FOOD EXPO: 7 Ελληνικά οινοποιεία δίνουν το παρόν
Οίνος ευφραίνειν καρδίαν ανθρώπου ένα απόφθεγμα που κυλά σαν το κρασί αιώνες, και που θα δώσει το παρόν με εφτά Ελληνικά οινοποιεία, του δικτύου της ELGEKA, που έχουν αποσπάσει διακρίσεις, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.
Στην φετινή FOOD EXPO, που θα λάβει χώρα 12- 14 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη να συναντήσουν και να γευτούν μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων ποιοτικών Ελληνικών κρασιών.
Τα κρασιά που θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες της έκθεσης, είναι κρασιά του κτήματος Γκλίναβου, με τον ορεινό χαρακτήρα της περιοχής της Ζίτσας, τα κρασιά από την φημισμένη Πατραϊκή οινοποιεία, τα κρασιά από το Ξινόμαυρο της Symposium Cellars, το επίσης φημισμένο κρασί The Wine Barrel, τα κρασιά μονοξυλίτης, εμπνευσμένα από τον αγιορείτικο τρόπο ζωής, από το μετόχι της ιεράς μονής Αγίου Παύλου, και την μοναδική ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου, το κρασί από το βιολογικό Αμπελώνα του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών και τα αποστάγματα του αγροτικού οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.
Εκτός όμως από τις γεύσεις που θα τρελάνουν τους ουρανίσκους των επισκεπτών, η ELGEKA στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην FOOD EXPO 2022, οργανώνει και μια διάλεξη με ομιλητή τον Γιώργο Κοτσερίδη, καθηγητή οινολογίας στο τμήμα επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του ανθρώπου, στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών την Κυριακή 13 Μαρτίου στην αίθουσα C2 στις 12:30 με τίτλο ατενίζοντας το μέλλον οι τάσεις, οι ποικιλίες και η οινοποίηση της επόμενης πενταετίας.
Αλέξανδρος Κοντοπάνος