fbpx

Φυγομάχησε ο Μητσοτάκης κατηγορώντας τον…ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές!

0 177

“Γενναία και πλήρη θεσμική απάντηση” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ΕΥΠ, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων και μηνών για το καθεστώς υποκλοπών και παρακολουθήσεων και στα κρίσιμα ερωτηματα της σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Αντιθέτως ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και ιδίως στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις του Τύπου κάνοντας λόγο για “τοξικές φήμες” και σημειώνοντας πως ενώ “όλες οι χώρες αμύνονται στο διεθνή πληθωρισμό κάποιοι στην Ελλάδα κατασκευάζουν το δικό τους πληθωρισμό από αλλεπάλληλες λίστες παρακολουθήσεων” σε ένα “εβδομαδιαίο σίριαλ της αθλιότητας” χωρίς όμως “ποτέ να δημοσιεύεται κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς”.

“Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Novartis” είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε “Συκοφαντήσατε 10 πολιτικούς και δεν είχαντε ποτέ τα κότσια να ζητήσετε μία συγγνώμη από αυτούς που στήσατε στα μανταλάκια”.

“Όταν όλοι προσπαθούμε να κάνουμε πιο ανεκτή την καθημερινότητα με αυξήσεις, επιδοτήσεις, εσείς στήνετε πάλι το δικό σας καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού” επισήμανε και υπογράμμισε: “Τελευταία εμπλέκετε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου, το τελευταίο σκαλί της αθλιότητας. Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που αρχίζει το πατριωτικό καθήκον. Στο πεδίο αυτό δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε κανένα παιχνίδι και σίγουρα δεν θα αφήσω τα αντιπολιτευτικά τερτίπια στην Ελλάδα να γίνονται θέμα σχολιασμού στον τουρκικό Τύπο”.

Διαμήνυσε μάλιστα πως “δεν θα δεχθούμε μαθήματα από αυτούς που διαφώνησαν με όλες τις αμυντικές συμφωνίες, από αυτούς που καταψήφισαν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς, από αυτούς που είπαν όχι στα νέα Rafale και στις φρεγάτες μας. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει άκρη σε αυτόν τον σκοτεινό λαβύρινθο της λάσπης”.

Επίσης ανέφερε “δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο εθνικός συκοφάντης που δημοσιοποιεί κάθε εβδομάδα και από μία καινούρια λίστα τώρα σκέφτεται πώς θα αποκαλύψει τον πραγματικό του στόχο. Το ομολογεί εξάλλου. Δεν είναι άλλος από την εγκυρότητα των εκλογών, την κορυφαία κατάκτηση της μεταπολίτευσης” και πρόσθεσε “Δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα του σε λίγους μήνες» παρατήρησε και πρόσθεσε πως για τον λόγο αυτό «περισσότερο παρά ποτέ, αναγκαιότητα της χώρας είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και η συνέχεια”.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. “Είδε ένα πρόβλημα, το διορθώνει. Θεσμικά. Αν καταψηφίσετε ουσιαστικά λέτε όχι στην αναβάθμιση της ΕΥΠ. Λέτε όχι και στη διαφάνεια, και στην απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών” είπε απευθυνόμενος κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατέληξε “Είμαστε σε προεκλογικό χρόνο αντικειμενικά. Λίγοι μήνες μας χωρίζουν. Το πολιτικό ημερολόγιο είναι ήδη πιο πυκνό, δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε και με άλλη τοξικότητα» είπε και τόνισε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: “Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις κερδίσουμε. Δεν ξέρω αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα σας βοηθήσουν να διασωθείτε την επόμενη ημέρα. Καλό θα ήταν να μην σύρετε άλλο στο βούρκο τη Δημοκρατία μας”.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More