξέτασε ιδιώτης γιατρός του χορήγησε αντιβιοτικό με την οδηγία να λαμβάνεται ανά δωδεκάωρο, στις 8 το πρωί και στις 8 το βράδυ. Μετά τη χορήγηση του αντιβιοτικού, στις 8 το βράδυ, το κοριτσάκι αισθάνθηκε κάψιμο στο λαιμό, ζήτησε νερό και αφού το ήπιε σωριάστηκε. Αμέσως μετά ο πατέρας, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού, μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο το παιδί στο Μποδοσάκειο, αλλά ήταν ήδη νεκρό και οι προσπάθειες των γιατρών για να το επαναφέρουν δεν απέδωσαν.

Ο κ. Κυφωνίδης ανέφερε ότι εφόσον ένα παιδί δεν έχει αλλεργία σε κάποιο συγκεκριμένο αντιβιοτικό μπορεί να κάνει χρήση κανονικά και απέδωσε το συμβάν στην κακιά ώρα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More